Felicitaaari Elfica! Haide Moro! (36)
Raspunsuri - Pagina 10
mlhaela spune:
Kytana, si eu il schimb inainte de papica; daca face kaki in timp ce papa, astept minim o jumatate de ora pana il schimb. Am incercat o data la inceput sa-l schimb imediat dupa masa si mi-a vomat.
off doamne, greu trebuie sa-ti fie fara dl. Pinguin :(. Eu chiar te admir cat de puternica poti sa fii sa rezisti. Stii, voi din cauza ca n-ati fost tot timpul impreuna, ati profitat la maxim de timpul petrecut impreuna, spre deosebire de noi (sau cel putin de mine), care ne avem tot timpul alaturi de noi jumatatile si uite ca ne mai certam. Acuma c-am citit ce-ai scris tu, ma gandesc ca n-ar trebui sa-mi mai cert tot timpul sotul pentru tot felul de nimicuri, ci ar trebui sa ma bucur ca e alaturi de mine.
Daniela, imi pare rau de problema cu sotul, eu cred ca decat sa stai suparata ar trebui sa ai o discutie cu el, poate se simte coplesit de responsabilitatea de tata si are nevoie de putin ajutor din partea ta sa-si revina. Nu puteti divorta chiar acuma cand a venit si minunea de Ema in viata voastra.
mlhaela spune:
Anka, felicitari pentru printesica Mara. Sa aveti parte numai de bucurii alaturi de ea!
Asa mult stau deja treji bebeii vostri? Sa-nteleg ca asa e normal sau copilasii vostri stau prea mult treji din diverse motive (nelipsitii colici)?
Al meu doarme destul de bine, si ziua si noaptea, a inceput sa stea si el treaz mai mult, sa ma examineze pe mine, pe tati, lenjeria noastra de pat cu forme geometrice ii place, observ ca se uita in special la culoarea rosie.
Eu pot sa spun ca dupa nopti nedormite am descoperit Infacolul, care in cazul nostru a facut minuni. Se mai chinuie si se chirceste si acuma, dar nu 2 ore, ci doar 15-20 de minute si-i trece. Si destul de rar plangem si la colici. In general doar scanceste. De plans plangem doar la schimbat, cand il pun in prosopel dupa baita pana incep masajul cu ulei si cand ne e foame!!!
mlhaela spune:
Ah! Si mai plangem cateodata fara motiv, de cred ca are colici, dar cand il iau in brate se linisteste instantaneu. De fapt cred ca vrea doar in brate la mami lui. La fel plange noaptea dupa masa de la ora 4 (singura data cand se trezeste noaptea), cand dupa 5 ore de somn ar mai sta la povesti, dar eu adorm, si-atunci incepe sa planga. Il iau in brate si-i povestesc si-i cant pana adoarme si-apoi il pun din nou in patut.
carmen spune:
mihaela, boierie curata cu o singura trezire pe noapte. al meo de ce s-o fi trezind din 2 in 2 ore? si cand am venit de la spital se trezea mai rar, la 3 ore, acum din 2 in 2 maxim .
Olivette spune:
Salutare,
Am zis ca fac infarct in seara asta. I-am dat picaturile de vitamina C si cam plangea cand i le-am dat si cred ca au intrat pe partea cealalta. S-a oprit putin din plans si parca era asa inerta, nici nu mai stiu, ca simteam ca mor. Am ridicat-o si am batut-o putin pe spate si si-a revenit. Acum a mancat si doarme dar tot nu sunt linistita. Daca i-au ajuns picaturile alea in plamani? Cum imi pot da seama daca este totul ok cu ea? Fetele cu copii ce ma sfatuiti? Parca nici nu-mi vine sa mai dorm la noapte, ci sa stau langa ea sa o vad cum respira.
Kytana spune:
Of Olivia, nici nu stiu ce sa zic. Cred ca ai tras o spaima grozava!
Mihaela e greu si uneori cred ca nu mai rezist pana in decembrie cand voi pleca la el. Mi se pare interminabila perioada asta. Nici nu imi vine sa ma gandesc la botez.
