Felicitaaari Elfica! Haide Moro! (36)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Buna dimineata mamicilor

Imi cer scuze ca dau buzna dar vreau sa scot si eu la inaintare cateva nimfe pentru Moro

Iar pentru tanarul domnisor tot nimfele, in ai ureaza:

Ursitoarele sa-ti puna, ‘Colo sus o vorba buna: Sa fii bun si sanatos, Sa cresti mare si frumos.”

Si-n final, doamnelor, permiteti-mi sa va felicit pentru copiii vostri. Sunt adorabili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Anka felicitari si sa fiti sanatoase amandoua.

Stella poate te linisteste faptul ca eu il mai las sa scanceasca uneori, cu 2 copii si singura mai ai si alte treburi. Asa facea David, ma sugea nonstop dar la un mom dat s-au mai rarit mesele insa noaptea la max 2 ore. La Calin e parfum, se trezeste o data pe noapte si apoi la 6-7 dim. Pe mine ma ingrijoreaza ca doarme si acum cam mult ziua si acum nu mai are icter. Sta treaz max 2 ore de vreo 3 ori pe zi, in rest doarme. O fi normal? Mai e vreun boboc asa? Acuma nu ma intelegeti gresit, ma bucur ca doarme si creste bine dar ma gandesc sa nu fie vreo problema.

Kytana asa este dupa nastere, toate sentimentele au o semnificatie mai profunda, eu si acum plang uneori cand il vad pe David in costum cum vine de la scoala, cand ma uit la Calin cat a crescut, cand ma supara cineva plang... si nu eram asa. Intr-adevar la tine e greu ca el a plecat si a stat asa putin, te cred ca suferi si e normal... eu il schimb fie inainte de masa dar si dupa masa, depinde, in mod normal inainte de masa dar daca mananca des ce faci? plus ca face kk dupa masa si nu-l poti lasa asa. Daca-l schimb dupa masa il pun pe o perna mai inalta sa nu regurciteze si il manevrez usor.

Olivia nu are nimic, daca era ceva grav, atunci era problema, copiii se mai ineaca, recunosc ca e stresul meu cel mai mare inecatul, am ramas marcata din copilarie cand un baietel de la gradi s-a inecat cu o bomboana si tot personalul se chinuia sa-l salveze, se invinetise saracu si intr-un final si-a revenit, am ramas pt toata viata cu frica de inecat. Am patit-o si eu cu David cand era mic cu un sirop, doamne ce m-am speriat... daca plange sa nu-i mai dai atunci, eu ii dau cand e linistit si cate putin sa aiba timp sa inghita si chiar daca intra aiurea sa nu fie cantitate mare.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Buna dimineata dragelor!

Kytana, merci de ceiut. Iau cu placere o cana!
Intru si eu rapid ca am prins calculatorul. Sa va spunem si cate ceva despre noi - mancam in continuare lm dar din biberon pentru ca n-a vrut in nici un chip de la san asa ca dandu-i ce scoteam cu pompa din biberon s-a invatat asa. Oricum nu am cat sa-i ajunga toata ziua doar lm si completam cu lp cam de 2 ori pe zi. Abia scot cam 100-120 ml la 1 masa. Ea mananca cam la 2,5-3 h ziua si noaptea are somn si de 4-5 ore.
Scaun nu are nici ea in fiecare zi dar cand face nu e tare. Eu m-am tot stresat pentru ca a avut zile cand facea cam moale si parca cu o tenta verzuie. Cum ar trebui sa fie scaunul daca mananca lm? Nu stiu, pentru ca cea mare n-a mancat decat lp.

Si o alta chestie care nu-mi da pace - i-a aparut pe fata, mai exact pe frunte, in dreptul nasului si pe obraji niste bubite care initial au fost rosii iar acum sunt cu punct alb in varf. Au aparut de vineri si abia azi la 13.30 avem programare la dr. pediatru. Cam ce-ar putea fi? S-a mai intalnit cineva cu asa ceva? Am tot citit in week-end despre dermatite dar nu stiu sigur ca ne incadram undeva.. Sper sa scapam si sa se curete frumos fata.

Si ca sa fie tabloul complet Lory s-a capatat cu o tuse si ceva muci si dimineta mi se parea ca incepe sa faca temperatura asa ca azi n-am lasat-o la gradi si trebuie sa ajungem si cu ea la doctor. . Mi-e tare frica sa nu se ia si la cea mica. Medicul ma avertizase ca la cel mai mic semn de raceala la Lory s-o "izolez" de cea mica. Dar cum? N-o pot trimite la bunici ca ei sunt in alt oras. O pot tine in dormitor pe Teo si sa n-o las pe Lory sa se apropie deloc de ea. Sa vedem cum va evolua si treaba asta.

