Colectia de toamna-iarna 2005 (40)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Miha, multu de idei, o vom aplica azi pe cea cu harta fericirii. Nati a fost f entuziasmata de idee. Dupa cum f entuziasmata mi-a aratat toate caietele si ce a facut la scoala. E clar, nu e ca nu-i place scoala ci e ce ai scris tu mai sus: mocaiala, alintareala, plictiseala, sams.

In privinta profesiei Nati vrea sa se faca bucatar sau cofetar. am eu inima sa o descurajez sau sa-i tai avantul? Nu. Dar si pt meseria asta tot trebuie sa stie sa citeasca retetele si sa calculeze cantitati.

Mortala Maya cu euroiu' ! Si J cu masura la sosete, bineinteles, dar asta imi suna foarte cunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Lavi, cu placere! Pt harta fericirii seteaza sa suna alarma telefonului la intervale cuprinse intre 20 si 40 de minute. E musai ca in prima zi sa va purtati normal, cu nivel mare de cortizol in sange. Ca sa fie fericirea de dupa aia mai mare prin contrast :)

Cofetar, ce frumos :) Stii blogul surorii Oanei? cookiejar pe domeniul ro, selecteaza din dreapta criteriul de cautare tort, pt inspiratie pt Nati :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Uaaau ce blog!
Deci la ei e in familie pasiunea pt gatit!

Acum suntem la a doua figurina! Prima a fost " trista si putin vesela" asa a zis Nati, adica trista cu o floare in par.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Pfooooai, blog-ul ala e pornografie culinara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

teme gata la ora 16!
Incepute la 13:50. Cu tot cu pauze si mofturi dar mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Hello, hello,
Nu am mai intrat de un secol si ceva prin zona. Nu prea mai am vreme din pacate, imi consum energia toata la lucru+activitatile de dupa serviciu.
Noi suntem ok cu totii, Kriszti s-a acomodat bine cu scoala, nu are treaba, cred ca ii cam depaseste pe colegi, multe chestii el le-a facut deja la gradi la noi. In plus peste vara a invatat sa citeasca singur/singurel. Sunt mandra de asta.

Cu invatatul noi nu avem probleme, temele le face la scoala unde au after school inclus, clasele au cate doua invatatoare, una de dimineata, alta dupa-masa. Temele se fac de la 15.00 la 16.00. Si de obicei si acolo si le face in asa fel incat vine cu stelute acasa (una, doua dupa-caz).Doar vineri - cand in acelasi interval orar are si karate (tot la scoala)-isi aduce temele acasa. Dar si le face singur, isi scoate caietele si nu ma lasa sa stau cu el pana ce si le face, pot sa ma duc sa imi vad de ale mele. Ii place la scoala, ii place sa invete, asa ca in acest sens nu am probleme si sper sa ramana asa.

In schimb e foarte nazdravan, pus pe sotii, isi mai deranjeaza colegii in clasa (gen le toarna in supa apa, arunca cu servetele in ei), urca pe garduri, vorbeste prostii (fireste ca nu cunoaste sensul cuvintelor respective, pe care cu gratie le invata de la copii mai mari, dar repeta cuvintele), mai scuipa de la etaj…asa ca pe mine asta ma exaspereaza. E intr-o agitatie continua si ii e greu sa stea locului, ca si cum ar fi hiperactiv. Ne-a dat homeopata tratament pentru agitatia lui si acum pare ca totusi e mai linistit, vine acasa mai mult cu stampile zambitoare, (au trei feluri de stampile).

Ma bucur ca s-a acomodat atat de bine, aveam o retinere, dar acum asta a disparut. Ma bucur ca are aici mai multe posibilitati, pana la urma am ales sa faca inot (in afara scolii), iar la scoala face karate, (nu a rezistat la baschet), dans, din noiembrie merge la patinaj pe gheata.

Cam asta despre el, noi restul suntem ok.Serviciul e bine, ma inteleg bine cu colegii, de lucru este. Sotul isi cata si el de lucru.Sper sa fie ok si de acum incolo, sa fim noi sanatosi ca restul vine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Lavi, suntem relativ bine, multumim de intrebare
Eu am fost putin afectata de ceva vesti mai proaste primite din tara, trei cazuri de boala printre apropiatii nostri dintre care unul bunicul meu care azi a fost in operatie, dar acum sunt mai linistita ca a trecut cu bine peste. Si cu ocazia asta pentru Anda, pentru sustinere si ajutor cu operatia bunicului.

