spaga la cresa

spaga la cresa | Autor: mamica9

Link direct la acest mesaj

dragelor, ajutor!
astazi am avut prima zi de cresa, totul a decurs bine dupa spusele doamnei asistente cu exceptia faptului ca nu a mancat in cele trei ore in care am lasat-o astazi acolo, de incalzire. :)
problema mea este ca am fost facuta atenta de catre cunostinte ca asistentei si infirmierelor sa le dau cate ceva (asta inseamna trei persoane pe tura si sunt doua ture). ei bine, ce inseamna asta? sa le dau bani? cati? lunar? saptamanal? sa le cumpar cate ceva? ce? de ce valoare? voi cum procedati?
mentionez ca este cresa de stat, in bucuresti, cu program lung si fii-mea are 11 luni si un pic.
va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

nu stiu sa iti raspund la intrebarea asta dar....in caz ca vreodata te razgandesti, eu am copilul la o cresa la care nu se cere spaga. si nici nu se sugereaza atentii. nu stiu daca te-ar ajuta, nu stiu in ce zona stai, dar se mai da drumul la cateva locuri libere acum la sf lui oct. este in sect 1.

am sa ma abtin sa comentez comportamentul doamnelor si decizia iti apartine. eu m-as gandi totusi ca daca cineva ma trage de maneca o data, nu va ezita sa ma traga si a doua, si a treia si a patra oara....

edit: am recitit, vad ca sunt cunostintele si nu personalul care au solicitat asta. suna inapoi cunostintele si intreaba "ca daca nu, ce?"
se intampla ceva nasol? neglijeaza copilul? tu de unde stii ca trebuie sa dai, in afara de faptul ca "asa se da".
uite noi suntem o cresa intreaga fara spagari si copiii nostri sunt ok tratati si nici infirmiere tafnoase nu avem. de multe ori precedentul il creeaza cei care dau. si mie mi s-a sugerat in spital d ex sau dau una alta la asistente, n-am dat nimic si tot la fel de bine s-au purtat.
incearca sa NU dai. daca ti se pare ca sunt acrituri si tot lungesc gatul sa vada o sacosa, un plic...decizi atunci.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica9 spune:

ina, doamnele in cauza au fost foarte dragute ieri, cand am dus fetita pentru prima data. nu mi s-a cerut/sugerat nimic nici pentru a fi acceptata acolo. insa toti cei de pe langa mine cu copii de cresa/gradi au zis ca e mai bine sa dau ca sa am certitudinea ca se ocupa de pitica asa cum trebuie. cu privire la ce si cum sa dau am primit informatii atat de diferite incat am apelat la voi. nu stiu ce sa fac...
eu nu sunt adepta spagii si nu am dat pana acum nimic nimanui decat in semn de apreciere daca am fost multumita de serviciile prestate pe unde am fost. sunt de acord cu tine ca noi ii invatam asa. acum, insa, fiind vorba despre fiica-mea... daca trebuie sa dau chiar as da ca sa-i fie ei bine, desi asta tot nu mi-o garanteaza nimeni si nimic.
iti multumesc pentru intentie, insa eu locuiesc in titan, deci mi-e destul de departe sa ajung de doua ori pe zi in capatul celalalt al orasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu dupa 4 ani de gradinita am ajuns la o concluzie: ca dai ca nu dai e tot una pentru copil. In momentul in care parintii au iesit pe usa toti copii sunt tratati la fel, mai bine sau mai rau in functie de bunatatea personalului.
Daca dai o sa fii unul dintre parintii intampinati cu zambete dimineata si copilul tau va fi laudat in fata ta, daca nu dai pur si simplu o sa le fii indiferenta sau o sa-ti faca niste fete acre.
Incearca sa observi dimineata personalul si ai sa observi ca se gudura pe langa anumiti parinti si incearca sa ramai dupa ce pleaca parintii aia si ai sa vezi ca nici copii lor nu primesc tratament special.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Eu am baiatul la cresa de doua luni.Nu am dat nimic ingrijitorelor. Sunt extrem de multumita de cum au grija de el, chiar incantata as putea spune. Copilul este curat, niciodata ud, de mancat cu siguranta mananca caci nu vine acasa flamand.
Am mai auzit si eu pe la colege la servici ca au dat banii nu stiu carei ingrijitoare sa fie mai atenta cu copilul si cand ajunge dimineata se poarta foarte frumos cu fata in timp ce pe altii ii preiau mai neatent. in doua luni eu nu am observat niciodata sa se poarte urat cu vreun copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Imi permit sa raspund si eu, ca-s la a doua tura de "copil la cresa".