Am citit dar n-am notat inainte asa ca raspund putin din amintiri. Sper sa nu se supere nimeni daca nu amintesc.

Elfica, felicitari mamico, sa-ti traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii!!!

Moro, nastere usooara, sa vina bebe cat mai usor, sanatos si mancacios si tie recuperare rapida si mult laptic!!! Cum a fost la botez?

Olivia, imi pare rau ca a iesit asa rezultatul analizelor. Ati fost la doctor? Poate doar trebuie tinuta sub observatie si nu va fi nevoie de antibiotic. Va tin pumnii sa nu fie vorba de asa ceva.

Kytana, te cred cand spui ca e greu fara dl pinguin. Eu am trecut prin asa ceva si cu cea mare dar era un pic mai mare cand a plecat tati in voiaj atunci, avea 4 luni si s-a intors cand avea 8. Acum va pleca cand Teo va avea 1,5 luni si va veni cand va avea fata 6 luni. Nici nu vreau sa ma gandesc inca cum va fi pentru ca ma apuca plansul. Acum vor fi 2 cu aceeasi nevoie de atentie. Am noroc ca am o doamna care mai are grija de Lory si dupa ce va pleca tati va trebui sa vina mai des si sa ma ajute si cu altele.
Hai ca va trece repede timpul si acum vine decembrie si va veti reuni.

Nu mai stiu ce voiam sa mai spun. .
Merg sa mananc si eu ceva pana nu se trezeste Teo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Olivia imi pare rau, era ceva de nu crestea saracuta de Maya, bine macar ca ati descoperit. Daca era pneumonie evolua spre rau deja, vezi ce zice dr. Sanatate multa!

Kytana eu am fost cu milkutele la purtatot la botez, am pus in bagajelul lui suzeta si putin ceai intr-un bibe dar n-a fost nevoie, i-am dat san dupa.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Oana, am nascut la Cf2, deci se pare ca bacteriile circula prin mai multe spitale.
Legat de dr, ti-am zis, nu contest ca este un dr bun, mai ales pt cazurile deosebite, si eu cand am avut sarcina oprita anul trecut, la el mi-am facut chiuretajul si a fost f ok. Dar in sarcina asta nu am fost eu complet impacata. Nu mi-a dat sa fac nici o analiza toata sarcina, cu toate ca eu il tot intrebam, mai ales de infectii urinare de care mi-era teama. Dincolo am facut. La cele de sange mi-a iesit ca am anemie. I le-am dus si lui sa le vada si la sfarsitul consultatiei mi le-a dat inapoi fara sa se uite pe ele. Nu mi-a convenit ca nu vine la nasteri naturale, ci doar la cezariene programate. Sincer nu aveam chef sa nasc cu cine se nimerea, mai ales ca in cazul meu la mijlocul travaliului s-a necesitat cezariana de urgenta si in 10 minute eram deja taiata.
Si, cand l-am intrebat de col, ti-am zis ce mi-a raspuns. Cand am mers la celalalt dr sa aflu ca am colul deschis si de-atunci am stat 99% din timp in pat. Cam asta a fost in mare experienta mea cu el. Mai sunt si alte detalii care ma deranjau (de genul veneam la 5 ca atunci eram programata si intram la 10 seara in ideea in care o consultatie se finaliza cu 600 lei platiti), dar astea au fost cele mai mari.
Si eu am intalnit persoane multumite de el, si eu am fost multumita de el cu chiuretajul, tocmai pt reputatia lui am mers la el, dar in aceasta sarcina nu m-am simtit eu ok cu deciziile lui. Si de fiecare data am inchis ochii si am zis ca lasa ca stie el mai bine, dar pt mine faza cu colul a umplut paharul si am renuntat.