La scoala mergem inainte, suntem intrati in ritm cu materiile, cu temele, nu pot sa zic ca avem probleme. Doua zile/sapt. Rianna isi face temele la after-school si e foarte bine asa; celelalte doua zile le facem acasa, impreuna.
Duminica seara i-a cazut un dinte de jos (al 6-lea care i se schimba) si ieri a venit acasa de la scoala cu un jurnal al dintilor Fiecare elev, cum isi pierde un dinte, trebuie sa scrie acolo cand i-a cazut, cum i-a cazut, unde... tare simpatic. L-a completat si Rianna aseara, azi trebuie dus inapoi la clasa.

Miri si Lavi, multe ganduri bune pentru soacrele voastre!

Noki, tot am vrut sa te intreb cum a reactionat Sarah la a treia limba care o invata, i se pare prea mult? Confunda limbile intre ele, amesteca cuvintele? La un moment dat si Rianna va trebui sa inceapa o a treia limba, si sunt curioasa.

Mandy, ma bucur ca per total sunteti bine si acomodati in Ungaria, felicitari. Ce povestesti tu despre Kriszti mi se par "apucaturi" de baieti, ca sa le zic asa, deci nu ceva iesit din comun... Ceva ce-am vazut si eu la fratele meu muuulti ani in copilarie. S-a potolit la un moment dat

Miha, povesteste in continuare, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Meems, multa sanatate bunicilor si celorlalti apropiati!

Mandy, ma bucur ca sunteti bine! Kriszti suna cam din ce zici dar nimic iesit din comun, prekucreaza-l tu sa se mai potoleasca. Sa vezi cate probleme erau la Silvi in clasa prin clasele primare... Spor sotului tau la gasit job!

Silvi a liat prima nota in catalog la romana, test de evaluare, 9.80 , se trece 10 . Practic a gresit doua semne de punctuatie la dictare si inca o greseluta mica de tot la anotonime -timpul verbului ( zise - tacuse si trebuia tacu). Oricum sunt f incantata ca nu a facut greseli de ortografie nici la dictare, nici la compunere si a facut perfect in rest.

Nati a luat si ea un -FB la test la mate, o singura greseluta a avut si ea.

Si Silvia si-a pierdut geaca pe la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Bravo Silvia!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

- cam dese reviziile tehnice la forumul DC

- Meems draga, de incurajare cu bunicul! Speram sa se repare rapid, iar celelalte vesti proaste din tara sa se amelioreze si ele!

Sarah cu limbile straine e clar ca nu are treaba, e un soi de talent innascut. Idem la mine si mama. Practic ea ar fi chiar la a 4-a limba, daca numaram si limba maghiara pe care o intelegea bine de tot in tinerete . Din pacate insa fix cand urma sa-si dea drumul la vorbit, a murit bunica mea si adios Bistrita, implicit adios ascultat/vorbit limba maghiara. Mie-mi pare tare rau de chestia asta, dar nu stiu cum s-o mai repar.
Engleza i-a placut mereu, o si prinde usor pentru ca seamana cu germana. Mai stalceste cand pronunta grupuri de litere, dar per ansamblu e ok. Va mai dura insa multisor pana sa inceapa sa converseze in engleza.

- Lavi, aleluuuia, buna treaba cu calendarul ala! Stiam io ca va tine figura la Nati. Cel putin pe moment.

- Mandy, faine tare povestile tale budapestene. Ma bucur ca evolueaza bine Kriszti la scoala. Cat despre prostioare, zic si io ca Meems, ca astea-s chestii ”soft” pe care le face orice baiat normal.

---

Faza tare ieri cu bufnita - practic primul ”chiul” premeditat.Sarah, impreuna cu colegul ei sunt la religie luterana, asa ca marti termina la ora 11, urmand ca restul de copii sa faca rel. ortodoxa in clasa. Bineinteles ca atunci cand vine proful de religie, desi are lista clara cu numele copiilor inscrisi, el totusi insista sa stea si cei care sunt la rel. catolica/luterana. Asta a patit Rares saptamana trecuta, cand Sarah a lipsit ca a fost bolnava. A fost sechestrat de prof in clasa, a pierdut bus-ul si a plecat cu cel de ora 12, nu 11.
Ieri, ora de religie ortodoxa. Proful..acelasi scenariu de spatamana trecuta (Sarah insa nu-l cunostea, doar Rares). Fii-mea, infipta, zice clar ca ea si Rares pleaca ca nu fac acest tip de religie. Ala, nu, ca sa stea jos in banci. Se executa, ce sa faca bietii copii, cand peste un minut zice profu sa inchida cineva usa, el stand la catedra si mosmondind ceva in niste carti/caiete. La care fii-mea hotarata profita de ocazie, isi ia geanta, il ia si pe Rares cu ea (sta-n spatele ei) si adios, inchid usa....pe dinafara.Si dusi au fost.

Mergi la inceput