Despre trezit, Carmen si eu subt zombie, pingu mic azi pana la 18.53 nu a dormit mai delic. O perioada a studiat, a creut plimbat in brate, am iesit un pic cu el la arr dar ini rupe apatele si ma tine operatia deci au fost cativa pasi si stat un pic pe banca. Apoi plans, plans, plans. Nu ia tzitzi din prma si apoi plange ca ii e foame mare.
Incepe sa aiba si el mai multe scaune pe zi. :)
Voiam sa va mai intreb ceva si evident am uitat. Sar sper sa imi aduc aminte.
Anka, bine ai venit acasa. Multa sanatate si noroc fetitei tale si sa fiti impliniti impreuna.
Scz de scris, il alaptez culcata si mai scriu de pe telefon.
O noapte linistita va urwz in caz ca nu mai intru. Pup
Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
carinablanca spune:
Buna fetelor,
Si multe, multe felicitari proaspetelor mamici care au nascut de cand nu am mai reusit eu sa scriu!!!!!!!!!!!!!!
Incerc sa citesc ce ati mai facut dar nu fac fata cu 2 copilasi acasa. Jos cu palaria in fata celor care reusiti asta.
Sa va povestesc despre noi. Bebe creste bine, a avut 4.250 g la 1 luna (fata de 3.000 g la iesirea din maternitate) si 54-55 de cm. Noi suntem multumiti, mai ales ca pot sa zic ca aproape ca alaptez exclusiv (ii dau supliment doar cand se crizeaza si vad ca nu mai am in sani si asta nu mai mult de 1 data pe zi sau chiar mai rar, cantitati de 40-50 ml). EU sunt multumita ca tare mi-am dorit asta avand in vedere ca la fetita nu a mers ca era lenesa si nu mi-a stimulat lactatia si in cele din urma a renuntat singura la san. De data asta, de frica sa nu renunte si bebe Alex la san ii dau completarea cu seringa si lingurita.
SI noi avem fornaiala/mucisori/ secretie, nu stiu bine ce e, dar nu e vorba de raceala. Asa ca aspiram seara si dimineata si punem picaturi. SPer sa scape cat mai curand ca ma sperie noaptea cand mi se pare catodata ca parca se ineaca.
Am vazut ca s-a discutat despre data apa la bebei. Va spun eu experienta mea. Pana e bebe alaptat nu e necesara apa, dar la fel si in caz de lapte praf pentru ca acesta se prepara cu apa si ii ajunge. EU asa am facut la fetita si nu s-a deshidratat niciodata si nici acum nu am dat inca apa. Din momentul in care se incepe diversificarea este necesara apa.
Imi pare rau sa citesc ca sunt bebei care nu au luat suficient in greutate. Eu zic (parerea mea si sa nu dati cu rosii) ca nu are rost sa va stresati si sa va invinovatiti ci sa dati lapte praf. Poate e o problema hormonala la mama sau poate bebe e lenes, dar nu are rost sa lasam copilul sa moara de foame. Eu asa as face si asa am facut si prima data si am o fetita frumoasa si inteligenta si vreau sa spun ca mai sanatoasa (multumesc la Dumnezeu) decat majoritatea copilasilor care au fost alaptati exclusiv.
Vad, de asemenea, ca toti copilasii au probleme cu scremutul. Cred ca e o etapa prin care trec toti sau un fel de colici mai usori. EU atata vreme cat ii dau Infacol se scereme mai putin. Daca il opresc imi face noapte alba cu scremutul.
Trimit ca nu stiu cat mai pot sta si nu vreau sa pierd.
Mami de fetita cu fundita Maria si baietel frumusel Alexandru
carinablanca spune:
Apropo de cantarit si eu cantaresc bebele de cateva ori pe zi deoarece ii fac proba suptului. El e un mare mancau si sa fiu sigura ca a mancat destul il cantaresc sa stiu daca chiar ii trebuie supliment sau doar sunt fite. EU asa ma simt mai bine psihic.