Legat de bacteria asta, si eu vreau sa o intreb pe pdiatra cand mergem maine daca e necesar tratamentul. Mi-e groaza efectiv sa pompez antibiotice in ea de la 6 saptamani. Nici eu nu iau antibiotice decat in cazuri de maxima urgenta (ultima data mi-au fost administrate la nastere si inainte de asta acum un an jumate la chiuretaj). Am gasit pe net un medicament homeopat care chiar klebsiella se numeste si as vrea sa o intreb daca nu-l putem incerca pe acela intai. Daca imi zice ca situatia e grava, ii dau antibioticul evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Olivia, cat ati luat voi pana la urma in greutate? Ca stiu ca incepuserati sa luati de cand cu lp,nu?
Cu antibioticul la 6 saptamani...sa stii ca David a luat antibiotice din categoria 'foarte puternice' la 2 zile. Am stat cu el la IOMC o saptamana pe perfuzii (asa a fost prima lui saptamana de viata). Dar e sanatos, la 4 ani a avut raceli pasagere si fara complicatii, o singura otita cand si-a bagat un capat de balon in nas care a oprit secretiile acolo si per ansamblu e un copil sanatos care nu lipseste mai mult de 10 zile adunate pe an calendaristic de la gradi(ca merge si vara la gradi). Si avea doar 2 zile....nu zic sa dai antibiotic, dar nici sa nu dai...cum zici si tu:daca trebuie,trebuie.ORicum sa ne tii la curent ca sunt curioasa.Maine mergem si noi la pediatru pentru vaccinul de 2 luni si o sa intreb daca ne recomanda sau nu analize.
Iesiti azi in parc?

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Olivia, bine ca ai descoperit cauza pentru care nu lua in greutate si, chiar de-o vor pune pe antibiotice, e pentru binele ei. Doamne ajuta sa fie bine!

Azi l-am dus si noi pe Rares la medic pentru zgomotele alea ciudate ce v-am zis ca le face. Cica e stridor laringian, care e destul de comun la copii si trece de la sine in cateva luni. In rest, copilul n-are nicio problema cardiaca sau pneumologica. Totusi, cand a auzit pediatrul ca a fost prematur si ca a gemut la nastere si ca n-a respirat singur si-a stat 2 zile cu oxigen, ne-a trimis la neuro de copii. God, m-a speriat doamna doctor cand am vazut ce-i face. L-a aruncat de 2 ori pe copil in sus sa testeze cica efectul parasuta, l-a tras de maini in fundulet si tot felul de prostii. Concluzia e ca nici neurologic copilul n-are nimic, dar ne-a dat sa luam 2 saptamani vitamina D complex si doua saptamani Carmil. Cand am intrebat-o pentru ce sa-i dau astea mi-a raspuns "pentru ca-i tremura barbita si pentru stridorul laringian". Pe net am citit ca tremuratul barbitei e un reflex la copii iar stridorul e destul de comun si trec de la sine.
Va confruntati vreuna dintre voi cu asa ceva?

Mami.ilinca, Patricia, si voi ati nascut prematur. V-a trimis pediatrul sa le faceti control neurologic la fetite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Moro, inca niciun semn ca vine printisorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Dupa ce intr-o saptamana a luat doar 100 g (3 zile doar cu lm si 4 zile cu lm si o masa de lp), acum ii dau de 3 ori pe zi lp completare si a luat in 3 zile 210 g. Noaptea ii dau doar san. Daca i-as da lp si noaptea cred ca ar lua dublu, dar mi se pare ok cat ia asa doar cu 3 mese completare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

Salutare,
Azi am fost si noi la pediatru...Trebuia sa mergem maine, dar nu am mai avut rabdare...Ma enerveaza buricul ca tot sucureaza pe acolo...Dr a zis ca este bine, mai dau trei zile cu betadina si baneocin...
Insa fata nu a luat in greutate, ci a scazut cu 70 g fata de saptamana trecuta. AM pus- o la san acolo sa o vada cum trage si daca am lapte si concluzia a fost ca lapte am, dar ea nu suge...obosete destul de repede si mai mult sta sa ii pice in gura...nu trage cum ar trebui...
Nu si-au explicat de ce saptamana trecuta a pus 250 g (am scos-o din spital cu 2450 si martea trecuta avea 2800)iar acum avea doar 2730 g...
Va trebui sa mulg si sa ii dau la biberon...
Si cred ca am sa o si trezesc din somn la 4 ore...De 3 nopti se culca pe la 11 seara, se mai trezeste pe la ora 3 dar nu vrea sa suga decat sa stea in brate si eventual face un part sau un ragait si se culca instantaneu la loc pana la 7 dimineata...
Si peste zi are reprzie de somn de 4-5 ore...
Acum ne ducem la farmacie sa luam o pompa de la medela...sper sa nu doara foarte tare mulsul cu pompa, ca am sfarcurile praf...Mi-au zis sa dau pe ele cu tetraciclina unguent, si pana nu se vindeca, sa nu mai pun fata la san...Sa o las saptamana asta sa pape din biberon ca tre sa recupereze in greutate...

Tare mi-e teama sa nu pierd laptele...

Va pup

Mergi la inceput