Sezatoarea canadiana (220)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

costco, si la noi. am luat o cutie iiiiiimensa de alge si tot roade scolarul meu la ele

in alta ordine de idei maine la noi scoala e in greva. probabil. ca ne-au trimis hartie acasa ca e greva, apoi ca s-ar putea sa nu fie da' totusi pare ca da, apoi in final sa facem noi bine sa urmarim stirile si sa ne orientam pe loc daca fac ei greva au ba.

right. eu am facut deja aranjamente pt copii, nu ma tot sucesc si rasucesc dupa ei. maine e zi libera :)))))

_


OOOO, way to go, mamico! Happy kids! :)

Imi aduc aminte mizeria asta cu ba e greva/ba nu e... Imbarcam Atomixul in masina, opream la scoala, daca se tinea bine, daca nu, il luam la job... Intr-un an au fost 3 zile la rind de greva... prima zi a stricat masina aia de maruntit hirtiile importante, a doua zi a reusit sa se incuie in buda de l-au scos desfacind usa din balamale, a treia zi speram ca ma roaga sa stau acasa, cu el cu tot... de unde, i-au cumparat un laptop de-ala de jucarie, se joaca sor'sa cu el acum. Da' el tot a reusit sa strice deshicheteusa la loc de n-a mai reparat-o nimeni LOL

Sa aveti o zi fun miine!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaNews spune:

Cu broilerul, la mine e asa:
In stanga, am doua butoane, unul e oven, unul e broiler.
In dreapta, am doua butoane cu sageti: sus, jos.
Cand pornesc oven-ul, de la sagetile alea setez temperatura.
Pentru broiler, apas butonul broiler intai, apoi sageata sus pentru nivelul high si sageata jos pentru low.
De obicei, folosesc low, pentru ca high arde prea repede si nu se patrunde bine carnea.
Carnea/cartofii se pun intr-o tava cu pereti josi, cam cum era tava de la aragaz in Ro, intr-un singur strat. Se pun condimente si se stropesc cu ulei. Eu cartofii, de exemplu ii tai asa mai mari, ca la greci, ii presar cu ceva sare, oregano, mirodenii, ii stropesc cu ulei si cu suc de lamaie, (asta le da asa o crusta crocanta). Dupa ce stropesc carnea/cartofii cu ulei/suc de lamaie, ii amestec bine ca sa fiu sigura ca toti sunt un pic acoperiti de amestec, dar trebuie sa ramana intr-un singur strat.
Ii bag in cuptor, la mijloc (pe verticala), cu broiler-ul pe low, cu usa INCHISA si las acolo in functie de what`s cooking 10-15-20 de minute, cand scot tava, intorc totul pe partea opusa si mai las inca pe atat.
Am facut si chiftele, ca cele obisnuite, doar ca le-am format cu mana data prin ulei, deci aveau un coat subtire de ulei cand le-am pus in tava. Transpira ele ceva grasime acolo, si ies poate un pic mai uscate decat cele prajite in ulei, dar mie mi-au placut.
Asa am facut si snitzele. Si la astea, ca sa nu se usuce prea tare, in loc sa le dau prin faina-ou-pesmet, le-am dat prin bechamel (oul, cu un pic de lapte si faina pana se face ca o compozitie de clatite) si pesmet. Si coat-ul ala faca sa nu se usuce carnea in interior.

Am lasat frigaruile la final :) Am o reteta de souvlaki si una de shish taouk de facut marinata in casa. Noua ne place, e vedeta verii (reteta e tot de la o Cristina).

Reteta de souvlaki
4 piepti de pui taieti in cuburi
zeama de la o lamaie
sare, piper, oregano - cam 1 lingurita
1 lingura mustar dijon
5-6 catei de usturoi zdrobiti

Amesteca-le pe toate si pune 1 cana de ulei de masline(sa acopere tot puiul)
Amesteca-le din nou si lasa-le sa stea in frigider peste noapte.



Reteta de shish taouk

4 piepti de pui taiati in cuburi
1 lingura de mustar normal
1/3 cana the iaurt sau 4 linguri de maioneza
1 lingurita de sare
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita piper
2 catei de usturoi zdrobiti
1 linguri ulei de vegetale
Amesteca-le pe toate si lasa-le sa stea in frigider peste noapte.

A doua zi sunt gata de pus la fript (barbecue sau broiler).

Pentru facut la broiler, ca sa iasa ca la carte, ma gandesc ca trebuie o tava mai ingusta pe care sa sprijini capetele betelor. Dar eu le-am facut si direct in tava, nu se lipesc prea tare, am incercat.

Simonna, zi-i de slow cooker. Eu am facut sarmale in decembrie (singurul lucru care imi place cum iese la ea) si a ramas scoasa din dulap. Ma tot incurca, poate o pun la treaba cumva :)

Cum le zice la algele alea la Costco si unde le gasesti, adica la ce raion ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaNews spune:

Am uitat, pentru bilete de Romania, si eu m-am uitat si m-a luat raul.
Eu nu pot sa merg in Ro, am luat-o de la capat cu seniority, anul asta am trei saptamani mari si late, vreau o saptamana la soare prin iunie, sase zile pentru vacanta de iarna viitoare ca tare bine a fost, si restul sa mai lipesc cate o vineri sau de doamne fereste daca se imbolnaveste vreun copil.
Dar am apelat la bunice, sa vina fiecare cate o luna din Ro la vara. Si as fi vrut ca intre venirile si plecarile lor sa-i ia si pe copii un pic in Romania. Biletele lor, din Ro incoace sunt acceptabile la pret, dar ale copiilor, aoleu mama, 1500 de copil ?!?!?!
Eu tot mai sper intr-un sale ceva. Ca au inceput sa faca sale-uri si la bilete de avion. Sunt abonata la news letter-ul KLM si doar ce am primit oferta de 48 de ore, 850$ Montreal - Bucuresti si retur dar cu plecarea de aici pana in 5 mai .
In 2011, eu stiu ca mi-am luat biletele pentru sfarsitul lui iunie in februarie candva, tot asa la un sale, deci sunt cu ochii pe ei.
Am verificat si la celelalte linii aeriene si preturile se cam aliniaza.
In schimb biletele din Ro incoace sunt mai ieftine din cauza cursului EUR. I-am luat socrului care vine la sfarsitul lui februarie si a fost cu 100$ mai ieftin fata de anul trecut, asta pentru ca EUR a scazut de la 1.4 la 1.2
Solutia, sa vina ei la noi ca e mai ieftin !!!

