Bulgarasi de ianuarie/februarie2013, capitolul 25
Raspunsuri - Pagina 20
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katy82 Buna fetele! Help! cand ma ridic din pat ma doare usor jos, intre picioare, colul presupun. Trebuie sa ma alarmez. Stiti ca eu il am de 2,80 cm. Sa ma duc la dr? 21+ cu http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png |
Daca durerea nu te lasa, suna medicul si zi-i. E mai bine... Eu patesc asa cand bb se intoarce cu capul in jos si apasa pe col.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
tweetisor spune:
wow fetele atzi fost harnicutzr ...credeam ca numa pe fb e activitate
eu sunt racita ..am fost plecatzi in weekend shi ..toata lumea din jurul meu era racita ... un picutz mai frigutz ca in buc ,,shi de azi noapte imi curge nasul shi ma doare asha putzin gatul ..per total o stare ciudata shi nashpa ..am mancat pomelo shi am baut lamai fierte ..sper sa ma lase
legat de maternitatzi private : mie mi-a zis la RM ca in functzie de contractele semnate shi DPN .uri medulciuri as maca non stoppppcul oricum nu isi pune concediu in perioada respectiva .. eu nu ma gandesc ca nu va veni chit ca .. e perioada sarbatorilor deci ... e o slaba shansa sa nu poata ... gandim pozitiv pt ca asa si trebuie
legat de nashteri premature : asigura nastere fara probleme chair shi dupa 25 saptamani ..acum na ..mamica respectiva din prisma interventziilor suferite ..poate a fost un caz mai aparte
eu am semnat la targ shi dupa 2 sapt mi-a venit shi factura proforma cu avansul pe mail ...am si platit-o
si eu dulciuri as manca non stop ... praji , cioco , toate tampeniile din comertz ..testul meu de glicemia a ieshit ok dar tot ar tb sa ma abtzin ... am deja 10 kg puse
legat de nume : noi am ales in 3 minute numele : patrick george ... deci am fost amandoi pe aceeashi luyngime de unda ... nu ne-am scos ochii ..nu am avut contradictzii
ma duc sa mai fac un ibric de lamaie ..mi-am trimis sotzul sa-mi ia nestea de prune ..ca facea reclama pe un panou publicitar shi numa la el m-am gandit all day ..acum sper sa shi gaseasca
Mys spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tweetisor legat de nume : noi am ales in 3 minute numele : patrick george ... deci am fost amandoi pe aceeashi luyngime de unda ... nu ne-am scos ochii ..nu am avut contradictzii |
Frumos Patrick - si eu voiam sa i-l pun baietelului meu dar nu a vrut taica-su :(
Neata fete!
lui Matei (15.12.2010) si 27+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
anca.b spune:
Mihaela, bine ai venit!
Foarte frumoase nume ati ales, fetelor. trebuie sa ne mobilizam si noi si sa ne decidem odata...Ilinca sau Sofia...
Legat de durerile inghinale, pe mine ma doare rau de tot la orice miscare care implica ligamentele din zona...macar sunt linistita ca nu e colul, era lung de tot la ultima eco. doar ca ma misc in reluare...urasc chestia asta. eu as tot alerga de colo-colo
maine merg la dr de familie pt monitorizare (n-am mai fost de o luna si jumatate)...am 3 kg adunate de la inceputul sarcinii(pe care le-am pus in ult 2 sapt) si sunt un pic necajita. sa vedem ce zice. plus ca ma duc la intzepat pt analizele de trim 3.
pupici
Anca, Stefan (13.01.2008) si 28+ cu
Povestea Nasterii
Blue_sea spune:
Neata!
Si pe mine ma doare intre picioare , dar sunt sigur ligamentele. Colul ma doare usor cand topaie bebe pe el.
Ieri a fost ceva lai linistit. Cred ca incepe sa nu mai aiba asa mult loc. Adica acum 2 sapt avea 2 sapt avans, daca s-a pastrat trendul acum ar fi cat un bebe de 30 sapt...Vedem maine. Abia astept sa vad ce si cum pt ca m-am saturat de stat in pat.
Mihaela, bine ai venit!!
27+
ioana_55 spune:
Mihaela, bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si bebe frumos si sanatos!
