**Buburuze de 2009 in actiune (36)**
Raspunsuri - Pagina 9
alynta27 spune:
Buna! Mi-am facut timp sa va scriu. Saptamana trecuta fata a fost la mama. Pe la o miercuri i s-a facut un dor de mine, ca ma pomenea mereu! A mai prins falcute in deplasare.
Matei a mai fost evaluat de un psiholog, care a venit in gradinita. Urmeaza sa facem demersurile pentru a solicita un profesor de sprijin la grupa, care sa lucreze numai cu el.
Lui David ii place la gradi.
Dana la fel de obraznica e si ficamea acasa.
Picky sanatate!
SoriLea sanatate baiatului! Din pacate asa e cand copilul in primul an de colectivitate. La fel am patit cu David in grupa mica si cu Matei la cresa: mai mult acasa stateau.
Lali sanatate si voua!
Mada la multi ani mamei!
Sambata am curs festiv la Universitate-facem 10 ani de la absolvire. Ma intalnesc cu colege dragi care imi sunt si prietene! Am avut neplacuta ocazia sa cunosc oameni de 33 ani care nu au inca o coloana vertebrala si care una zic si alta fac! Nu zic ca sunt printre organizatori si am o bataie de cap suplimentara!
Picky_toto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaMi Neatza dragelor Va dau cate o si ma apuc de treba. Vb cu voi toate fara sa nominalizez din lipsa de timp, mai fetelor la voi cum e ca eu vestice fac curat, vesnic spal si tot vesnic calc insa tot asa la mine nici o data nu e curat, baia e plina de de haine si mormanul de calcat nu scade deloc, nu mai reusesc sa fac fata cu ele desi teoretic, pt ca Bia e la gradi, am mai mult timp.voi cum faceti fata, cum va organiza#539;i? BIANCA MARIA 28.04.2009 RADU ANDREI 05.03.2011 |
Salutare,
Hai ca-ti zic eu cum fac, ca tare m-ai amuzat cu intrebarea asta..; nu de alta dar suntem cam pe aceasi lungime de unda..
De ex, curatenia in casa am facut...stai ca nici nu-mi mai aduc aminte ..in fine acum intre 7-10 zile , oau a trecut ceva vreme , ieri am aspirat la parter, dormitoarele, holul si scarile..iar azi trebuia sa aspir etajul, living-ul cu bucataria, baia si terasa, dar am zis pas...am dat cu matura(ceea ce fac in fiecare zi) si gata, o las pe vineri sau in wkd cu curatenia ca sa fie sotul acasa sa stea cu fetele..eu cam asa fac 1 data pe saptamana totul insa sunt si zile cand mai lungesc ca nu am chef, timp si starea necesara...ca stii cum e, cand zi de zi stai cu aspiratorul in brate si faci curat la altii crede-ma ca ajungi sa te saturi ..
Calcat, am facut luni cand am venit de la munca si am avut noroc ca s-au culcat fetele in acelasi timp.. am bagat 2 ore jumate de calcat plus 2 ore sambata, ca eu de obicei bag masina la spalat in wkd, si am avut 5 masini de spalat si tot cam atat de calcat, exclus sosetele si chiloti sau alte haine care nu necesita calcatul. Am noroc ca am masina de uscat rufe, ca imediat le scot din masina si le bag in uscator, apoi le sortez care sunt ptr calcat si care nu..fac mormanul, si il las ptr cand am timp.
Mancarea fac ptr fete si in wkd, iar in timpul sapt pregatesc cina impreuna cu sotul. Dar ma mai apuca in wkd sa fac ceva bun, si mai aman alte treburi.. plus ca e si mersul la cumparaturi..
Uite de ex ptr ca am terminat de calcat luni, nu am deloc alt morman de calcat, ptr ca nu am bagat la spalat..eu am asa un fix sa nu bag 2 ore jumate masina ptr cateva haine, ori e plina ori mai astept , doar cand ii dau program mai scurt atunci o mai bag, dar de obicei albele le spal la 60 grade ceea ce inseamna fix 2ore si 30 min fara dubla clatire. Iar coloratele si negrele le bag la 40 grade, adica 2 ore, ca la toate dau turatia la 1200 ture stoarcere, apoi le bag la uscator. Deci daca lasi spalatul ptr wkd cum fac eu, ai mormanul de rufe de calcat o singura data..si nu cate putine in fiecare zi, insa la mine avantajul e uscatorul, insa cum trebuie sa le intinzi pe uscator si nu ai spatiu mult nu ai ce face decat sa speli aproape in fiecare zi.
