De la ce varsta fara un adult in preajma?(6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mama, bird, ce lege faina...deci o gasca de copii nu pot umple o masina si s-o intinda la drum...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Legea este foarte buna. La 16 ani isi iau L adica dau examenul scris si pot conduce insotiti de cineva care are carnet plin. La 17 ani isi iau P si pot conduce singuri sau cu maxim o persoana sub 25 de ani care nu le este ruda. Daca conduce cu persoane peste 25 de ani e ok. Sau daca cei sunt 25 de ani sunt frati de exemplu. Anul viitor fiica-mea o va duce si aduce de la scoala si pe sora-sa mai mica. In alte familii sunt mai multi frati si e ok ca cel mare sa-i plimbe. La 18 ani isi iau P si au mai putine restrictii, pot sa mearga cu prietenii. Abia la 20 de ani au carnet plin fara nici un fel de restrictii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

am o singura interventie la subiectul acesta, momentan(inca n-am citit tot, de cateva zile ma chinui): n-ar trebui sa fie capitolul SASE?? sau imi scapa mie ceva?

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
am o singura interventie la subiectul acesta, momentan(inca n-am citit tot, de cateva zile ma chinui): n-ar trebui sa fie capitolul SASE?? sau imi scapa mie ceva?

Ba da, am raportat si eu la moderator, dar inca nu s-a corectat.

In Uk s-a constatat ca tinerii intre 17 si 24 de ani fac foarte multe accidente si se preconizeaza o serie de masuri in ce-i priveste, ca de exemplu sa le interzica sa conduca intre 11 seara si 4 dimineata pentru primele sase luni dupa ce iau carnetul, iar in aceasta perioada sa fie restrictionat numarul de persoane pe care il pot avea in masina plus ca nu or sa aiba voie sa bea deloc in aceste 6 luni (cind conduc desigur).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In UK bei si conduci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In Suedia bei si te urci la volan, sunt mai multe tari in care e permisa o anumita alcoolemie la volan. E un procent mic, in principiu dupa un pahar de 100 ml vin sau o bere slaba(2,5 % sau 3 %).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Discutia asta cu accidentele si adolescentii la volan ma atinge in mod deosebit. La mine in oras, sambata trecuta, o fata in clasa a 11 a (17 ani) se ducea impreuna cu prietenul ei acasa la alti prieteni. El conducea, ea era in spate, butona telefonul. Cand sa iasa de pe strada lor pe o strada mai principala, a intrat o masina in ei, in spate, exact unde era fata. Masina care a intrat in ei facea "car racing" cu o alta ... Fata a murit pe loc, prietenul ei este inca in spital dar traieste.

Fata terminase scoala la care se duc copiii mei, era in echipa de soccer a orasului, era o persoana foarte populara la categoria ei de varsta.

De 1 sapt sunt tot felul de donatii si marshuri in legatura cu acest caz. In fata liceului au pus masina distrusa, exact ca o piesa de muzeu, ca liceeni sa vada ce se poate intampla. Oamenii sunt revoltati, nimeni insa nu stie exact cum se pot evita astfel de situatii.

Mergi la inceput

Citat:
Anya: In UK bei si conduci?

Dap. E voie nu stiu cite unitati de alcool.

Mergi la inceput

Citat:
buflea: Discutia asta cu accidentele si adolescentii la volan ma atinge in mod deosebit. La mine in oras, sambata trecuta, o fata in clasa a 11 a (17 ani) se ducea impreuna cu prietenul ei acasa la alti prieteni. El conducea, ea era in spate, butona telefonul. Cand sa iasa de pe strada lor pe o strada mai principala, a intrat o masina in ei, in spate, exact unde era fata. Masina care a intrat in ei facea "car racing" cu o alta ... Fata a murit pe loc, prietenul ei este inca in spital dar traieste.

Fata terminase scoala la care se duc copiii mei, era in echipa de soccer a orasului, era o persoana foarte populara la categoria ei de varsta.

De 1 sapt sunt tot felul de donatii si marshuri in legatura cu acest caz. In fata liceului au pus masina distrusa, exact ca o piesa de muzeu, ca liceeni sa vada ce se poate intampla. Oamenii sunt revoltati, nimeni insa nu stie exact cum se pot evita astfel de situatii.

buflea, prefer sa nu ma gindesc la grupa de virsta 16-18 ani, ca ma ia cu sudori. Eu ma lupt cu grupa mea de virsta deocamdata, 12 ani. Am uitat sa va zic, al meu in afara de NU mai zice si I DON'T CARE la fel de des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Discutia asta cu accidentele si adolescentii la volan ma atinge in mod deosebit. La mine in oras, sambata trecuta, o fata in clasa a 11 a (17 ani) se ducea impreuna cu prietenul ei acasa la alti prieteni. El conducea, ea era in spate, butona telefonul. Cand sa iasa de pe strada lor pe o strada mai principala, a intrat o masina in ei, in spate, exact unde era fata. Masina care a intrat in ei facea "car racing" cu o alta ... Fata a murit pe loc, prietenul ei este inca in spital dar traieste.

Inteleg ca cei care faceau concurs erau tot adolescenti? Pentru ca astia 2 nefericiti nu au facut nimic gresit.

Din pacate idioti vor exista intotdeauna si nu poti sa previi nenorociri din astea . La noi legea pune tot felul de restrictii pana la 20 de ani cand e cel mai devreme cand poti avea carnet plin. Una din ele este puterea masinilor pe care cei fara carnet plin pot sa le conduca. In statul in care locuiesc eu politia confisca masinile care sunt implicate in car racing pentru ca se pare ca doar amenzi si suspendarea carnetului nu e suficient.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput