Felicitari, Kytana,Ramona_bm!!!!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Imi cer scuze ca dau buzna in grupul vostru, dar recunosc ca citesc cu mare drag si nostalgie despre bebei, povestea nasterilor si tot ce tine de framantarile de inceput ale fiecarei mame. Recunosc ca mi-e dor..
Fara sa fac pe desteapta si fara cea mai mica intentie de a judeca pe cineva (ca doar si eu am gresit o gramada).. citesc mult, prea mult, despre lapte praf, despre supliment, despre completare..
Nu sunt o exaltata a alaptarii, dar, mamici dragi, lasati sa vina totul cat mai firesc! Lasati puiutul vostru sa hotarasca cand si cat vrea sa stea la san!
Ganditi-va ca nu plange numai de foame. Foamea este doar o bucata a puzzle-ului. Ganditi-va creierasul ala mic la ce este supus zi de zi, ganditi-va cat oboseste! Un exemplu:
Inchipuiti-va ca sunteti pe strada si vorbiti cu o prietena. In jur mai trece o masina, mai ciripesc niste pasari, mai tipa niste copii, mai trece un elicopter. Dar creierul vostru este capabil sa filtreze toate zgomotele de background si sa va concentrati pe discutia cu prietena.
Bebelusul nu poate face asta! El aude si vrabiile, si copiii, si masinile, simte toate mirosurile si... toate astea il obosesc. Si plange ca sa caute liniste si alinare. Unde? La san. Ca acolo simte el instinctiv ca se linisteste.
Unii bebei sunt mai rezistenti la astfel de stimuli, altii obosesc mai repede. Si plang. Suptul ii linisteste.
Puneti bebicii la san cat mai des si garantat se regleaza lactatia in cateva saptamani. Repet, puiutii au nevoie de san ca loc de refugiu! Au nevoie de laptele mamei care este un lapte viu! Laptele de vaca este ideal pentru vitel, laptele de om este ideal pentru om. Da, si laptele praf este "second best", dar de ce sa nu oferim ceea ce ne-a dat natura? Adica hrana ideala! Este gratuita, este la temperatura potrivita, o avem mereu la indemana, nu constipa.
Eu personal am mancat de toate inca de la inceput. Nu m-am ferit de nimic. Am baut si putina cafeluta, am gustat si putin vin la vreo petrecere, am mancat si varza si fasole. Si uite ca au trecut 2 ani jumate si inca exista lapte. Dar prioritatea mea a fost sa ma alimentez. Cum se culca pustiul, asta era prima mea grija: sa mananc. Si nu m-am ingrasat.
In fine, m-am lungit, dar ceea ce as vrea sa concluzionez: lasati lucrurile sa vina firesc! Nu va stresati cu cantaritul. O data pe luna este suficient ca sa aveti o idee. Uitati grafice, uitati statistici si ghidati-va dupa copil. Daca e linistit, creste, ia in greutate, face progrese si e sanatos, ce mai conteaza ca a luat cu 200 de grame mai putin decat fetita vecinului? Ghidati-va dupa instinct pentru ca fiecare mamica este perfect sincronizata cu puiul ei.
Va doresc tuturor mamicilor si bebicilor vostri tot binele din lume si inca o data iertare ca am dat buzna.
Daca am deranjat, spuneti-mi si sterg mesajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Hai Elfica incurajam printesa!

Felicitari Underqueen! Sa-ti traiasca Adina-Maria!

Olivette si Mihaela e super ok suma de 100E multumesc mult pt sfat :)
DanielaBejan,Mihaela,CorinuKa,Carinablanca La multi ani bbilor pt maine!!!
Mihaela merci pt motsate sunt primele
MamiIlinca...da nu-mi vine s-o zic dar asa se pare eu raman ultima burtica activa :)...maine mergem si noi la doctor sa ne zica noutati
Stella ma bucur ca reusiti cu Lm!cu toate sacrificiile....imi aduc aminte ca la o intalnire LLL chiar spuneau ca pana pe la 2-3 luni e tot o lupta...
Anoukou ieeei ma bucur c-ai intrat si-ai scris!

