Testele initiale

Testele initiale | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Inceputul de an scolar da un nou ritm vietii cotidiene, atat pentru elevi, cat si pentru parintii lor. Si daca prima zi de scoala este marcata de euforia inceputurilor, pentru unii, si de nostalgia rememorarii anilor de scoala, pentru ceilalti, urmatoarele zile aduc rapid noi emotii deopotriva copiilor si parintilor. Intrarea in ritmul anului scolar se produce treptat (cel putin in teorie), insa dupa prima saptamana de scoala trecerea de la relaxarea din vacanta la stresul zilelor cu ore si teme se produce brusc - testele initiale sunt cele care dau tonul acestei schimbari. Sunt insa testele initiale - benefice, stresante sau inutile? - www.desprecopii.com/info-id-9426-nm-Testele-initiale-benefice-stresante-sau-inutile.htm" target="_blank">cititi aici >>>Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cresus spune:

Eu zic ca sunt benefice.
Pentru invatator: pentru ca il ajuta sa isi dea seama de nivelul copilului si ce i- a ramas in cap dupa vacanta.
Pentru copil: ca afla si el ce e un test.
Si asta nu o spun la misto, testele nu mai sunt ce au fost odata (cand se supara inv. pe noi, o auzeam: "scoateti o foaie de hartie...")Acum testele sunt simple metode de verificare a cunostintelor si atat, nu o metoda de pedeapsa pentru ca nu am stat cuminti in banca!
Fiica- mea a urlat de zor cand a aflat ca va avea de dat primele teste. A iesit din clasa agitata si spunea ca peste 2 zile va avea test! Ca ce se face ea la test, ca i- a zis unul din clasa a II- a ca e de rau...etc! I- am explicat ca testul se da din ce au facut pana acum (sau, in cazul clasei I, din ce au facut la grupa pregatitoare) si gata! S- a dus frica!
A! de cand a luat FB, chiar ii plac testele...s- a prins ea ca daca e atenta si constiincioasa nu e asa de greu si e mandra de ea!!!

Mergi la inceput