indemnizatia de la 1 ianuarie 2004

indemnizatia de la 1 ianuarie 2004 | Autor: zahanio

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 7 luni si 3 saptamani. Deci voi naste la inceputul lui ianuarie. Si nu stiu daca am dreptul la indemnizatia de cresterea copilului si daca am, nu stiu la cat se ridica ea si nici de unde va trebui s-o ridic!
Am aceasta dilema deoarece, pe acest an situatia mea a fost asa: pana in martie mi-am intrerupt munca pentru a-mi finaliza studiile de Masterat la Univ. Buc. Din martie si pana in mai am muncit la negru, in asa zisa perioada de proba. Din mai apar ca semnatara a unui contract individual de munca, iar de la 1 iunie mi se reia activitatea si in cartea de munca, deci ... legal. La 16 septembrie am fost nevoita sa intru in concediu medical: iminenta de avort. La 16 octombrie am fost internata in spital 2 saptamani. La 1 noiembrie s-au implinit 7 luni de sarcina si doctorul de familie mi-a inmanat hartia de concediu prenatal.
Intrebarea este: am eu dreptul la acea faimoasa indemnizatie de cresterea copilului de care ar beneficia mamele care nasc dupa 1 ianuarie, avand in vedere ca in ultimele 12 luni nu am (in cartea de munca!) 6 luni de activitate neintrerupta si de plata a asigurarilor, ci doar 2 luni calculate pana la prima zi de concediu medical?
Astept cu nerabdare un raspuns care sa ma scoata din ceata, mai ales ca angajtorul meu, particular fiind, si-a manifestat foarte deschis si direct nemultumirea fata de situatia creata (faptul ca intrasem deja in 3 luni de sarcina si nu gasea un motiv legal ca sa ma concedieze). Mii de multumiri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ca sa ai dreptul trebuie sa ai pentru anul 2003 zece luni din 12 asigurate cu cartea de munca. somaj, concediu medical... daca nu vei avea cele 10 luni prevazute de lege mi-e teama ca vei beneficia doar de concediul de lehuzie.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput