daca am firma.....

daca am firma..... | Autor: cristina liliana

Link direct la acest mesaj

daca sunt coactionar la o firma mai beneficiez de indemnizatia de crestere copil pana la doi ani?copilul meu are 1 an si patru luni.Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Nu sunt jurista, deci e posibil ca sfatul meu sa nu fie chiar bun, dar din cate tone de informatii am citit pana acum aici pe tema asta, faptul ca esti coactionar la o firma nu are nici o legatura cu indemnizatia de crestere copil.
Daca te incadrezi in conditiile stipulate in lege pentru indemnizatie (cele mai importante fiind carte de munca si vechime 6 sau 10 luni), nu vad nici un motiv sa nu o iei. Nu intereseaza pe nimeni ce alte venituri suplimentare ai tu (atata timp cat nu sunt obtinute in baza unui contract de colaborare). Dar daca veniturile tele provin doar din dividende, si nu ai carte de munca si nici nu ai cotizat la asigurarile sociale, atunci n-ai de ce sa beneficiezi de indemnizatie.
Dar asteapta totusi parerea juristilor...poate sunt eu neinformata.

Mickyyy 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Am uitat sa specific,cartea de munca imi este la o alta firma unde am lucrat 2 ani neintrerupt, iar firma asta acum vrem sa o infintam.Deci asta esta intrebarea ,daca am alte venituri mai primesc indemnizatia ce se plateste din CAS?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu am fost coactionar la firma unde eram si incadrata. Ti se opresc din salariu toate contributiile si Cass-urile, asa ca nu ai nici o treaba.
Daca ai fi fost asociat unic si neangajat nicaieri atunci trebuia sa platesti o contributie. Cel putin asa am primit eu raspunsul pe unde am intrebat.
Sanatate,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da ai toate drepturile prevazute de lege chiar daca esti actionara la o societate. Asigurarea deriva din veniturile asigurate la locul de munca.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput