operatie polipi budimex/dr rizescu
Raspunsuri - Pagina 2
Leditia spune:
Nu am citit tot ce au scris fetele ca nu am timp.
Noi l-am operat pe fii-miu vinerea trecuta la dl dr Gheorghe.
In salon este fff cald,asa ca eu as lua haine subtiri,chiar pantaloni scurti si tricou.
Iti trebuie prosop,servetele si apa(la temperatura camerei).
Analizele se fac acolo,dar am vazut parinti care au venit cu ele deja si nu l-au mai chinuit pe copil acolo.
Noi am stat amandoi in salon,a venit la un moment dat unu de la paza si i-a zis unui tatic sa iasa afara ca nu are voie decat unul(atunci era sotul meu plecat),dar nu l-a bagat nimeni in seama.Fii-miu de ex nu sta fara taica-su si nah..in plus,a mai trebuit sa plece unul din noi,ba dupa apa,ba dupa mancare,ba dupa servetele,ba sa vbim cu anestezistul,ba cu dr..ba colo,ba dincolo si nu-l puteam lasa singur nu?
Inainte de anestezie le da un siropel naspa la gust care-i ameteste,apoi dupa putin timp vine asistenta si ti-l ia in sala de operatie.
Operatia nu dureaza mult,mai mult ii tin acolo la nani,apoi ti-l aduce.
Sa nu te sperii,o sa-i curga sange din nas,o sa aiba sange la gurita,o sa tuseasca mult,o sa planga,n-o sa poata respira ok,o sa-l doara gatul,dar isi revin f repede.
Nu are voie mancare si apa din seara precedenta,noi l-am trezit si l-am luat pe sus la spital..din pacate am intrat tarziu in operatie si a cam plans ca vrea apa ca-i e sete,dar nah,e o zi..Apoi cand s-a trezit a baut mai mult de jumatate de sticla de apa(30 min dupa ce ti-l aduce in salon nu are voie apa),apoi mi-a cerut mancare,ca-i era foame..i-am dat iaurt si banana.
De acolo o sa ti se dea si-o hartie cu recomandarile dupa operatie,ce trebuie sa faci..se tine in casa,se transporta acasa cu masina,o per il tii in casa,nu are voie alimente fierbinti ci la temp camerei si sa fie moi-gen iaurt,banana,piureuri,supa....in primele zile se recomanda panadol pt dureri si febra,ca e posibil sa faca febra..si mai sunt o groaza de chestii.
Sanatate multa,o sa fie bine.
irinabobe spune:
fetelor multumesc mult pentru raspunsuri. Vroiam sa va intreb daca se intubeaza copiii si daca da cand se face operatiunea de intubare si scoaterea a chestiei aleia cand sunt trezi sau cat dorm?
-legat de tata sper sa reusesc cumva sa ne lase pa amandoi pentru ca daca nu va fi si mai agitat si va colabora foarte greu mai ales ca va fi speriat. adica la consultatii simple mai reusesc sa il duc singura dar la chestii din astea grele e musai sa fim amandoi, de altfel deaia prefer in general privatul
mirela.d spune:
Copilului i se administreaza un sedativ usor inainte de a-l lua in sala (se pun niste picaturi in nas). Dupa ce acesta isi face efectul, copilul este luat singur, pe piciorusele lui, in sala.
Pentru ca stiam ca ii vor pune masca aceea pe fata pentru abnestezie, eu i-am zis alui meu ca ii vor face aerosoli. Restul se petrece sub anestezi si nu mai stie el ce se intampla.
Dupa operatia in sine care nu dureaza mai mult de 15-20 de minute il vor duce pana se trezeste in Terapie Intensiva (tu nu vei vedea toate astea ca si Terapia este dupa aceeasi usa la care ramai tu). Acolo va sta maxim 30 de minuute. Ti-l vor aduce tie in brate pentru ca nu va putea merge imediat (va fi totusi dupa o anestezie generala). Isi va reveni repejor insa.
Bafta sa va lase pe amandoi!
irinabobe spune:
am niste emotii de nu va zic mai ales ca e o fire foarte neincrezatoare si nu colaboreaza deloc cu persoanele straine...
mirela.d spune:
Al meu facea terapie pentru anxietate in perioada aia asa ca te inteleg foarte bine. Stai linistita ca va fi bine!
irinabobe spune:
pai tocmai ce am scapat si noi de psiholog ca 11 luni mi-a urlat la gradi...sper sa nu o iau de la capat cu problemele de tipul asta
mirela.d spune:
Imi pare rau, nu am stiut. Dar stai linistita ca totul timpul cat va fi lucid vei fi langa el! Si vei reusi sa il incurajezi. Eu, de exemplu, la analize, i-am zis ca ii ia glicemia (are diabet), la sedativul acela i-am zis ca ii va pune Vibrocil. Si tot asa ca sa nu creada ca i se intampla ceva necunoscut (sau dureros). Este bine sa il avertizezi asupra ceea ce i se intampla ca sa nu fie luat prin surprindere. Dar cred ca sti mai bine avand in vedere ca ati avut si voi problemele voastre.
irinabobe spune:
multumesc mult mirela sper sa ne descurcam si sa gasim ceva intelegere si acolo. si sper sa nu se sperie cat e la terapie intensiva fara noi.
mirela.d spune:
La Terapie intensiva il duce cand inca este adormit si cum se trezeste, vi-l aduce voua. Dar nu iti inchipui ca va fi treaz perfect ci va fi tot in stare de somnolenta, deci nu va realiza mare lucru. Il tin la Terapie ca sa vada ca totul este ok dupa operatie, ca se trezeste din anestezie, etc. Nici nu isi va da seama ce este cu el.
Explica-le problema acolo si vei gasi intelegere! Eu le spusesem ca suntem in curs de terapie si ne-au bagat primii in operatie (bine a fost si diabetul care a fost avut in vedere) si au avut grija sa fie totul cat mai putin traumatizant pentru el.
Dupa ce si-a revenit din anestezie bine de tot si dupa ce am mai stat putin, fie-miu a vrut sa plecam, voia acasa, desi doamna doctor nu apucase sa vina in saloane sa vada copiii si sa dea externarile. Asa ca m-am dus la doamna doctor in cabinet (cu fie-miu dupa mine) si i-am zis ca vrem sa plecam. L-a examinat pe Iusti si a zis ca este ok, ne-a dat diploma de merit si ne-a dat voie sa plecam. D-aia am spus ca am fost multumita de dansa si profesional dar si ca om.