Prima data speriata si atentionata ca si tine, m-am dus in primele zile cu o cafea si o cutie de bomboane (pentru fiecare x 4 sau cate or fi fost - APROPO, Nu stiu daca cea mica e la grupa mica, dar in general sunt 3 care au grija de ei (2 dimineata, una dupa pranz, de la 10 pana cand adorm cei mici se suprapun...) si o asistenta de baza care are grija de grupa (mai putin a doua, cel putin eu asa am vazut pana acu...). Tind sa cred ca ne cam scaldam in apele aceleiasi crese..

Asta era la baietel, care prinsese o grupa oricum ok (asta nu inseamna ca nu ma intrebam daca am dat suficient cand il gaseam nesters cum trebuie la fund)... Am mai dat cate-o atentie doar la sarbatori, la Craciun sau Paste dar NICIODATA PLIC, niciodata ceva foarte consistent (cafea, bomboane, o decoratiune, o cosmetica, in functie de moment). Anul 2 piciul a trecut la grupa mare, si acolo am procedat la fel, la inceput, pe la mijloc si la sfarsit (la sfarsit am boala sa le duc cate-un ghiveci, asa, sa ne tina minte.... Ma-ndoiesc ca ne tin ). Bine, eu nici nu-s genul ala bagaret, care sa fac conversatie cu ele pe ce-am mancat aseara sau pe unde le recomand sa mearga la tratament pentru reumatism. Ma axam strict pe copilul meu si nevoile lui.

La Dia anul trecut am urmat acelasi principiu cu cateva exceptii ca a mai fost bolnava ba inainte de craciun, ba de 8 martie si tot asa... Dezinteresul a fost maxim la grupa aia, asa ca, acum, cand e la grupa mare, am hotarat sa astept sa vad cum sunt doamnele si=apoi sa vad daca e cazul sa mai dau ceva (celelalte chiar ma scosesera din minti la un moment dat tot sugerandu-mi s-o tin acasa ca ar fi bolnava, desi venisem cu avize de la pediatru, orl-ist si tot asa... Copilul face febra, nu stiu cum naiba, numai cand era la cresa... si e rau doamna, e rau... ). In fine... sa n-o mai lungesc ca deja am latit-o... Abia aici am vazut o fatzuca noua de asistenta (o fi mai demult numai ca eu n-o mai vazusem vreodata), iar la grupa sunt doar 2 tantici (sunt copiii mai mari si mai independenti, cica...).

Avem o luna si, si inca nu le-am dat nimic... Probabil ca o sa le dau de Craciun.

Cum spuneau si fetele - nu le vei determina cu sacosa sau plicul sa se ocupe mai bine de copilul tau. Cel mult vei scoate o exuberanta falsa atunci cand te duci s-o iei pe cea mica, si=ti va impuia doamna capul cu cate realizari a avut cea mica, si cum mananca singura, si mai face si cate 2 ecuatii intre mese (zau, fiecare parinte isi cunoaste copilul, eu stiu cand ceva ce mi se povesteste despre ea nu-i e deloc caracteristic, asa ca nu plec urechea la linguseala lor). In rest, de ea se vor ocupa ca si de ceilalti, niciodata la fel de bine ca tine (cel putin asta-i parerea mea) dar multumitor cand nu ai alte solutii...

Fa cum simti, stiu cat e de greu cand e vorba de copilul tau... Dar ai totusi putina rabdare. Poate peste o saptamana ti-l pun in brate ca nu se adapteaza, sau plange prea mult sau nu doarme sau nu mananca, sau se inbolnaveste si e rost de tinut acasa vreo 2 saptamani si cand revii uita ca tu ai fost cea cu punga .... Si ce faci, le dai iar?

Mergi la inceput