Asp. opt.!Felicitari Ankylya, Mrenescu,DenyAnd!
Raspunsuri - Pagina 18
mrenescu spune:
MeAlex, nu e nicio problema ca nu e chiar dublu, nu? Multumesc pentru felicitari.
Em, inca o data multumesc ptr recomandare. In sfarsit m-am simtit in largul meu discutand cu un medic ginecolog. Deci, da, daca ne ajuta DD sa mearga totul bine, ea ne va supraveghea pe toata durata sarcinii.Clar trebuie sa dau cafeaua aia fara cofeina
Ana, la un moment dat m-a pasionat si pe mine subiectul adoptiei si iti pot spune ca in momentul de fata posibilitatea aceasta nu mai exista. Mai multi copii au fost "recunoscuti" astfel pe legea veche si autoritatile au luat masuri in legislatia noua. Nu mai vorbim de implicatiile de natura penala pe care le-a mentionat Alex.
Flory, multumesc si daca pot sa te ajut cu orice alte info, cu mare placere impart experienta proprie cu oricare din voi.
Fetele, eu ma voi inscrie putinel mai tarziu in odisee, adica dupa ce voi auzi inimioara. Pana atunci raman doar aici. A, si sa n-aveti impresia ca dupa ce ma inscriu in odisee scapati de mine, ca nu se va intampla. Pur si simplu nu ma pot desparti de voi.
Didi81 spune:
Am revenit. Se pare ca va trebuisa urmez un tratament injectabil timp de 6 luni ca sa distrug orice urma de endometrioza ramasa in organism. Deci pe perioada aia oricum nu se va pune problema de ramas insarcinata.
Am fost cam demoralizata, nu atat de mult de faptul ca am ramas fara ovar, ci mai ales de ideea de endometrioza si de faptul ca poate sa reapara si se poate duce oriunde in organism...
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
MeAlex spune:
Maria, e OK, nu trebuie sa fie fix pe fix! Baga tzopaiala!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
flory_blanca spune:
Didi imi pare rau de situatia prin care treci. Eu nu prea ma pricep la endometrioza dar stiu o prietena care a fost operata si i-au zis ca are endometrioza (acume gravi in 15 sapt)iar la examenul histopatologic nu i-a iesit nimic, deci tratament si operatie degeaba. Tu ti-ai facut examenul histopatologic? Ca am inteles ca doar acela e 100% concludent. Acum vorbesc din auzite oricum.
Legat de adoptii am auzit si eu de cazuri cu copii luati din spital dar asa ceva e foarte riscant (si oricum inseamna bani foarte multi dati la dr si muuuulte relatii pt ca un cadru medical nu se risca sa faca asa ceva, in genaral si dr erau implicati),daca se afla sau isi revendica unul din parinti copilul e dosar penal asa ca eu una nu m-as baga la asa ceva. Doar in asemena cazuri cel putin un cadru medical e implicat. Intr-adevar procedura e de lunga durata ca orice in Romania dar eu zic ca se merita.
Moni si eu stiu un caz care dupa ce a infiat a facut natural doi copii, probabil ca factorul detasare si relaxare conteaza foarte mult. Jos palaria pt decizia voastra. Sau o varianta mai putin birocratica ar fi adoptia de la cineva din familie care nu isi permite financiar sau din orice alt motiv sa creasca un copil. Asemenea caz e un colg de la lucru si stie care sunt parintii naturali, si isi iubeste mama adoptiva (care e matusa de fapt)ca ochii din cap.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
xdidi spune:
salutare fetelor,
ana referitor la ce ai spus tu la adoptie, este asa cum zice alex un fals in acte si apoi noua procedura de adoptie cere testare adn a copilului si a tatalui...deci nu prea e posibil ce spui tu acolo....nu e chiar asa usor sa adopti un copil, daca ai citi putin la doptie si te-ai interesa ai vedea ca o barfa mica nu este echivalentul realitati...si sa dai asa un "pont" doar ca asa se simta bine cineva aflat in situatie nu faci decat sa aduci incertitudine si nesiguranta.
asa ca pt cele care au ales calea asta,a adoptiei, ma inclin si le urez rabdare si succes...pt ca este un proces greu si anevoios, la fel ca si cel de infertilitate.....iar cu sfaturile la capitole care tin de legislatie si proceduri juridice, mai usor .
va puuup pe toate
Didi81 spune:
Flory, evident ca se face si histopatologic; peste aprox 2 saptamani va fi gata, si abia apoi voi urma tratamentul despre care vorbeam. Insa operatia trebuia oricum facuta, altfel daca mai asteptam ar fi putut fi afectat si celalalt ovar, s-ar fi putut extinde prea mult; si asa era deja nasoala situatia.
