Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (22)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

'Neatza, mamici!

Am citit doar ultimele pagini si am vazut ce a patit Madutza
Off e groaznic, si eu am trecut prin asemenea momente cu L in coma si stiu pe pielea mea ca frica de diaree n-o sa-ti dispara niciodata de acum incolo, toata viata
Bine ca totul s-a rezolvat acum!

Vroiam sa fac doar o precizare ca sa stie si alte mamici: atunci cand puii au diaree nu e neaparat necesar sa intervenim imediat cu Smecta sau alte antidiareice atata timp cat scaunele nu sint in numar foarte mare (gen zeci de scaune pe zi) astfel incat sa pericliteze viata copilasului si el sa nu se poata hidrata pentru a compensa pierderea de lichide si electroliti (cu saruri de rehidratare gen Hidrasec etc..)
In enteroviroze/enterocolite diareea e benefica pana la un punct, pentru ca astfel se elimina germenii/toxinele din corp prin kk, altfel ei raman in intestine, trec prin peretele intestinal si ajung in sange si asa poate sa apara septicemia care duce in final la soc septic!!! Singura grija este sa hidratam copilul si sa urmarim scaunele si abia apoi daca organismul nu mai face fata (pierde prea multa apa prin kk fata de cat ingera) incepem cu antidiareice.
Oricum varsaturile sint mai grave decat diareea pentru ca atunci cand apar si nu raspund la tratament antiemetic e clar faptul ca nu se mai poate hidrata oral copilul si trebuie hidratat intravenos, deci spitalizarea devine obligatorie! In plus, prin varsaturi se pierde mai multa apa (nici nu apuca sa se absoarba din stomac) si mult mai multi electroliti decat prin diaree, deci copilul se deshidrateaza extrem de repede si poate sa intre in soc hipovolemic, apoi in coma! Nici nu trebuie sa-i dai apa sa bea cand varsa decat foarte putina (cate o gura) si la intervale de timp (doar pentru a potoli senzatia de sete care este mare si copilul chiar cere apa, spre deosebire de atunci cand are diaree) pentru ca exacerbeaza varsaturile si varsa si mai mult si tot asa intri intr-un cerc vicios!!! E de inteles ca de mancare nici atat nu trebuie sa-i dai!!!

Deci ideea mea este urmatoarea: cand apar varsaturile si nu se mai opresc sau nu raspund la tratament gen Metoclopramid/Osetron etc. (chiar daca nu vi se pare ca varsa mult cantitativ, ca e doar apa etc..., chiar daca copilasul pare OK si cere sa bea apa si mananca in continuare etc...) mergeti fuga la spital cu copilul pentru ca se poate deshidrata extrem de rau in decurs de cateva ore!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

multumim yvy, de sfaturi eu una de ex ma grabeam cu tratamentul la diaree

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

yvyana- multumim ptr info pretioase!Mereu la inaltime!
ailed-inca nu am ajuns in tgv la cumparaturi. Baiatul care ne lucreaza baia vine in data de 30 oct...pana atunci trebuiesc achizitionate materialele.
Ambele cabine de dus au aceleasi dimensiuni, ...e vb de iluzie optica

Mergi la inceput

catank, si Andra de luni se scoala la 10,papa de dimi, apoi la 14 papa laptic si nani de la 15-15.30 si doarme doua ore, se scoala papa f bien ciorbitza, mancarica , mai papa niste fructe spre seara, la culcare 22.30-23.00 laptic si la 4.00 inca un laptic

Mergi la inceput

yasmy, eu zic sa faci un tort ca e sf Luca azi!
scrish, sa-ti traiasca baiatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailed_dota

catank, si Andra de luni se scoala la 10,papa de dimi, apoi la 14 papa laptic si nani de la 15-15.30 si doarme doua ore, se scoala papa f bien ciorbitza, mancarica , mai papa niste fructe spre seara, la culcare 22.30-23.00 laptic si la 4.00 inca un laptic

mami de fete frumoase:

MARIA si ANDRA si de ingeras

Fluturasul norocos Andra-Simona(Dodo)

Cam asa si I...rar reusesc sa-i dau ciorbita inainte de nani...dupa somn rupe tot.

