Facebook fara acordul parintilor
Raspunsuri - Pagina 9
Siminaf spune:
Xuio, astea-s povesti, sau vorba lui cruis, probabil ca ai trait intr-un glob de cristal. Exista bullying pe vremea mea cit cuprinde, si nca violent, fizic sau psihologic, o da, cit cuprinde, iar profesorii nu faceau nimic. Exista si acum, numai cind vad ce se scrie pe aici si prin alte locuri (forumuri, etc) nu-m vine sa cred ca nu au progresat cu masurile anti-bullying.
Nu stiu ce diferente crezi tu ca sint intre Ro si US la fenomenul bullying, ca nu ai intrat in scoli de aici, ai auzit doar despre niste cazuri. Aici majoritatea scolilor din zonele "normale", adica nu din ghetto, sint cunoscute ca zone cu zero toleranta pt. bullying (si droguri, dar asta e alt capitol), si daca vreodata se intimpla ceva, imediat se iau masuri.
cruis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO da-mi adresa respectivului pt 'a taste of his own medicine' **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Ma bucur ca ti-ai editat mesajul initial si ai aflat si alte cai mai civilizate de actiune. Nu am master in bullying, am ceva cursuri in being bullied. Insa cat pe ce sa ne faci tu o demonstratie de cum se executa "medical" un minor pe fb (cam ce te-ai gandit sa-i faci?)... daca tot nu crezi ca exista in romania fenomenul. Eu cred ca numai un bully nu accepta ca bullying exista. ;)
Imi pare rau, dar nu esti un partener de discutie pt mine pe tema asta din acest punct. Inca odata: brrrr, dar ce repede ti-a venit ideea!
editez sa mai adaug: ca sa iti dai cu parerea despre ceva si sa nu fi doar un troll, trebuie sa fi avut ceva de-a face, direct sau indirect cu bullying. Cum tu sustii ca nu exista, deci nu stii pe nimeni, n-ai intalnit niciiunde, ma intrebam si eu... atunci de ce-ti pasa de subiectul asta??? Nu-mi raspunde. :D
Am tot vrut sa mai zic ceva: faptul ca fata aia ar fi avut sau nu probleme in familie chiar nu conteaza si e o lovitura joasa. Te sfatuiesc sa te mai uiti odata la video poate te prinzi totusi care era problema vietii ei.
okay...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO Ba chiar in primara am avut in clasa un coleg care era cu retard, si nimeni nu si.a batut joc de el, ba chiar eram toti grijulii. |
Nimeni, nimeni? Toti, toti? Asta sa i-o spui lui mutu!
Ah, uitasem, in TM nu-i ca-n Romania. In spitale nimeni nu ia spaga, doctorii impart ciocolati la batranele, in scoli armonie totala, basca profesorii-s mai buni decat in US/Canada/Germany. Si-atunci de ce pleci? A, am inteles, din cauza lui Basescu.
maru spune:
nu esti departe de adevar! fac parte dintr-un grup privat in care the big boss posteaza rounds-urile pentru clinical and research fellows in anesthesia de la toate spitalele afiliate la u of t
nepotica mea a facut o parte din cursuri la liceu online, cu profesoara postand in grup public temele si tot acolo dadea feedback la testele date si corectate.
la subiect: eu l-am rugat pe al meu copil sa isi faca cont, si nici nu a vrut sa auda...
citat din mesajul lui capcaunul Belea mare cu feisbuc! Ce ne facem cand profa pune tema pentru saptamana urmatoare pe facebook? Dar nu public, ci in grupul ei de elevi? Poti sa-i spui profei ca n-ai cont de facebook (te faci de ras) cand restul clasei a sarit in sus de bucurie la o asa idee. Si parintii lor la fel de incantati! Sau cand toate aranjamentele pentru serbare se poarta pe facebook? Parinti si copii la gramada. Sau cand ... Raman la ideea mea fixa ca mult mai pasnica si mai domoala era viata de dinaintea internetului. |
Aqai spune:
Eu sper din tot sufletul ca Feisbuc asta sa dea faliment in urmatorii ... sa zicem 5 ani. Mda, as rasufla usurata.
dar, moartea regelui bucuria prostului. Adica eu in cazul asta.
As rasufla si mai usurata daca copiii mei ar manifesta cam tot atat interes pt insiruirea in rand cam ca mine.
vrabia malai viseaza, nu?
Viviana, de patania voastra ce sa spun? Adevarul e ca nu prea ai ce face. Oricum individul va avea un cui pt fiica ta si probabil in viitor si-l va manifesta undeva unde nu vede ea.
contul il vrea in continuare, dar si daca si-ar sterge contul asta nu l-ar impiedica pe el sa se manifeste in continuare.
Asa ca poate cel mai bine e sa incercati sa vedeti cum puteti accepta ideea ca asa ceva e oricand posibil, ca e scris ca e vorbit, dar ca macar daca tot sunt lucrurile cum sunt e bine ca fata ta stie ce gandeste tanarul respectiv. Si asa poate sa isi evalueze o tara mai la sange si prietenii. Ce reactie au ei? poate fi un test bun
stiu ca suna dur ce spun, si greu de pus in practica din prima asa, dar din pacate asta e realitatea careia trebuie sa-i facem fata. intimitatea e pe cale de disparitie....
Edit: damn it ca vazusem cel putin un typeo cat casa si acu' nu-l mai gasesc, ma uit crucis prin ecran. Trageti-ma de maneca daca va zgarie pe ochi pls
viviana spune:
Doar cateva mostre:
"Nu ai vreo 2 metri de franghie? Ca sigur ai vreo 2 copaci in fata blocului, sau macar o grinda"
"Nu vrei sa mori?"
"Mori. Da in chinuri."
"nu te supara ca te-am zgandarit, adica pardon, ca zgandar cacatu (ma rog sunt sinonime)"
"Si prietenii tai... daca arata ca tine vai de putza lor. Si il astept pe Y, s-ar putea sa aiba o surpriza ce include dar nu se limiteaza la: contuzii, hematom, dinti in punga, etc. Si stim cu totii ca nu ai nicio forma de prieteni ca lumea, nimeni nu da vreo p... pe tine. Resemneaza-te nu vei fi nici macar pana la glezna mea sau a lui Z."
Y = varul ei de la crima organizata la care va apela daca nu inceteaza - l-a amenintat ca va face asta.
Z = celallat co-defaimator care intre timp si-a cerut scuze.
viviana spune:
Da, Aqai sunt de acocrd cu tot ce spui.
Toata povestea e cu dus si intors.
Am pregatit-o psihic pentru toate astea, i-am explicat care sunt toate riscurile pe care le va avea, bla, bla, bla. Am invatat-o ca niciodata sa nu atace pe cineva astfel.
Insa una e cand auzi astfel de povesti si alta e cand le traiesti.
Ideea e ca nu sufera asa cum va inchipuiti (sau poate o face si nu o arata, dar ma indoiesc) insa e furioasa si vrea razbunare.
Ea a fost cumpatata in raspunsuri mergand pe ideea ca daca situatia va escalada sau va deveni inconvenabila pentru ea sa poata avea o dovada "alba" a comentariilor defaimatoare.
Oricum, azi, ma duc sa vorbesc cu mama respectiva chiar daca ea o sa se opuna.
Mare lucru nu voi rezolva, sunt sigura ca baiatul va rabufni pe alte parti.
Dar cel putin incerc.
Si acuma cu alegerea prietenilor. Ei acolo sunt la gramada, e o pagina cu toti fostii colegi de generala.