De la ce varsta fara un adult in preajma?(6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

relax, doar santajam nu chiar chemam protectia copilului

da-i bine ca nu s-a pus copilu' pe urlat, ai avut noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Asta cu NU e tare dureroasa mai ales la 2-3 ani .

Maica-mea, nemtoaica , ne-a crescut cu reguli clare, cu consecinte clare daca incalci regula, fara sa ne loveasca vreodata si cu certuri extrem de rar. Se duce la frate-miu in vizita. A mica dimineata are de ales intre 6-7 cutii de cereale. Alege una, pune in farfurie, lapte deasupra si incepe: NUUUU, vreau alta . Parintii pun bolul deoparte iau cutia indicata, toarna laptele peste cereale si spera sa functioneze. NUUUU, vreau aia, arata spre alta cutie . Maica-mea ramane cu a mica dimineata. Toarna cerealele indicate, pune lapte. NUUUU!!! Nu vrei sa mananci? NUUUU. Bine du-te si joaca-te pana termin eu de mancat si mergem afara . A mica ramane ca la dentist dar se duce la joaca. La pranz a ras tot ce i s-a pus in fata iar dimineata urmatoare a mancat primele cereale pe care le-a ales. Ce si-o fi zis, saraca?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

relax, doar santajam nu chiar chemam protectia copilului

da-i bine ca nu s-a pus copilu' pe urlat, ai avut noroc

Pai nu, s-a oprit din urlat ... ca intrase in masina incins si suparat ca il iau din parc.
Interesant este ca dupa ce l-am carpit si i-am tinut morala de rigoare, ce credeti ca mi-au auzit urechile :
"Te rog sa nu ii spui lui tata ca nu imi mai cumpara patine noi" - hahahaha, parca ar fi fiu-meu, nu conteaza pe cine a ranit, cat de nerespectuos a fost ...tot ce conta era sa nu cumva sa ramana fara patine noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Letitia,
stii ce a functionat la noi? Eu nu discut cu copiii daca tipa, sau se rastesc sau sunt nepoliticosi. Am facut asta de cand erau mici si functioneaza. Daca vine baiatul sa tipe la tine ca din cauza ta nu si-a facut lectiile, nici nu ar trebui sa discuti cu el Nu te lasa atrasa intr-o cearta fara logica, menita doar sa scada frustrarea lui. Eu i-as cere sa mearga in camera, sa se calmeze si apoi sa vina sa discutam civilizat problema. Odata ce s-a calmat l-as intreba daca doreste sa-i reamintesc sa-si faca temele in fiecare seara ca sa nu mai ajunga in situatia asta. Nu il lasa sa-ti puna tie in spate responsabilitatea temelor, asta este responsabilitatea LUI. Tu il poti ajuta sa-i reamintesti de ele, sau daca are dificultati cu ceva.

La fiica-mea la scoala, pana in clasa a 7-a, daca nu ti-ai facut temele acasa, trebuie sa stai in pauza sa le faci. Toti copiii vor sa mearga la joaca. Mai uita si fiica-mea temele si dimineata imi cerea sa-i scriu in jurnal ca am fost plecati si nu a putut sa isi faca temele. Am refuzat sa fac asta. Nu ti-ai facut temele acasa, iti pierzi pauza la scoala. A incercat ea sa spuna ca din cauza mea isi pierde pauza ca eu nu i-am scris o scuza in jurnal, dar nu a mers. Nici nu avea rost sa argumentez pozitia mea vizavi de prostia asta.

Fiica-mea a mers cu uniforma murdara si sifonata la scoala de cateva ori . Eu spal si calc dar daca nu isi pune uniformele la spalat eu nu ma duc sa le scot de sub pat pe unde le arunca ea si singure nu vin.

Norocul meu ca asta mare a cam trecut de varsta figurilor adolescentile si cea mica iubeste regulile. Cu cat mai multe, cu cat mai clare, cu atat mai bine. Cu ea nu am avut treaba niciodata. Vine acasa, isi pune uniforma la spalat, mananca, face dus, isi face lectiile si apoi program de voie. La clasa lor profesoara le da un fel de scutire de teme daca au facut toate temele intr-o saptamana, scrise frumos si corect. Scutirea o poti folosi pentru o tema, adica doar mate sau doar engleza pentru o zi. Fiica-mea are un bol in camera ei plin de scutiri din astea . La noi se termina acum anul si a strans cate una in fiecare saptamana.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

deci stie de frica lui tac-su

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Simonna, daca ai sti cit de dor mi-e de copilul atomic ! Cred ca nu ti-e usor cu el, dar eu ma bucur ca nu si-a piedut spontaneitatea si sarmul. Pe cind "Dialoguri cu Addie"?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Marox, ai PM... daca tot vrei spontaneitate si sarm :)

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Ca sa intram in faza lui "comentez pe absolut orice".

