Concursuri scolare
Raspunsuri - Pagina 5
loryi1974 spune:
Cea mai grea parte din Flyers este Listeningul, trebuie exersat foarte mult, copilul trebuie sa priceapa ce se vorbeste ca sa poata rezolva cerintele in cunostinta de cauza. Cea mai usoara parte este Speakingul pentru un copil care converseaza regulat in engleza. La Writing trebuie sa fie bine familiarizat cu folosirea prepozitiilor etc.
Maximul este de 15 stelute, in general e foarte bun si un rezultat de 12-13.
Trebuie sa stie de asemenea ca exista camere de inregistrare, ca examenul este filmat tot timpul.
Oarecum o problema cand a dat copilul meu a fost sonorul, prea tare ca sa se auda in toata sala, dar pana la urma s-a descurcat.
Cu alte cuvinte, este obligatoriu sa fie bine pregatit. Cangurasul de engleza mi-a aratat, prin punctajul obtinut, ca sta foarte bine si poate merge pe Flyers. Si la anul Cangurasul precede YLE.
De asemenea, trebuie sa aiba rezistenta, de aceea, trebuie facute inainte macar 2 teste integrale, pe timp.
Toata lumea zice ca sta foarte bine la engleza, dar rezultatele la Canguras si la Yle nu reflecta aceasta zicere.
psichoMom spune:
Matei a dat in vara Starters si a luat 15 puncte. Profesoara lor a vrut sa-l bage direct la Movers dar pana la urma a decis ca e mai bine asa, sa-l introduca in Cambridge cu primul nivel si apoi sa-l "sara" peste Movers.
Norocul lui este ca are talent nativ pentru limbile straine. Anul trecut nu a facut absolut nimic in plus fata de ce fac la scoala pentru acest examen, in timp ce restul bagau la greu meditatii si tot felul de pregatiri, si au luat in jur de 12-14...
De anul acesta, ca sa facem fata cu brio la Flyers care e mult mai complex, mergem si noi la pregatirea suplimentara specializata pe Cambridge. Ii place si ar fi fost pacat sa nu il incurajez.
ellinia spune:
Ce bine era daca citeam subiectul asta acum cateva zile... Tocmai ce l-am inscris pe Stefan (clasa I) la Smart, la lb. romana si matematica si la Proeducatia. El a insistat foarte mult sa mearga, asa ca am fost de acord. Vroia neaparat la concursul "cu telescopul" - am vazut pe net ca e vorba de Smart. Probabil ca, dupa aceea, o lasam mai moale.
Despre Proeducatia nu am vazut nimic in raspunsurile voastre. Am sa ma uit un pic pe net sa vad despre ce e vorba.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Anka74 spune:
A venit si fimiu ieri cu un biletel pe care erau trecute concursurile Proeducatia (4 probe *10 lei), Eurojuniorul si Cu Europa la joaca.
Ii printez subiectele (cele de la Proeducatia si Eurojuniorul) si i le dau spre lucru (mie mi se par greute pt ei, un pic in afara materiei) si el hotaraste ce si cum. Despre Cu Europa la joaca nu prea stiu subiectele, poate pe revista primita anul trecut sa ne uitam (daca o mai gasim)..tin minte ca anul trecut a avut probleme cu numarul de stelute de pe steagul UE. S-a intamplat si la case mai mari, nu-i bai.
Costul total al concursurilor propuse ieri - 68 lei.
Eu am o mare nelamurire: le-au predat de vineri si pana ieri, la mate, adunarea cu trecere peste ordin, scaderea cu trecere peste ordin si aflarea termenului necunoscut. In 3 ore s-au abordat 3 probleme importante ale matematicii de clasa a doua, au primit teme, au de lucrat din culegeri...nu mai spun de metodele folosite la adunari si scaderi de mie imi dau batai de cap (lui se pare ca nu). Acum vin si intreb, nu era mai usor sa nu se predea toate odata, sa se lucreze separat si sa se insiste pe fiecare in parte pana inteleg copii ce si cum. Stiu ca asta vor face si de acum incolo, numai ca amestecate, mi se par mai greu de abordat. Plus aflarea termenului necunoscut direct in operatii cu trecere peste ordin mi se pare un pic prea mult. Ei nu au facut anul trecu a+5=8. Nu, au trecut direct la a+25=41...in conditiile in care lucrasera in clasa doar adunari si scaderi (cu trecere) ce nu depaseau 20 iar un termen era format doar din unitati.. Adica 15-8 sau 15+8.
Tema nu au avut cu aflarea termenului insa in culegerea din care trebuie sa lucreze zilnic 2-3 pagini erau, nu le-am facut, l-am pus sa le faca si balbaia asa ca am prefarat sa le lase pt zilele urmatoare, in speranta ca vor inista un pic si la scoala. Ca parca nu am chef sa ii predau eu matematica.. Nu mi se pare ok, mai stau sa vad cum merg lucrurile si apoi purced la o discute cu Dna. Macar aflu si punctul ei de vedere.
Adriana mica spune:
Un subiect care ne intereseaza si pe noi... proaspat bobocei in clasa pregatitoare.
Dudu nu a mers pana acum la nici un concurs, desi majoritatea colegilor lui de gradi participau in fiecare an. Singura exceptie, a fost, in cazul nostru, examinarea Trinity.
Nu am vazut pana acum sensul ca un copil de varsta prescolara sa participe la alte concursuri. Insa, desi Dudu nu este un copil emotiv, am avut surpriza sa aflu ca are emotii, inainte sa intre la Trinity, la evaluarea pt admiterea in clasa pregatitoare, etc. De aceea ma gandesc acum daca totusi, in anumite limite, participarea la concursuri nu ar putea avea efecte pozitive pe partea de pregatire emotionala.
Pe de alta parte, din discutiile cu parinti ai caror copiii merg in mod constant la concursuri, am auzit ca apar si situatii in care se dau intrebari peste nivelul de cunostinte al copiilor, sau cand baremul nu accepta decat o solutia standard. In fine, cred ca vom alege sa participam in continuare la un concurs de limba engleza, plus eventual la inca unul, daca isi va dori copilul (probabil matematica).