Gravidute cu tromobofilie -cap 22-
Raspunsuri - Pagina 2
MeAlex spune:
Eu iau si voi lua Medyn. La cate chimicale sunt in jurul nostru, nu cred ca o vitamina, chiar de contine ea "ciano" in nume, o sa ma imbolnaveasca. Am si eu cazuri de cancer in familie, dar ma concentrez pe altele, alimentele de zi cu zi, pe care le consumam ani de zile, nu pe vitaminele luate in sarcina.
Chiar si in sarcina, cred ca e mai nociv pt o gravida sa vorbeasca mult la telefon si sa se iradieze...nu mai spun de cat de grav e sa tina telefonul in buzunarul de la pantaloni...
Zicem ca mancam legume si fructe din piata, de la tarani, oameni de incredere, dar peste tot ele sunt tratate cu pesticide, iar majoritatea legumelor sunt modificate genetic. Stiu ca in provincie s-au distribuit gratuit seminte de legume modificate genetic.
De carne...ce sa mai zic?
Si atunci? Mai conteaza niste vitamine amarate??
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
MBK spune:
Ai dreptate , dar am LA mine incepand de la bunici matusi etc numai cancer!Daca stau bine sa ma gandesc eu mai si fumez si e mult mai grav decat ciano!Oricum , SPER,iTi multumesc din suflet !Am facut com de pe amazon.de acum astept poate o aparea coletul pana plec sau macar pana va veni sotul sa si lase si el puiutii ca mi le aduce el in caz de ajung!
MeAlex spune:
MBK, nu ma hazardez sa ghicesc de cate ori e mai grav fumatul decat ciano ala, dar zau ca fumatul + toate conditiile noastre de viata, nu dau deloc bine in ecuatie.
Eu am studiat chimia si la un laborator, un profesor a facut o analiza ca sa ne demonstreze cati compusi cancerigeni exista in fumul de tigara...el detectase aproximativ 50, dar stiu ca sunt mai multi.
Si daca te gandesti ca printre ele sunt arsenicul si plumbul...
Stiu ca nu e f agreabil ceea ce spun, dar poate ceea ce scriu va schimba ceva pentru cele care vor citi.
P.S. Istoricul meu seamana f mult cu al meu...bunicii din partea mamei - cancer, bunica din partea tatalui - stop cardiac, soacra mea - accident cerebral, socrul meu - operat de cancer depistat precoce, e in tratament si e ok. Am zis si de socrii pentru ca si sotul are o mostenire grea.
Uneori ma tem ca zestrea asta genetica, cu mutatii, cu toate minunile + mediu, nu sunt f incurajatoare ca sa mai facem un copil.
Asta doar uneori...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
sper spune:
Me Alex cand am zis ca B12 cyancobalamina e cancerigena nu m-am referit la faptul ca e cancerigena pt ca e o vitamina sintetica/chimica. B12 cyancobalamina e vinovata de multiplicarea celulara . Noua celor cu MTHFR ne lipseste o proteina(sau aminoacid, nu mai stiu exact) care ajuta la asimilarea ac B-ri. Dc iei vit sub forma lor sintetica si nu cea metilata organismul tau munceste f mult sa le aduca la forma direct asimilabila/ utila organismului. Tin minte ca era o fata pe forum care lua f mult acid folic si B12 sintetic degeaba, nu-i scadea homocisteina, cum a trecut pe metafolin i-a scazut homocisteina. Medyn e f scump , mai bine de banii astea iei metafolinul si metylcobalamina.
Vitaminele pt MTHFR americane Neevo pana acum 2 ani aveau cyancobalamina 1000mcg, acum au methylcobalamina 1000mcg pe langa metafolin 800mg.
MBK cu multa placere, sa vii cu burtic mare de la turci
MeAlex spune:
Sper, pe vremea cand nu era Femibion in tara, stiu ca multe fete luau Medyn si le-a mers bine. Stii povestile cu retardul in sarcina recuperat cu Medyn.
Eu stiu ca MTHFR homozigot nu permite absorbtia de acidului folic ca atare (in forma de acid) si atunci trebuie administrat metafolin, cred ca asta e principalul. E bine sa luam si restul, dar asa putem adauga multe.
In fine...ai inteles ce vroiam sa spun...
Dedicut spune:
Buna, fetelor! Eu am dus o sarcina foarte bine cu Medyn Forte. Am avut pana catre sfarsit avans de cel putin o saptamana. Acum stiu ca e mai comod sa gasesc Femibion, desi nici cu Medyn nu mi-e greu ca are cine sa mi-l trimita din Germania. Acum mai vrem un bebe,o sa iau metafolin in loc de acid folic,am mai luat si in pregatire 2 cutii, acum nu mai am .Dar parca ma cam tem sa renunt la Medyn si sa iau Metylcobalamina, daca a mers asa bine prima data. Nici nu stiu ce sa fac, mai studiez...
Dedicut spune:
Am mai citit, deci metylcobalaminul e mult mai usor de asimilat de catre organism, asa cum spune si Sper. Ma intreb insa daca acopera tot ce ofera Medynul? Adica e suficient daca in loc de Medyn iau metylcobalamin si metafolin? Ce zici Sper, ca tu esti mult mai informata decat mine?
Cyanocobalamin cred ca e in aproape toate suplimentele care contin B-uri, in toate complexele care aduna intr-o pastila n-spe vitamine, gen Elevit, Centrum materna, deci e clar ca e sintetic si mai nociv decat cele naturale dar ce nu mai e nociv azi....ca urmare nu ai cum sa te prea feresti, te uiti atent la o pastiluta si iei toxine mult mai periculoase numai pentru ca respiri.
sper spune:
Dedicut in vit prenatale Neevo http://www.neevodha.com/about-l-methylfolate/ (nu mai gasesc prospectul) era 800mg metafolin, 1000 mcg Methylcobalamina si 30mg B6 Din trim 2 ac cantit erau injumatatite (in Neevo DHA) . B6 il vei lua din MgB6 , o pastila mica are 5mg B6. B6 stiu ca se da pt a ajuta organismul sa asimileze acidul folic sintetic si ciancobalamina, acum dc le vei lua direct metilate cred ca poti lua cantit mai mica de B6.
Dc gasiti prospectul la NEEVO va rog sa-l postati aici, sa vedem sigur care sunt cantitatile, eu poate nu-mi aduc aminte exact.
MBK spune:
fetelor maine mergem sa ne analizam! intrebarea 1-ptr tsh eu iau eutirox dim cum ma trezesc-la cate ore dupa ce iau eutirox ul trebuie sa dau analiza?
2- care hbs ag anti hcv anti hiv trebuie sa facem?pe site am gasit screening si mai multe-voi pe care le ati facut?ms