Katy, mai bine ai intreba medicul, ca sa te linistesti, el poate asocia situatia cu toate datele tale.
Ce de nume frumoase ati gasit.....Avem si noi niste variante acceptate si de mine si de tati (David Alexandru, Laur Alexandru), dar mai negociem, poate vin si alte idei.
Legat de doctori, si eu inteleg ca pot fi stuatii in care sa nu poata asista la nasteri, dar mi se pare normal ca atunci cand il suni si nu poate veni macar sa te puna in legatura cu medicul de la camera de garda/ alt medic, ca sa nu astepti aiurea pe holuri sau sa ajungi la alte maternitati.
Fetele, voi ati fost pana acum cu burtica la munte? Or fi probleme? In orice caz, ma gandesc la o varianta mai aproape de Bucuresti si in niciun caz urcat pe munte, la altitudini mari.
Azi am gasit o listuta de substante periculoase in sarcina, care se gasesc in cosmeticale. M-am uitat pe fondul de ten si m-a luat groaza. La machiat n-am putut sa renunt, dar cred ca o sa ma mai abtin.
- Triclosan - agent de curatare prezent in produse de curatenie, chiar si in unele sapunuri lichide si solide. Poate afecta glanda tiroida;
- Achilfenol - substanta prezenta in multe produse destinate ingrijirii corpului;
- Ftalat (phthalate, DEP, DBP, DEHP, BBP, DMP pe etichete) - poate fi prezent in parfumuri, oje, produse destinate ingrijirii parului. Poate provoca dereglari hormonale, cele semnalate fiind dezvoltarea prematura a bustului la fete si afectarea organului reproducator la baieti;
- Dioxan (SLS, sulphate pe unele etichete) - prezent in unele produse care fac spuma. Poate provoca dereglari hormonale, tulburari ale sistemului nervos, malformatii;
- Parabeni (methyl/butyl/ethyl/propyl/isobutyl paraben pe etichete) - tip de conservant folosit in multe produse cosmetice. Creste posibilitatea dereglarilor hormonale si a cancerului.
- Plumb si mercur - doua substante foarte toxice, ilegale pentru industria cosmetica din SUA, dar semnalate in unele cosmetice produse in alte parti ale lumii;
- Oxibenzoat - prezent in unele produse de protectie solara;
- Mosc artificial - esenta/substanta prezenta in parfumuri si spray-uri de corp.
20+ am ajuns la jumatate!!
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
mena1906 spune:
OMG Ioana!!! De cand cu sarcina o data m-am dat cu fond de tn, de 2 ori cu oja si o data m-am vopsit. Inainte obisnuiam sa imi fac un machiaj complet, acum de multe ori nu ma machiez pt ca ma plac asa, gravida fiind. Dar e uimitor cat de aproape sunt de noi nenorocirile alea...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
dankutza spune:
Hello! Sunt super mega happy!
AM fost ieri si am mai facut o morfo de trim 2. De data asta cu Adela Dinu, dr mea. I-am spus dr din start sa fie atenta la masurarea IR-urilor pt ca astea nu erau bune. De fapt una nu era buna. SI nici colul nu era mai breaz.
IR-ul drept de la 0.72 a scazut la 0.58.
Colul de la 3.3cm a crescut la 4.1cm, sigilat bine.
Am intrebat-o, firesc de ce la celalte eco, mi-a iesit IR-ul marit pe dreapta. Mi-a spus ca masurarea IR-urilor nu e chiar asa de simplu, ca trebuie sa stii exact unde sa masori. Mi-a explicat ea mai detaliat, dar nu prea am inteles. Ca sunt dr care masoara in nu stiu ce loc, in loc sa masoare nu stiu unde. In fine, ce mai conteaza? IR-urile sunt bune.
Bebe e perfect!!! Are tot ce-i trebuie. Cantareste vreo 700g si e miscaret. Toata ecografia a stat cu mana la tampla. Parca vroi sa doarma cu capul pe mana.
Ce nu mi-a placut a fost ca ritmul cardiac a lui bebe a fost de 125 de batai. Mi s-a parut cam putin, dar dr a zis ca e ok. Eu eram obisnuita cu 150 de batai, nu doar cu 125. Mi-a zis ca mai agitata sunt eu, ca pulsul meu era peste 100. Ce-i drept e ca era sa lesin de vreo 2 ori in ziua aia. Cred ca de frica si emotii de ce mi s-ar putea spune, Imi era frica sa nu-mi spuna ca mi s-a mai scurtat colul si ca s-au marit IR-urile.
