operatie polipi budimex/dr rizescu
vineri baietelul meu de 2.8 ani este programat la op de polipi.
intrebari:
1. daca se scot polipii inainte de 3 ani recidiveaza? adica intrebarea era din experientele voastre polipii au recidivat in cazul in care copilul a fost mai mic de 3 ani, ca vad opinii pro si contra?
2. cam care este procedura la budimex? ce trebuie sa iau la mine? la ce complicatii/probleme sa ma astept? analizele am inteles ca le vom face in ziua respectiva.
3. au voie ambii parinti in salon?
4. de dr rizescu stie cineva ceva?
multumesc mult de tot
Raspunsuri
histamina spune:
irina,
ma bucur ca scapati de polipi.
noi am facut acum 3 sapt la grigore alexandrescu.
are voie 1 parinte
ce trebuie sa faci tu:
sa nu ii dai mancare si apa cu minim 6 ore inainte!
sa ai la tine servetele uscate.vei avea nevoie s ail stergi la nasuc.
sa il pui s asufle nasul.
strumf a avut f putine secretii si nici nu a vomitat de la anestezia data prin masca.
bluzite de schimb 5-6 caci va transpira.
apa si biberon cuc eai dulce cand va avea voie s abea,dupa ce trec secretiile.cam 30 min- 1 ora dupa operatie.
"costuri": 100 anestezista, 200 dr, 10 asistenta sala, 10 asistenta salon.toata lumea a fost f multumita.
irinabobe spune:
histamina multumesc mult. eu sper ca la budimex sa dea voie totusi ambilor parinti in salon ca altfel va fi tragedie mare pt piciul meu care nu sta fara taicasau si nu prea colaboreaza altfel.
stiu ca si strumful tau are sub 3 ani, sti ceva de refacerea polipilor daca ii scoti inainte de 3 ani, ca tot citesc opinii care se bat cap in cap. mie dr mi-a zis ca este preferabil sa-i scoti peste 3 ani, dar ca nu s-ar reface daca ii scot inainte, insa...
histamina spune:
irina,
si la strumful tau si la al meu nu refacerea polipilor e buna, ci faptul ca ambii sforaiau rau si ca respira rau si creierasul nu se alimenteaza cu oxigen ca lumea,ceea ce e f grav.
asta e punctul la care trebuie sa ne uitam.
refacuti sau nu, strumful tau sforaie,respira f rau si are stare de disconfort si asta sta in puterea ta sa o faci sa dispara.
om trai si om vedea.
la vara mea s-au refacut, la nepotelul meu, nu.
bafta multa!
o sa fie bine!
te ajut cu draga inima.
irinabobe spune:
histamina asta este si motivul pentru care m-am hotarat sa o fac si inca repede ca sa nu ma razgandesc. faptul ca somnul este din ce in ce mai chinuitor. nu suport sa il mai vad ca nu poate respira daca inchide gura...acum daca se refac sper macar sa ne dea si noua macar o pauza de 1 an 2 poate a doua oara nu mai e cazul sa ii elimin...
histamina spune:
irina,
pt 10 min cat dureaza operatia, nu au sens chinul lipsei de oxigen,al racelilor, al somnului neodihnitor,al agitatiei,al haraielilor,sforaiturilor.toate le-am vazut abia dupa operatie.acum ma dau viteaza,dar am jelit de cand am intrat in salon,pana cand am plecat,iar in timp ce l-a operat am plans de sarea camesa pe mine.dar eu is defecta.
irinabobe spune:
histamina ma bucur macar sa aud ca se observa imbunatatiri....macar cu aqsta ma consolez. ce e si in sufletul meu na sti si tu...ca sunt si eu la fel de defecta
histamina spune:
sa nu uit:
in ziua respectiva si pana cand iti spune el ca nu il mai deranjeaza(la noi a doua zi) ii dai banana,piureuri,toate la temperatura camerei.
imbunatatiri?
si de ar fi numai ca doarme si respira cu gurita inchisa,ca nu mai sforaie deloc,ca nu ii mai curge nasucul si ca respira f usor,abia il auzi si tot ar fi suficient.
sunt super multumita.
fata de cum a fost,merita operatia chiar si daca ar fi sa o refac peste 3-4 ani.
Cloreta spune:
Cred ca la dr Rizescu s-a operat nepotica mea acum vreo 2 ani si eu am fost cu verisoara mea, ne-a lasat pe amandoua cu ea dupa operatie in salon. Operatia merge rapid ( nepotica mea si amigdale scoase si polipi extirpati deci mai complicat putin)dar a fost super bine imediat dupa si de atunci nu mai are probleme.
La voi, pijama, servetele multe, uite ca nu mai tin minte cu alimentatia. De complicatii nu stiu ce sa iti spun, nu am vazut nciun caz acolo si merg pe banda rulanta operatiile.
Bafta multa si refacere rapida!
andacos spune:
Noi am facut prima opertazie de polipi la 5 ani si s-au refacut!
A doua vreo 4 ani mai tirziu!
Dana
mirela.d spune:
Buna!
1. Nu cred ca are legatura varsta cu refacerea polipilor. Noi am facut operatia pentru ca efectiv nu mai putea respira deloc pe nas fara sa fie bolnav. Deci m-au interesat foarte putin parerile contra ale unora care nu au trecut prin ce trecea copilul meu.
2. Analizele le-am facut si noi in dimineata cu pricina desi ne chemasaera cu o zi inainte pentru acestea. Am discutat cu doamna doctor si i-am explicat motivele pentru care nu vreau sa fie facute cu o zi inante si a fost intelegatoare si ne-a lasat sa le facem inaintea operatiei.
De luat trebuie sa iei o pijama pentru copil (il vor duce in sala de operatii unde ar fi bine sa nu mearga imbracat de afara), papucei, servetele, apa sau suc si eu as lua si un lichid de dezinfectare si un prosopel ceva (mie mi-au lipsit in spital pentru ca mi-am mai sters copilul si m-am spalat doar cu apa si m-am sters pe servetele).
La complicatii nu ai de ce sa te astepti. Probleme? Sa ai grija dupa operatie ca in drumul spre casa sa mergeti usurel ca sa nu zguduiti prea tare copilul (eu cred ca am mers doar cu a treia ca mi-era teama sa nu vomite). Este posibil sa iti vomite dupa (nu este nicio problema si nici complicatie ci pur si simplu i se aduna sange si mucozitati in gat care trebuiesc eliminate).
3. Nu au voie ambii parinti in salon dar daca baietelul tau este disperat dupa tata, lasa-ti sotul sa se duca cu el. Nu este musai sa te duci tu. Oricum, veti sta vreo 4-5 ore in spital nu mai mult deci nu vor fi doamne in pijamale ofensate.
4. Doamna doctor Rizescu ne-a operat si noua baietelul si a fost ok. Si de treaba si eficienta. S-a purtat frumos cu copilul ceea ce mie mi se pare esential. Si a fost intelegatoare si la pretentiile noastre (desi nu-i dadusem nimic, ne-am revansat dupa).
In general operatiile de scoatere a polipilor sau a amigdalelor se fac primavara pentru a nu expune copilul la aer rece deci recomandarea mea ar fi ca vreo doua saptamani dupa operatie sa eviti aerul rece. Sa nu te astepti la o respiratie curata imediat dupa operatie! Va respira perfect normal abia dupa 2-3 saptamani.
Sanatate multa!