Am uitat sa il intreb pe doctor daca endometrioza ar fi putut fi un factor in intreruperea in evolutie a sarcinii. Oricum voi mai vorbi si luni, cand ma duc sa imi scoata firele.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
emilia.m spune:
Fetelor, intr-un fel ce zice Ana are logica. O fi fals in acte si tot restul dar teoretic poate functiona intr-un fel. Sa zicem ca eu sunt o adolescenta sau o tanara studenta care a ramas accidental gravida. Nu vreau sa pastrez copilul, tatal copilului poate nici nu stie de sarcina mea, poate nu vrea sa auda de un copil sau poate eu nu stiu cine este el ca sa-i pot spune ca va fi tata. Si aud de un vecin de-al unei prietene care vrea sa adopte. Si-i zic ca uite, eu o sa nasc si nu vreau copilul asa ca atunci cand nasc vii cu mine la maternitate si declari copilul pe numele tau si pe urma il pastrezi ca doar esti ta-su in acte, nu?
Teoretic se poate si nu cred ca cere nimeni test ADN ca altfel toate gravidele din lumea asta care sunt intr-o relatie de concubinaj sa zicem s-ar duce sa se marite doar pt ca sunt gravide ca sa scape de corvoada financiara a testului de paternitate in situatia in care tatal copilului care nu-i este ei sot vrea sa il declare pe bebe ca sa poarte numele lui.
Deci in teorie se poate face asa ceva dar in practica nu stiu cine ar face asa ceva ca riscurile sunt multe, enorm de multe si nu vad de ce sa risti cand poti adopta pe cale legala si stii sigur ca nu se poate intampla nimic si ca legea e de partea ta. Daca legea e impotriva ta din start nu e bine.
Daca se razgandeste mama?
Daca parintii mamei (bunicii copilului) nu sunt de acord cu povestea asta si isi vor nepotul sau se ridica cu pretentii financiare?
Daca tatal real al copilului contesta paternitatea si se ajunge apoi la testari ADN?... Daca... daca...
Si apoi ar fi numai copilul tatalui in acte, nu si al sotiei lui... e mult prea complicat si unde mai pui ca-i si ilegal.
15+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
xdidi spune:
emilia pentru a declara un copil facut in ADULTER si apoi sotia ta sa-l adopete se cere test de PATERNITATE....la cazul asta strict m-am referit...cititi legislatia, se pot luat copii mici din maternitate si la 3 zile, insa nu sunt adoptabili ii iei in plasament si dupa o vreme ii poti adopta daca nu se razgandeste mama biologica... trebuie sa astepti sa fie decazuta din drepturile parintesti si nimeni din familia ei(pana la nu stiu ce grad) sa nu doareasca copilul si apoi este adoptabil, de obicei in jurul varstei de 2 ani ajunge copilul asa....deci scenariile astea cu hai sa facem lucrurile mai usor , nu prea merg...eu zic ca fff usor sa ne purtam pantalonii nostri si sa nu sarim in ai altuia
emilia.m spune:
A... deci ar trebui si un divort inainte de declararea copilului ca sa nu mai fie problema cu adulterul... da... deci nu, clar nu e nici o treaba sa te gandesti la asta.
Oricum, desi procedura adoptiei in Romania mi se pare foarte dificila (aberant de dificila), eludarea legii nu-i o solutie si nu ar recomanda-o. Ma gandeam doar teoretic daca s-ar putea sau nu ce zicea Ana.
In alta ordine de idei si off-topic e pacat ca nu mai sunt permise adoptiile internationale ca stiu cel putin 2 persoane care ar fi vrut sa adopte o fetita chinezoiaca.
15+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
SilviaT spune:
Buna,
As avea si eu o intrebare pentru fetele care au facut Pregnyl singure acasa... Eu am fost astazi la medic si mi-a dat Pregnyl-ul sa il fac maine. Am vazut abia cand am ajuns acasa ca sunt doua fiole, una mai mare si una mai mica, si nu am intrebat la cabinet prea multe, decat unde si cum sa fac injectia. Imi poate explica cineva cum trebuie procedat.
Multumesc