Simi te sfatuiesc sa ai grija cu dr de la Filantropia care iti vor fac eco. Eu ma bucur ca am verificat eco de acum 2 saptamani facuta la F. In mod eveident pt mine e ca nu avea cum sa scada asa de tare IR-ul in 2 saptamni, cand luam numai Aspenter si ala de ceva timp. Doar nu si-a facut efectul in ultimele 2 saptamani si pana atunci au stat pe loc. Dar daca ar fi spus ca totul e ok cand de fapt nu ar fi fost???
Eu i-am spus Adelei ca am facut o eco in alta parte pt ca nu a trebuit sa o platesc.
Azi dimineata am fost la Uschi. Pe la 3 ma duc iar la ea sa vedem daca si ce tratamnet in da. Sper sa ma tina pe Aspenter, pana in saptamana 28 si apoi mai vedem, ce facem.
Citesc din urma si revin.....
cu 24+ ... si am intrat in luna VI
majia spune:
Dankutza, bravo! Ma bucur ca toate au iesit bine!
ioana, imi plac ambele nume.
Blue, si pe mine ma dor ligamentele dintre picioare si colul cand se aseaza intr-o pozitie mai ciudata. Sper sa scapi de statul la pat...
dankutza spune:
Ioana mersi de rapunsul referitor la tratamentul dat de Uschi. Sunt curioasa ce o sa hotarasca si in privinta mea.
Nici noi nu ne-am hotarat la nume. MA si vad ca nasc si nu am nume pt copil, asa, ca in filmele cu prosti.
De cand am ramas gravi, folosesc doar ruj si parfum. AM renuntat la machiat. Nu mai am timp, sunt obosita, nici cerceii nu-i mai schimb zilnic. M-am facut puturoasa. As sari din pat, direct pe usa cu pijama cu tot.
Pisi frumoasa poveste! Nu stiam mai nimci despre Sf Ecaterina.
Mys eu l-am intrebat pe Haiduc cand am fost la el, daca e disponibil pe la inceputul lui februarie sau are programata vreo vacanta. Stiu ca se duce cu copii la ski. Mi-a zis sa nu-mi fac griji ca e la servici in perioada aia. Medicii intre ei se ajuta. Adica, daca se intampla sa nu poata veni, suna el un coleg si te lasa pe mana lui. Stiu ca el are vreo 2 colegi cu care colaboreaza. Nu stiu daca vine duminica la o urgenta, dar stiu ca daca il sun si nu raspunde, ma suna el inapoi. De vreo 2 ori am vorbit pe banii lui. Daca trebuie sa faci cezariana, stiu ca te cheama pe garda. Asa a facut cu mine. Nu stiu daca vine la urgente. Vezi ca si el opereaza la privat. Daca nu ma insel al Euroclinic.
Oricum, in general, ginecologii barbati sunt mai disponibili decat ginecologii femei, si mai sunt si mai domni (nu te toaca la creier ca te-ai ingrasat) si finuti (nu te doare consultul facut de ei) si nici nu tipa la tine in travaliu.
Mihaela bine ai venit!
Mami-papatot de unde ai comandat faina minune? E buna sa faci paine la masina de paine?
Viki ce ma enerveaza pe mine alea care isi dau cu parerea. In mod normal, medicul curant ar trebuie sa spuna deja, din timp, daca el crede ca nu va fi dispobil in cutare perioada. Astfel, iti da timp, sa poti lua o decizie. Mergi la risc, sau schimbi dr. Mie mi-a spus HAiduc la prima sarcina. Trebuia sa nasc pe 23 dec si a spus de la prima intalnire, ca el e in Bucuresti pana pe 24. A fost decizia mea sa ma tin in continuare de capul lui.
Katy poate eu sunt mai paronoica, dar eu m-as duce la dr, mai ales ca ai si un col cam mititel. Nu strica sa te evalueze ecografic. Mai bine te duci degeaba, decat sa stai si sa stai prost. Zic si eu....
cu 24+ ... si am intrat in luna VI