Mergi la inceput

Madutza inca o precizare: am o prietena tot dr-ita si fetita ei de un an a facut o enterocolita asemenatoare cu diaree in cursul zilei si apoi imediat au inceput varsaturile in noaptea respectiva; varsaturile au fost cele mai nasoale, pentru ca s-a deshidratat imediat, era toata moale dupa ce varsase de cateva ori in decursul intregii nopti; imediat s-a internat cu ea a doua zi de dimineata si au hidratat-o intravenos, i-au dat antibiotic si antiemetic intravenos si in 3 zile s-au oprit varsaturile de tot (in tot rastimpul asta mai varsa de 1-2 ori pe zi sub tratament intravenos)
Evident ca fiind dr i-a facut toate analizele posibile din scaun in plina infectie, inainte de incepera antibioticului (e f f important!!!), pentru bacterii/virusi/paraziti si nu a iesit nimic (a se intelege niciuna din infectiile uzuale pentru care se fac analize in general la laborator) .
A fost o enterocolita cu un germene mai putin comun pentru care nu se fac determinari in mod uzual la laboratoare (cel mai probabil un virus, asa i-a zis pediatra, sunt f f multi virusi care pot da enterocolita daca prind organismul copilasului pe picior gresit). Cred ca si voi ati patit la fel sau i-au recoltat probe din scaun dupa inceperea antibioterapiei si atunci nu are nicio relevanta analiza pentru ca germenii murisera deja!
Iar cauza comei clar a fost deshidratarea, mai ales ca varsaturile au fost repetate (numai atunci apare sangerarea de la efortul depus).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

da delia?? azi este sf luca?? habar nu aveam ma bag la un tort am gasit intr-o revista un tort simplu de tot, fara blat coc ci cu blat din cioco si fulgi de cereale. tre doar sa imi iau branza dulce ca nu am in casa. nici nu stiam de acel tip de roz

catank draguta ca de obicei! ma faci sa multumesc frumos.

noi vad ca ne tine bine de programul de somn, fara abateri, somnul de pranz este zilnic acelasi de la 12-12.30 pana la 15.30-16.
azi de ex a adormit la 12.15 si inca doarme.

de papa m am hotarat pulpe de pui cu cartofi, conopida, ardei gras, usturoi, ceapa, zuchini in punga la cuptor. maine o luam de la capat cu facutul mancarii

Mergi la inceput

Mamici, va pup pe toate! Eu cred ca trebuie sa fim informate, cine stie nu are decat de castigat! Nici eu cand am fost internata cu L n-am fost informata atat cat as fi vrut, am fost foarte indignata si revoltata, mai ales ca eram din breasla si consider asta o haba a sistemului nostru sanitar: docorii nu vorbesc cu mamele, parca trebuie sa te tii precum cainele dupa ei sa le smulgi o vorba/explicatie/informatie si acest lucru nu este deloc in regula!
Asta e baiul cu puii mici, ei nu reactioneaza deloc precum adultii cand sunt bolnaviori, se joaca si rad in continuare chiar daca au diaree/varsa/se simt slabiti etc pentru ca nu detin aceleasi informatii precum noi, adultii si pentru ca organismul lor poate duce pe picioare boala pana in punctul in care clacheaza si se produce nenorocirea! Noi mai zacem cand ne simtim rau, ne menajam, ne mai odihnim, ei nu fac asta pentru ca, precum am spus, nu au inca toate informatiile, nu au dobandit experienta si cunostintele noastre, nu stau ei sa se gandeasca:"Vai, acum am diaree, ma simt slabit, ia sa ma linistesc un pic si sa nu mai alerg!!!" De asta sintem langa ei, sa facem ce e bine pentru ei!
Chiar vorbeam cu pediatra mea si-i spuneam ca pediatria nu are nimic de-a face cu medicina pentru adulti, cine considera copilul un om mare in miniatura se inseala, altele sunt fiziologia, mecanismele si si manifestarile bolilor la copii comparativ cu adultii. De aceea inainte exista facultate de pediatrie separata de cea de medicina generala pentru adulti. Eu consider ca trebuie sa fim foarte vigilente si sa observam si sa urmarim orice schimbare/semn in comportamentul sau starea de sanatate copilasilor.

Mergi la inceput

Strumph

Mergi la inceput