39s3z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Anouk si Ellyshor, tare ma bucur ca ne-ati scris si ne-ati sfatuit, iar eu sper ca veti mai scrie cand simtiti nevoia

Fetelor, am scris mesajul de predare a stafetei. il trimit ca pm pe contul comun si va rog sa-mi spuneti cum e si cam cand ar trebui sa-l trimit. Au inceput si la ele sa apara bebelinii.

Mergi la inceput

Si inca ceva si zau ca dispar!

Cand simtiti sanii tensionati, mulgeti doar putin, FOARTE PUTIN, cat sa se detensioneze si.. ce altceva?.. oferiti sanul cat mai curand domnului/domnisoarei guralive. Mulsul fie manual, fie cu pompa, nu reflecta nici pe departe cantitatea de lapte din san. Gurita lui bebe este mult mai puternica decat cea mai moderna pompa! Deci daca scoateti 50ml.. apoi sa stiti ca e mai mult de-atat!
Iar daca dupa un timp (de obicei la ceva saptamani) simtiti sanii moi, este pentru ca s-a reglat lactatia si nu mai produc lapte ca nebunii. Au inteles cererea de lapte si si-au adaptat oferta. La puseele de crestere veti mai avea senzatia ca nu se satura, dar si acolo lasati lucrurile sa mearga de la sine. Supt mult, rabdare si nervi de otel !
Zau ca nu-i nici o filozofie alaptatul asta daca reusim sa ne detasam de buluceala de informatii, grafice si statistici.

Inca o data va pup si am tot respectul pentru fiecare dintre voi ca va ingrijiti cu atata drag puii, indiferent de sursa de hrana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

anouk, chiar asta voiam sa intreb...e ok daca suge foarte des? ca doctorii zic ca nu trebuie dat papa mai devreme de 2 ore jumate...dar mi-e greu sa cred ca sunt bebei care se conformeaza din prima la asta :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

a, inca o intrebare: voi dati Espumisan la bebei? in biberon e usor de pus, dar mereu uit sa-i dau inainte sa o pun la san :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

mami.ilinca,da...am rascolit netul si m-am mai linistit cu greutatea.

Anouk multumim de sfaturi !

HAI ELFICA
HAI MORO

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Salutare dragelor,

Iar fac ce fac si raman in urma cu cititul si raspunsul. V-am mai citit dar n-am apucat sa raspund. Sotul se pregateste sa plece in voiaj si are o gramada de treaba cu laptopul asa ca nu prea il prind.

HAI ELFICA
HAI MORO

Revin ca s-a trezit bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui underqueen

anouk, chiar asta voiam sa intreb...e ok daca suge foarte des? ca doctorii zic ca nu trebuie dat papa mai devreme de 2 ore jumate...dar mi-e greu sa cred ca sunt bebei care se conformeaza din prima la asta :D

-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida

Maria cea mai fericita mamica de Tudor Stefan (26.02.2008) si Adina-Maria (23.09.2012)

Daca e vorba de alaptat, atunci alaptarea se face strict la cerere.Chit ca cere bb dupa 5 ore, chit ca cere dupa jumatate de ora. Nu exista program pentru alaptat.
Regula cu 2 ore si jumatate se poate aplica maxim pentru laptele praf, dar si aici formulele mai moderne, care se digera mai repede, permit si acolo oarecum la cerere.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui underqueen

Ma bucur ca nu v-a suparat interventia mea!

Eu nu sunt experta in alaptare, deci vorbesc doar din experienta personala care, asa cum am zis, continua si acum.
De acord cu tzitziri. Copilul meu sugea in primele 3 luni uneori si la jumatate de ora!! Pe la 2 ore jumate-3 a inceput sa ceara undeva dupa 5 luni. Dar program de supt nu si-a facut niciodata!

Mergi la inceput