Curatenia, de ce te mai obosesti atat? nu stii ca ai copii mici in casa? aduna ce poti aduna si fac 1 data pe sapt curatenie..ca pana la urma nu intrati incaltati (cum practica marea majoritate a belgienilor) ca sa aduceti noroi in casa, frimiturile copiilor se mai pot si aduna cu o matura, praful oricat l-ai sterge a doua zi e la loc, asa ca iti spun eu ce am invatat de cand lucrez in menaj..viata e prea scurta ca sa o traim robotind de colo colo si agitandu-ne sa fie totul curat, totul sa luceasca..ptr ce? ce placere mai simti daca acum faci curatenie, ai o satisfactie si in 2 ore, hai 1 zi, totul a fost doar un vis frumos..pe bune eu asa eram faceam curat de 3 ori pe sapt si zi de zi adunam, ajunsesem sa am o obsesie ca venea sotul de la munca si isi mai arunca hainele pe unde apuca..asa ca acum cu 2 copii mici, si munca mai zis si pas uneori la cei in jurul meu..fac in mare si cand ma apuca, ma apuca..si imi ia mai mult de 4 ore pe zi curatenia... iar cand nu am chef nu am chef... pana la urma cui nu-i place la mine sa nu mai vina si gata..
Sper ca te-am lamurit
Alina intalnire placuta, ma bucur ca Maria a facut falcute, deci ii prieste la bunici, ca Matei e pe drumul cel bun si ca lui David ii place la gradi.
Ema am si uitat sa-ti multumesc ptr retete
Mady felicitari lui Alex ptr rezultate si lui Mihaita ca a inceput sa-i placa la gradi...asteptam pozici si poate pana at iesi si din depresia asta care nu-ti da pace
Anna mi-a tusit pe noapte, o tuse urata, insa sper sa-i treaca.
Imediat merg sa incerc sa le trezesc sa o duc pe Stefi la sport, sper sa am succes de data asta..
va pupic
emanouela spune:
Bau
da ce invartiti mandrelor?
v-am citit dar in mare asa ca nu-mi dati extemporal ca-l pic. Eu in continuare is in proiect, in curand se demareaza si va zic si voua, Darius la gradi...si cam atat. In rest....nic nou sub soare.
Dano...eu cred ca-s cea mai "organizata"....nu fac decat cand incep sa ma impiedic de lucruri prin casa, sterg geamuri cand mi se pare ca nu mai patrunde lumina, perdele spal la fel....deci, intelegi tu. De calcat calc cum le iau de pe sarma, mi-e mai usor, mancare n-am mai facut de multisor si nici nu prea se mai gateste la mine...spal cand mi se umple dulapul de haine murdare...si iaca asa, nu-mi bat capul prea mult
Picky...stiu ca trebuia sa iti mai scriu una...dar am uitat ce, asa ca improspateaza-mi memoria, te rog.
Cica vine iarna....brrrrrrr,,,oricum fu o toamna frumoasa, asa ca poa sa vina de acum, nu???
SoriLea spune:
Salut
Am citit tot, dar cum memoria mea e ferfelita acum ...asa ca va spun cateva despre noi.
Am fost azi cu Razvan la dr lui si mi-a dat sa-i fac imunoglobulina. Maine mergem sa recoltam. Apoi in functie de ce v-a iesi la analize, vom merge la un medic pneumolog. Dr lui tot a incercat sa ma incurajeze ca nu-i ce gandesc eu, iar ea nu crede ca el a avut pneumonie viorala ci doar laringita
Am incercat apoi sa mai uit si sa mai ies din cercul asta cu doctorii si mi-am facut de lucru prin casa (curatenie - ca tot vorbeati de asta). Am curatat baile, am sters usile (vesnic sunt numai degete de la Razvan) si am facut si ceva mancarica.
Acum dupa tratamentul de seara trecem la culcare. Razvan azi a fost mai bn, dar de cate ori zic ca e mai bn, revine iar tusea (ieri a fost si ragusit)
Off ca nu mai scapam. Maine merg si la control la dr de la spital ca vrea sa-l mai vada (de fapt ne-a externat ca se umpluse sectia de la terapie intensiva de copilasi tusaciosi rau).
In weekend-ul asta merg sa-i aduc pe ai mei in Bucuresti. Macar n-o sa imi mai fac stres ca nu are Razvan cu cine sta acasa cand e bolnavior (sper sa nu mai fie...dar...cred ca cer prea mult deja )
Va pup si va doresc multa sanatate.
DanaMi spune:
Neatza pe la pranz
Tot eu dau
Alina... Sper sa reusiti sa rezolvati pb cu Matei
Ema... Draga mea, asa le-as l#259;sa si eu pe toate... Dar nu pot, de c#259;lcat trebuie pt ca nu suport sa le dau haine sifonate, mancare trebuie pt ca sunt adepta mancarii gatite, nu imi plac semipreparatele sau restaurant iar curatenie trebuie sa fac pt ca nu ai vrea sa vezi cum arata ca daca nu fac o zi, iar tu ai un mare avantaj in fata mea, o ai pe mama ta care banuiesc ca te mai ajuta.
