Burtici de mai-iunie 2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
DenyAnd spune:
Vioika nu am vazut raspunsul tau
Ma suspectez de tromboffilie, de aia vreau sa iau CETEBE, ca ajuta la circulatia sangelui. Am uitat explicatia exacta
Ma gandesc sa le iau preventiv, ma va ajuta si pt raceala, zic eu
Dar nici nu vreau sa fac rau, sa iau doza prea mare (500mg cetebe + 180mg din femibion).
Si eu iau Femibion 1.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
Mycya spune:
off...
m-am pus pe citit pe internet ( din lipsa de ocupatie) de sindromul Hellp, si uite ca numai ganduri am acum am inteles ca de ai avut la prima sarcina asa ceva e posibil ca si la a 2-a sa te confrunti cu el si ca de fapt nu este tratament pentru a preveni asta.
am inteles eu ceva si de la doctorita mea cand mi-a spus sa iau aspirina dar ca inca se fac cercetari si nu se stie daca de fapt chiar are o legatura cu preeclamsia
o sa stau stresata pana voi naste ....macar la prima sarcina sa descoperit ca am cand m-am dus sa nasc asa ca bb era la termen si nu a fost nici o problema.......
ma scuzati ca am si uitat sa urez bun venit mamicilor noi Felicitari si sa aveti o sarcina usoara si la termen
Edit: da ce liniste sa asternut aci ....pe unde umblati dragelor?
mami de Andra si 9+
DenyAnd spune:
Mycya prezent
Eu am fost la nani pana la 18:30, adica ora 19:30 ora Romaniei.
Da' ce somnoroasa eraaaam , ma trezit sotul din somn ca venise de la munca, daca nu ma trezea el, inca dormeam si acuma
Apoi am smotruit nitel ca mi-a facut sotul mizerie. A facut soba si avem incalzire. Iuuu huuu, ce bine cand e cald in camera . Acum pot sa dorm numai in chilotei. Pana acum dormeam imbracata la ce rece era in camera.
Acum stau in pat sa ma odihnesc nitel ca am simtit usoare de tot la burtica, nu stiu cum sa descriu, dureri-discomfort, am luat si un Nospa si stau la relax.
Imediat ma bag la dus si la nani iar
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
mony_omv spune:
Neata tuturor! Sper ca toata lumea se simte bine.
hai sa deschid si eu un subiect: voi v-ati anuntat parintii, familia?
Eu doar pe frate si pe cumnat, iar pentru mama si soacra sotul meu a comandat niste tricouri cu "BUNICA". Cine ce idei mai are? Sau cum ati procedat cele care deja ati dat vestea?
9+
DenyAnd spune:
Buna dimineata si de la mine
Eu am dormit fff bine azi noapte, nu ma saturam de somn, dar era musai sa ma trezesc ca sa-i pregatesc sotului micul dejun la pachet ca pleca la munca la 7 dimineata.
Mony da' chiar, e foarte interesant subiectul
Eu tocmai ma uitasem intamplator (alaltaieri, dar parca a fost azi) la videoclipuri pe youtube despre cum sa-ti anunti parintii, sotul, restul familiei. Cel mai mult m-a emotionat (ca am plans) cum reactionau parintii. Foarte frumos. Poti de acolo sa te inspiri cu idei, sunt o gramada
Cum a fost la noi.
Exact ca tine, vroiam sa le fac o surpriza de Craciun sau de Revelion, gen cu tricouri unde sa scrie "Anul acesta Dumnezeu va daruieste inca un nepotel/nepotica". Dar nah, sotul mi-a stricat surpriza, atat de bucuros e de venirea bebelusului ca nu avea rabdare sa spuna la toata lumea, si deja i-a si anuntat prin skype. Bucurosi, ffff bucurosi sunt ai mei, mama plangea de bucurie, tata la fel, mai batea si din palme cu "URA". Abia asteapta sa venim acasa de bucurie mare ce le-am facut.
Mai stiu si soacra si cumnata, cumnata la fel a plans de bucurie, dar nush' ce sa zic de soacra , parca nu e asa de happy. Tot prin skype le-a anuntat sotul, de nerabdator ce este Offf, a stricat de tot surpriza la toata lumea. Imi vine sa-l bat zilnic .
Off ... eu vroiam sa le fac cadou de Craciun/Revelion, sub brad, ca un "kinder surprise"(vorba unei gravidute).
paulinio spune:
E cam tarziu sa-i anunti de Craciun... Daca va vedeti, se va si observa burtica.
Eu n-am anuntat inca pe nimeni (sotul si-a anuntat pe ai lui), eu sunt mai rezervata.
In plus, la primul copil mama mi-a spus ceva de genul "daca ai hotarat tu sa-l lasi pe primul..." (mi-a picat foarte prost asta). Si nu prea i-a convenit ca i-am spus cand eram deja in 3 luni... Deci, la prea mult entuziasm nu ma astept, desi isi iubesc foarte mult nepotul.
VIOIKA76 spune:
La noi nu prea mai e asa ceva special ,ca atunci cand ramai prima data insarcinata ,doar i-am anuntat discret pe sora sotului,soacra , pe fratele meu si cumnata ,restul mai tarziu.Pe sotul nu aveam cum sa nu-l anunt ,ca asteapta si el impreuna cu mine cam de 1 an sa apara bebicul,si oricum isi dadea seama ..
Ma astept si la comentarii rautacioase de genul : ''ce ti-a mai trebuit femeie? '' mai ales ca noi avem si fetita si baietel ,poate ma mai intelegeau daca nu aveam pereche da' asa vor crede ca m-am cam ticnit.
Copiilor nici acum nu le-am spus nimic ,ma tot gandesc cum sa le zic.
Deny oare oi gasi ceva filmulete despre cum sa-mi anunt copiii?
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum9+
VIOIKA76 spune:
La noi cei din familie stiau ca mai vrem un bebe si cativa prieteni ,dar la restul n-am zis nimic.Surpriza nu prea a fost pentru ei ,doar ca de ce a durat atat pana a venit bebe.
Socru nu prea e incantat ca l-am auzit o data ca zicea ca nu ar trebui sa mai cerem de la Dumnezeu nimic ,ca avem si fata si baiat.
Soacra nu a comentat nimic ,dar mie nu mi s-a parut prea incantata.
Acum deja nu mai au ce face ,se vor obijnui cu ideea.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum9+
DenyAnd spune:
Vio, incearca sa pui la cautare pe google. Sunt sigura ca o sa gasesti multe, atricole. Pe youtube parca am vazut un filmulet cum mamica graviduta isi anunta fetita (de 5-6 anisori parca, ca abia invata sa citeasca) ca mai vine o surioara. I-a facut un cadou un puloveras pe care scrie ca mai vine o surioara, l-a citit ea singura. Ce bucuroasa era. De Craciun. Apoi cu acest puloveras pe ea, mititica anunta pe toata familia. Iesea prima sa intampine oaspetii.
Daca regasesc filmuletul, il pun aici.
Am citit multe informatii interesante si f utile si la alta odisee. La cursurile de puericultura le-au spus cate ceva, plus si din experientele lor cu copiii (gravidute cu 2 copii).
O sa incerc sa caut si eu pt tine pe google, ca e un subiect interesant, mi-ar prinde bine si mie pe viitor.
DenyAnd spune:
Fetelor, ce ceaiuri luati pt raceala?
Musetel, macies, e permis in sarcina?
Ceai la pliculet.