Pe asta m-am bazat cit a fost in faza "nu". Ca o sa-i treaca. Ca pina la urma face. Ca INTELEGE de ce trebuie sa faca.

Si il vad ca incearca sa isi controleze "attitude" (care pe mine ma scoate din minti, da' rau!)

Noi nu ne-am schimbat atitudinea in timpul asta, repetam pina ne doare gura ca avem trei cerinte de la el: sa-si vada de scoala, sa o iubeasca pe Addie si sa isi respecte familia.

E, clar, o alta dinamica de familie, in care el nu mai depinde de noi fizic, ca sa zic asa, si isi afirma autonomia si independenta. Citeodata mi-e tare greu sa suport starea asta "afirmativa" a lui, dar imi spun intr-una ca e un copil tare bun si ca o sa treaca si asta.

Simonna parca ai scris de mine si de fiul meu

Doar ca la noi Addie este Andrei

In rest, identic. Aceiasi faza de "comentari", face, dar nu inainte de a comenta, macar de "amorul artei", chiar daca oricum era hotarat sa execute.

Mi se ridica tensiunea de multe ori dar ma uit in oglinda si imi amintesc ca si eu comentam la varsta lui ( o fac si acum ) si ca de multe ori in viata e mult mai bine sa comentezi decat sa taci si sa inghiti. Si imi scade tensinea si uneori chiar zambesc.

Deoarece, e un copil tare bun.
Si cu multa, multa personalitate.

Ce coincidenta draguta cu copiii mici! :)
Mai putin draguta cu aia mari LOL, dar e ok, stiam ca vine. L-am intrebat si pe el de ce comenteaza atita si-a zis: Fiindca sint adolescent si am fitze!
Asa ca mai nou, cind intra in vrie, intreb: Fitze? Si atunci isi ia un moment si reconsidera. Daca sint fitze isi cere scuze si ridem, daca nu... Pai daca nu, argumentam in continuare :)
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

M-ati facut sa rid-parca l-ati descris pe fi-miu.
Si la noi e vina mea ca a cazut fiindca m-am uitat la el!Nu este la ordinea zilei.Trebuie sa-i spun de o mie de ori acelasi lucru in fiecare zii la aceiasi ora.

Letitia stii ce am facut eu cu el anul asta-i-am zis ca incepe clasa a 2-a si e mai mare asa ca trebuie sa aiba mai multe responsabilitati si il pun sa-si scoata ce are in ghiozdan(ma rog,ii spun de 5 ori fiindca uita de fiecare data).Incearca cu fiu-tau poate nu-i mai ramin slipii uzi peste noapte.

Cu temele a incercat o singura data sa-mi spuna ca invatatoarea le-a zis ca daca o tema nu-i place nu trebuie sa o faca.Ha!Ha!M-am uitat la el lung,i-am comunicat ca eu sint emigranta nu localnica si la mine nu merge cu asta asa ca iti place sau nu faci toate temele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Oarecum la subiect eu vreau sa intreb: de la ce varsta ii lasati sa vina acasa dupa 12 noaptea?

Ma framanta intrebare asta de cand cu copilul de 16 ani ucis de prietenul sau la 3 noaptea.
Ce cauta la 16 noaptea pe strada? Sunt eu prea demodata? Eu nu cred ca i-as da voie sa vina dupa 11 pana la 18 ani.
Poate i-as da voie la un chef, dar sa stiu unde cu cine... Off... foarte complicat...

Mai ales cei cu copii mai mari, cum ati procedat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Oarecum la subiect eu vreau sa intreb: de la ce varsta ii lasati sa vina acasa dupa 12 noaptea?

Ma framanta intrebare asta de cand cu copilul de 16 ani ucis de prietenul sau la 3 noaptea.
Ce cauta la 16 noaptea pe strada? Sunt eu prea demodata? Eu nu cred ca i-as da voie sa vina dupa 11 pana la 18 ani.
Poate i-as da voie la un chef, dar sa stiu unde cu cine... Off... foarte complicat...

Mai ales cei cu copii mai mari, cum ati procedat?

Daca tu esti demodata atunci si eu sunt
Al meu mai tarziu de 20.30 nu are voie inca ( oricum pana la 15 ani nu cred sa il las prin parc/strada/ mall, mai tarziu de 21.30), in liceu la vreo petrecere o sa il las sa mearga dar sa stiu in ce casa merge si sa vorbesc cu parintii respectivi. Si in mod cert cineva se va duce sa il recupereze noaptea de acolo ( asa au facut si parintii mei, ii sunam si venea unul dupa mine cand se termina cheful).

Mergi la inceput