Vad ca multe folositi pompa de muls. Eu nu reusesc sa scot nici un strop cu ea chiar daca bebe papa intre 100 si 180 ml la o masa. E electrica de la Primi Pasi. Oare nu fac eu ceva bine?
carinablanca spune:
In sfarsit am reusit sa schimb si eu poza .
Botezul il facem si noi duminica viitoare. AM putine emotii de bagatul in apa dar stiu ca va fi bine.
Referitor la schimbat eu o fac de obicei int impul mesei sau dupa masa pentru ca bebe mic face caca aproape tot timpul cand mananca asa ca daca il schimb inainte aproape sigur il schimb si dupa si ma scutesc de un circ.
Referitor la somn, bebe strumf al meu doarme destul de bine. Noaptea doarme legat chiar si 3-4 ore, iar ziua de la 30 minute pana la 3-4 ore (cand e satul tare si ne plimbam pe afara). De stat treaz sta de dimineata dupa masa de la 9-10 inca vreo ora si la fel si seara inainte de baita. In rest sta treaza cat papa si inca maxim 20 minute dupa. SI adoarme apoi singurel in pat . Mie asa de drag cand il vad ca e cuminte si se culca singur spre deosebire de sora lui care adormea doar leganata si purtata in brate prin casa si nu lega mai mult de 1 ora ziua.
Kytana, sa vezi ce repede o sa treaca timpul si e decembrie.
PaulaFrida spune:
Salut fete dragi
Scuze ca nu prea scriu,nu prea am samanta de vorba
Am vrut de multe ori sa scriu,in special noaptea cand alaptez piticotul,dar am renuntat de fiecare data la idee
Cand va vad pe voi ca sunteti asa de active si impartasiti experientele voastre,chiar daca sunteti ocupate cu bebeii si obosite,sincer va admir
O sa incerc si eu sa fiu mai prezenta p-aici,ca-mi place cum ne ajutam intre noi,chiar si numai cu o vorba buna
Si acum despre noi cate ceva:
Roli papa tzitzi exclusiv,ii dau Espumisan pt colici care nu sunt are rai,face kk dupa fiecare masa,trage si besinute toata ziua,il mai doare si burtica cate un pic,plange cand ii e foame,atunci n-ai cu cine te-ntelege,pana nu primeste tzitzi,o tine intr-una cu plansul,altceva nu-l prea deranjeaza,el are treaba cu foamea
Si eu il schimb inainte de papat,ca dupa doarme si nu vreau sa-l deranjez,si ca sa-l ajut sa ragaie il iau asa de incet si usor sa nu-l trezesc si nu de fiecare data reusesc si-l mai trezesc cateodata
De dormit,doarme cu noi in pat,noroc ca e mare patul si incapem toti trei
Eu am mai facut intr-o seara febra ca nu prea a papat de la sanul drept si vad ca-s tare sensibila si una doua fac febra
Pt situatiu din astea mi-a cumparat sotiorul pompa electrica ca cu aa manuala numai ma chinui si cand am febra cu tremuraturi numaide asta nu-mi arde
Acum sunt bine cu sanii,sper sa raman la fel de bine,
Ma dau tot timpul cu garmastan,nu l-as schimba pe altceva,e f,bun
Sunt si eu fericita posesoare de hemoroizi,am scapat cat de cat de constipatie cu prune uscate,activia,cereale si tarate oparite in lapte,o sa continui cu regimul asta ca sincer ma tem sa merg a toilet
Mi-a luat sotul un unguent procto glyvenol si supozitoare de a plafar cu propolis si mai multe chestii,carpimed cu care am inceput de azi,sper sa se vindece cat mai repede ca e tare nasol.
In rest,am iesit si noi de alataieri la plimbare in parc si asa bine doarme afara si-mi place si mie sa mai ies un pic
De luni merge sotiorul la serviciu,ramanem singurei pana la 4 jumatate,sper sa ne descurcam
No,acuma v-am povestit o gramada
-ici tuturor
O noapte usoara fara prea multe intreruperi va doresc
fericita de baietel dulce Roland 24.09.2012