Strugurasi de Sept-Oct 2011 *72* LMA
Raspunsuri - Pagina 10
LenaC spune:
Buna si de la noi
Mie mi se pare ciudat sa nu vrei sa iti expui copilul in preajma altor copii nevaccinati, atata timp cat se stie ca unele vaccinuri nu prind. adica copii vaccinati care nu sunt imunizati deci sunt la fel cu cei nevaccinati.
Si eu ca Oana am aceiasi intrebare... ce faci la gradinita, in locul de joaca, la scoala, etc?
iar efectele imediate dupa vaccin, gen febra, moleseala nu sunt o problema, adica eu m-as bucura sa le faca doar pe astea. problema mea cu vaccinurile este efectul lor pe termen lung.
Eu azi am facut cafeline, super bune, abia astept sa ii dau piticei mele :D
link pt interesati http://www.cristelageorgescu.ro/calciu-fier-si-proteine-cum-s-ar-zice-cafeline/11/2011/
Klau multumim pentru cafea. Sa mai faci si un suc de portocale pentru cele ca mine care nu beau cafea :P
Jade, mie nu imi plac cateva lucruri pe care le aud:
"ii este frica sa mearga?"
- nu, nu ii este frica, doar ca nu are inca echilibru, muschi suficient dezvoltati, interes etc sa mearga.
"este violent"
- nu, nu este violent. Dupa cum spunea Lali, ei incearca sa interactioneze cu mediu asa cum pot si noi ar trebui sa ii invatam cum este ok.
Atunci cand arunca jucaria sau o smotoceste nu ii spune nimeni nimic, dar la copii da (deci e confusing). Ei initial nu fac diferenta intre jucarii si alti copii. eu cred ca asa se joaca ei cu lucrurile si inclusiv cu copii.
cu multa rabdare trece. Eu as incerca sa evit situatiile si sa previn (in sensul sa intervin inainte de a atinge copilul)
uite Maia cand vede o suzeta sau o jucarie la alt copil care ii place plange si se arunca dupa ea... nu prea am ce ii face... cateodata functioneaza cand ii spun ca nu e a noastra, dar e greu pentru ei. Imaginati-va ca stati langa cineva care mananca o prajitura care arata absolut delicios... nu vreti si voi? da vreti, salivati dar va abtineti (pentru ca asa ati fost invatati)... ei bine ei inca nu sunt invatati.
Oricum, my victory este ca acum daca ii spun ca nu se poate la portofelul meu ma asculta.
oanaiasi spune:
Marryan , dar ce te faci cand , de ex, intra in contact cu un copil cu hepatita A, in faza acuta, nediagnosticat inca. ala nu are nici muci si poate avea sanse de 99,9% sa fie perfect curat si ingrijit.
sper ca nu te am speriat asfel incat sa o tii pe lera numai in casa.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
LenaC spune:
Zubi, sa va faceti bine
Mikka, ii este dor de tine. Eu asta vad?
Poate rabufni in orice activitate, adica plange la imbracat. Incearca sa ii spui ca stii ca ii este dor de tine, ca si tie iti este dor. La fel sa vb si de lipsa lui tati.
Marryan, in Romania nu au baza legala sa nu te primesca la gradinita/scoala (nu stiu cum e in MD).
Eu oricum am sunat la gradinita unde as vrea sa o duc pe MAia si a spus ca primesc copii nevaccinati. Oricum deja au cativa :D
PS: In Romania nu exista nici un vaccin obligatoriu. Toate sunt recomandate.
camady spune:
Buna.
Fetelor eu sunt de acord cu ce spune marryan.Nu sunt de acord sa vina in vizita la noi copii cu muci si le spun parintilor fara suparare.Asta nu inseamna ca am ceva cu parintii sau copilul.De exemplu la mot am aflat ca o fetita care era invitata voma, avea scaune proaste si febra.......asta dupa ce patise la fel si sora ei.I-am sunat parintii si le-am spus sa nu vina ca poate fi enterocolita.Daca s-au suparat e treaba lor, desi nu cred.Eu daca am copiii bolnavi nu fac vizite din spirit civic.
Cat despre colectivitate (gradinita) mai e drum lung pana atunci.Cu cat se face mai mare cu atat va fi mai bine mai ales ca Eva acum nu accepta niciun medicament.Fereasca D-zeu sa avem nevoie sa luam ceva.
camady spune:
Lena, Oana aici vb de boli de care putem cat decat sa-i ferim.Ca fereasca D-zeu de o hepatita ...........aici e soarta.
oanaiasi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camady Lena, Oana aici vb de boli de care putem cat decat sa-i ferim.Ca fereasca D-zeu de o hepatita ...........aici e soarta. mami de Eva Maria 24.08.2011 si Razvan Gabriel 07.07.2003 |
nici eu nu m as duce cu copilul in faza acuta nicaieri. clar . dar mucii pot persista saptamani intregi dupa o viroza copilul nemaifiind contagios..
cu soarta. de acord. Insa teoretic poti feri copilul de hepatita daca il tii in casa, izolat.
Doamne, ai grija de noi!
marryan spune:
oana stai linistita ca nu ma sperii de lok eu am o parere bne formata si nu mi-o schimb usor
Eu imi expun fetita in cercuri de copii dar sunt fr atenta la ce si cum...nu ca i sa pus vaccinul sau ba...
In MD la gradinte nu se accepta copii nevaccinati, doar sa falsifici actul unde sunt inregistrate vaccinile si cu stampile...pentru ca se verifica peste tot. Si cu toate astea nu am sa o dau la gradinita privata...pina atunci cum spune Camady e drum lung si multe se pot schimba, respectiv si imunitatea lor va fi mai buna.
De hepatita aici e soarta si sa nu dea Dumnezeu la nimeni.
In regiunea unde locuim noi, sunt putin copii ...si vecii nostri spre exemplu mi-a zis sa nu ii permit fetitei lor sa se joace cu Lera ca ea pune mina pe pisici, zice ca ii baga degetul in fund la pisica va dati seama...cum sa accept asa ceva...
Oricum e parerea mea, hotarirea mea, nu mi-o impun numanui doar am impartasit-o si voua
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
oanaiasi spune:
Marryan, nu incerc sa schimb ceva la tine convingandu te. e bine sa fie prezentate ambele fete ale monedei pentru terte persoane care ne citesc si inca sunt nehotarate in privinta grijii (a limitelor ei mai exact) si cum sa si o manifeste fata de proprii copii.
lena, la ce gradi te ai interesat? Vreau si eu!
Doamne, ai grija de noi!
LenaC spune:
Oana, Casuta Zanelor, e privata in bucsinescu, dar am auzit o poveste cam urata recent.
Oricum, ei au spatii destul de mici.
Eu as duceo la buna vestire, dar mai e timp pana atunci, de la 2 la 3 ani o sa imi iau bona.
Sunt sigura ca o sa o primeasca la o gradinita, daca nu, nu e sfarsitul lumii. La scoala sigur o primesc pt k e obligatoriu, dar pana atunci multe se pot schimba (in bine sper) :)