Picky... Ma bate gandul serios sa schimb masina de spalat cu una care sa aibe si uscator, dar oricum nu as putea sa spal doar in wkd, pt ca nu as mai termina, cu aspiratorul dau la 2 zile maxim 3 iar pe jos spal zilnic pt ca Raducu are o deosebita placere sa arunce mancarea pe jos iar dupa vreo jumatate de ora o cauta si o mananca ( vedeti o asemanare cu cateii? ), ciorba fac de 2 ori pe saptamana iar felul II aproape in fiecare zi. Cam asa e la mine
Sorina... Multa sanatate lui Razvan. Te asteptam cu vesti bune de la dr.
madyrizi spune:
buna,
ca tot e vorba de treburile casei... la noi sta cam asa:
- eu si sotul facem curatenie sambata si unul din noi face cumparaturi daca e nevoie(mai cumparam si in cursul saptamanii, deci nu intotdeauna sambata cheltuim bani ),
- duminica fac eu mancare si apoi de-ale mele (mani, pedi etc.). mancare fac o oala mare de ciorba si 2 feluri de mancare. cand se termina trecem pe din astea rapide, dar de obicei tine mancarea pana pe joi fara probleme,
- intr-o zi din cursul saptamanii calc, dar sunt mai hotomana si am majoritatea hainelor ce nu trebuie calcate,
- de spalat, spala masina cand vin de la serviciu, 1-2 ori pe saptamana cate 2 ture,
- restul curateniei se face printre picaturi, unde se observa ca este necesar,
am noroc ca sotul ma ajuta mult, la curatenie si la cumparaturi, deci impartim treburile astfel incat sa avem si timp de odihna. noi trebuie sa tinem cont si de turele in care lucreaza sotul, pentru ca nu pot face cumparaturi sau orice deplasari de acasa cand el lucreaza in tura de zi. nu-mi place sa ma plimb cu baietii dupa mine prin piata sau supermarket.
mai e si avantajul ca alex e mai mare si are grija de mihaita cat ne ocupam noi de treburi sau strange si el jucarii si altele insirate prin casa.
pe mine cred ca ma incearca o raceala, din nou, ca ma doare gatul si ma simt cam pleostita. ursuza sunt tot timpul, deci nu cred ca e de la asta.
mihaita merge f. bine cu gradinita, a inceput sa si manance acolo, merge si la optionale (engleza si dans). sper sa nu se razgandeasca dupa week-end .
emanouela spune:
Gresit Danuto, mama are grija strict de ce ii apartine, hainele ei si camera ei, mancarea doar pt ea...in rest, eu....iar cand fac de ex curatenie, intru si pe "domeniul ei", cand gatec gatesc si pt ea, cand spal, strecor si ale ei. Nici la mine nu se consuma semipreparatele...doar gatit...cred doar ca m-am educat eu sa nu mai fiu "madam scama", sa nu ma mai incurc de cateva jucarii insirate...in rest, le fac atunci cand se ivesc...ca de ex calcatul, la fel si vasele, le spal imediat, nu le las. De gatit, gatesc rar de o bucata de vreme pt ca, proiectul in care sunt, imi permite sa aduc mancare gatita. Dano, stii care e problema??? Daca stai acasa, vesnic ai cate ceva de facut si vesnic o sa ti se para ca nu ai facut suficient, daca lucrezi, faci putin si esti foarte incantat de putinul facut si nici nu mai vezi necesar sa mai faci in plus...e o problema care tine de "mansarda" mai mult...am trecut si eu asta.
SoriLea spune:
de ce mi-a fost frica n-am scapat. Razvan are fond alergic. -a iesit IgE mare. Sapt viitoare meregem la pneumolog
De asta ne tot chinuie pe noi tusea asta
Va tin la curent. Parca nu ma simt nici bn de cand am vazut rez.
Picky_toto spune:
Neata dau cafea!
Dano nu schimba masina, ia-ti masina de uscat si o pui peste cea de spalat...
Ema ai dreptate, daca stai acasa mereu e cate ceva de facut.
Sori sanatate in continuare lui Razvi
Anna aseara mi-a vomat, si a vomat imeidat dupa ce s-a lovit la cap de zidul de langa pat..ne-am speriat, nu stiam daca de la lovitura sau plas si flegmele din gat...se si molesise, am vrtu sa mergem la spital dar la cateva minute dupa voma si-a revenit..e cu o tuse si multe mucozitati in gat ...
Va las acum trebuie sa ma pregatesc de plecare ..pupici si o zi frumoasa
alynta27 spune:
Buna!
Picky o fi varsat de la lovitura
Dana eu calc doar in caz de urgenta majora. Cunosc cum e sa nu te incadrezi cu toate..
La multi ani cei care poarta numele Sf Dumitru!