Strugurasi de sept-oct 2011 *71* LMA !!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

Ce vreme neprietenoasa! Chiar si asa si tot am sa-l scot pe Anto putin afara!

Lena eu am facut gem de prune fara zahar special pt Anto. Am dat prunele prin robot, apoi le-am fiert 3 ore pana s-a legat un gem gros. Sper sa-mi ajunga toata iarna, ii place teribil magiunul!
Budinca din faina de mei cu gem o faci astfel: pui faina de mei cu apa la foc, amesteci incontinuu 15-20 min si s-a facut un fel de mamaliga de mei, apoi adaugi o lingura generoasa de gem si gata-i budinca!
Si eu il pregatesc pe Anto inainte de plecare, ii explic ca nu stau mult, ca ma intorc rpd la el ,etc... dar cand ies pe usa incepe sa planga sfasietor. Si el imi face PA , dar apoi se pune pe plans. Sper sa treaca cat mai rpd perioada aceasta ca tare imi e mila de el!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Azi am facut si noi budinca. a iesit un deliciu. eu am facut cu lapte, faina, pudra de roscove si banane. fi mea alerga dupa cupa cu budinca..ar fi halit tot.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Budinca ca si o crema de vanilie cu lapte .. matzei mele nu ii place..
O sa mai incerc insa cu amidon in loc de faina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Sei - si eu as zice ca Ela e agitata de la ceva dinte/maseluta.
Ioi, cum sa nu te mai vrem...sigur cate asteptam!
Noi incercam sa nu ne culcam pe o ureche, ca si cuplu, suntem amandoi patitisi stim prea bine ca nu e de gluma cu astfel de situatii

Jade - multumesc de link. Imediat imi comand. Spor la construit! Esteminunat ca va faceti casa! La vara ne strngem la gratar la curte!

Lali - stiu ca nu ma crezi, dar o data intrat copilul in colectivitate tot cu muci si tot tacamul o sa o tineti. Dupa vreo 2 ani asa, vei observa ameliorari, pana atunci insa poti sa ii dai cate in luna si in stele, vei obtine un singur rezultat: ZERO!

Va urez seara minunata! Ma asteapta sotul cu un pahar de vin rosu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Seara buna si de la noi

Oana, mersic de retetta, putem sa le dam deja lapte?


Jade, mersic. Faceam si mai faine daca nu era racita, dar asa era cam suparici

Mariana, eu am luat de la topoloveni si am facut si eu putin gem fara zahar.
Cam cat la cat pui faina si apa... sau la ochi?
Incerc si eu maine. Am mei si rasnitez si apoi o sa ii fac.

Mamici cu pitici mai mari... daca apar mucii cam cat tin? noi avem maine o saptamana...cat ne mai tin ca parca nu se mai termina...
cum fac sa o ajut?
am pus ceapa la capul patului, am pus ulei de cimbru, tea tree pe o batista tot langa capusor... altceva?
culcata in plan inclinat.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Klau ma bucur ca a decurs bine operatia. Acum ai grija mare sa nu ridici copilul vreo luna ca poti face eventratie si risti sa ajungi sa te opereze clasic ca sa-ti puna plasa. Il tii in brate cand stai jos, dar fara sa te fortezi sa-l ridici.

Lena daca nu trec curand mucii ar trebui luate masuri, mucii statuti pot duce la otita si se pot suprainfecta. In primul rand trebuie aspirati, adik sa nu-i lasi in speranta ca trec de la sine. Apoi, daca nu vrei sa dai remedii clasice poti incerca ceva homeopat. Stiu ca e controversata homeopatia, si eu eram sceptica. Dar am ajuns intamplator la o doctorita homeopata. Trecusem deja cu Cate prin 2 bronsiolite tratate cu antibiotic si facuse de data asta laringita. M-am programat la primul medic disponibil de la RM si era intamplator homeopat. M-a intrebat daca ma supar daca imi recomanda ceva homeopat. Am zis ca nu, satula de antibiotice dar cu oarecare scepticism, pregatita sa intervin in caz ca se agraveaza. Mi-a dat schema, dupa ce i-a facut o dexametazona ca erau inflamate tare caile respiratorii. Am continuat acasa sa-i fac aerosoli cu adrenalina pana si-a dat drumul inflamatia si paralel tratamentul homeopat, care surpriza, a functionat. Stiu ca se spune ca mai mult e placebo, dar la copii nu se pune problema atata timp cat ei nu stiu ce e aia autosugestie. Mi-a spus sa aplic schema la fiecare raceala inca de la primele semne. A mai avut vreo 2 raceli de atunci si a functionat. Nici n-a mai racit de prin martie, sa vedem cum e acum cu frigul. A apucat-o o tuse acum cateva zile si i-am dat rapid Imunorezistan Junior, o tinctura de echinacea si apoi tratamentul homeopat si vad ca nu avanseaza, ba mai mult si tusea e tot mai rara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Bujo, daca nu trec pana cand?
Eu ii aspir de fiecare data cand vad k e necesar... si de 2-3 ori pe seara.
Eu sunt pro homeopatie, as merge cu drag daca as avea pe cineva de incredere... cu experimente imi este frica.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza...

LAli.. ai dreptate cu homeopatia, la mine experienta cu homeopatele se rezuma la ceaiuri, 2-3 camomila si ceva sirople naturiste ..Poate nu am dat peste un specialist care sa ma indrume corect.. (de fapt nu poate ca sigur nu am dat).. camomila l-am dat la 30 min inainte sau dupa orice masa...
Insa cu toate astea recunosc ca o raceala as trata-o.. insa o infecti putrnica nu... pt ca mi-a fost tare frica vazand cand am vazut-o pe Elena in starea in care era.. nu era numai letargica ci era ca o papusa de carpa, :(

LENA.. nu cumva urmeaza ceva dinti? ca unele mamici raporteaza multi mucisori cand cresc dintisorii de sus?

Va doresc o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lena, eu ii dau lapte de mult. cu paste sau orez. Ii place si nu il refuza niciodata. cred ca pe la 10 luni am inceput sa ii dau. la lapte eu am pus cam 2 lingurite pline de faina la 300 ml lapte si nu a iesit foarte groasa budinca.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Lena acum am vazut ca ziceai ca are muci de 1 sapt, nu e asa de speriat. Eu m-am chinuit cu Filip dupa o raceala 2 luni cu muci. Ii dadeam siropuri si ceaiuri ca si tusea dar nu trecea. Am ajuns intr-un final la ORL si ne-a zis ca si tusea tot de la muci era, coborau secretiile in gat. Facuse si o otita, usoara ce-i drept, de la mucii astia care nu se mai terminau. I-a dat Sinupret, un produs care curata sinusurile si in 5 zile nu mai avea nimic.
Deocamdata curata mucii daca o auzi ca fornaie, dar nu insista cu aspiratul daca nu colcaie, ca sa nu stimulezi secretia. Pune apa de mare in nasuc ca sa ajuti la fluidizare si cam atat. Urmareste sa nu devina verzi si vascosi mucii (semn de infectie). Dimineata oricum au o tenta verzuie, e normal sa fie asa dupa noapte. Sunt copii care mucilesc destul de mult timp, daca insa nu apar alte semne cum ar fi dureri de urechi sau febra nu e de speriat. Doar sa nu lasi mucii in exces neaspirati.

Mergi la inceput