Noapte buna,

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Diana, merci de retete!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

costco, si la noi. am luat o cutie iiiiiimensa de alge si tot roade scolarul meu la ele

in alta ordine de idei maine la noi scoala e in greva. probabil. ca ne-au trimis hartie acasa ca e greva, apoi ca s-ar putea sa nu fie da' totusi pare ca da, apoi in final sa facem noi bine sa urmarim stirile si sa ne orientam pe loc daca fac ei greva au ba.

right. eu am facut deja aranjamente pt copii, nu ma tot sucesc si rasucesc dupa ei. maine e zi libera :)))))

_


Si ai mei mi-au cerut o zi libera, ca eu sint libera miine si au venit toti trei prinsi de miini: puteeee sta acasaaa miineee? Cu tiiineee? In primul moment am gindit nuu, ca eu sint libera. Dar apoi, ca un parinte responsabil, am spus nuuu, nu se poate, pentru ca aveti dictari si teste miine. Aaaa! Si asteptam cu infrigurare ca piticul sa spuna da' io n-am! Insa n-a zis nimic, asa ca miine se duc. Mi-e drag de mor sa stau cu ei acasa, ii mai tin cind ii vad obositi, insa miine vreau si eu o zi libera... ca astazi am avut si n-am facut nimic... si am obosit.

Asa ca, obosita, ma duc la culcare si va scriu miine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Simonna, n-am ajuns la Terrebonne, barbatul a hotarit ca vrea tot la St-Bruno; ei acolo stiu pirtiile, parcarea, iar eu ca o skioare de chalet ce sunt, m-am supus; prin tunel facem 20 minute pina acolo, nu era aglomerat. ce mai, m-au lamurit atita pina am crezut ca eu am avut initiativa.
apoi n-am stat mult, ca de obicei s-a avintat barbatul ca ma invata el, nu=mi trebuie ora, si dupa citeva incercari m-a parasit, plodul vroia pirtii serioase nu de incepatori, da'cu ta-su. data viitoare imi iau o carte, stau si eu pe terasa chaletului la soare

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Anna, uite ce am citit azi despre activitatile in Parcul Jean Drapeau: http://tvanouvelles.ca/lcn/infos/regional/montreal/archives/2013/01/20130110-200030.html

Pentru ski, nu stiu daca ati vazut, dar este un fel de program cu care ai reduceri de 30 % pina 40% la bilete de ski.
www.boutiquemaneige.com - cautati AccèSki Famille
Mi-am facut si eu, abonamentul costa 50$ pentru 1 adult si un copil pina la 12 ani, astept cartile saptamina viitoare. Am calculat si la 5 iesiri economisesti cel putin 70$. Daca continui de exemplu inca 5 iesiri mai cistigi 100 $. Eu si Antonia facem cam 10 zile de ski pe iarna, deci pentru noi merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

yup, s-a schimbat hotararea. azi dimineata la 4 s-a decis ca greva e ilegala si apoi a inceput tambalaul, cine ce face... citesc eu in stiri

relaxata, cu cafeaua in mana. no way ma apuc sa ma dau peste cap sa trimit pruncimea la scoala.

diana, multam de idei, o sa incep sa cercetezez zona cu broil sa vad ce iese :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmençita

Bravo, Maru, si eu is curioasa cum faci, cred ca iti trebuie multa vointa, dar si timp, cum faci tu cu doi cophii? Mai zi-ne, tot asa te pastrezi cu kg? Poate ma ambitionez si eu sa mai dau jos vreo 3, 4 kg.
Si eu am pb. cu boatele de lunch, s-a cam terminat cu x feluri de mancare la Craciun si Anul nou, cand aveai de unde alege, nici idei nu mai am, asa ca gatesc cate ceva pe ultima suta de metri, de nevoie, ca trebuie sa fac ceva.
De mers in sud si eu as merge la incalzit oasele, daca gasiti ceva oferte, puteti sa le postati, va rog?


citez doar mesajul carmencitei, pentru ca m-a facut sa zambesc: am doar un copil, clasa a 12, care e total independent. Well, mai putin cand e vorba de alintat, bucatarisit, si toata vara pe bicicleta dupa nebuna de ma-sa.

Simonna, da, nu eram tipul de sportiva nici pe departe. Dar a intrat microbul, si zau ca e dracului de bine cand toata lumea face complimente. In ultimul timp s-au cam obisnuit cu mine super fit, well, aproape, si complimentele au mai secat... Tre sa nascocesc altceva...

Dar drumul la mesaj cand dibuiesc cum se pun poze :)
cred ca tre sa umblu la setari...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

acu ca am pus poze, vin si zic de slabit:
de sarbatori am pus 10 pounds, dupa zisele cantarului vechi.
L-am luat de urechi, cantarul, si l-am aruncat pe geam... nu tocmai, dar l-am dat afara din baie!
Am trimis pe individ sa imi cumpere alt cantar... Vine acasa victorios cu un cantar care cica arata si ce culoare au chilotii pe tine... glumesc, dar arata tot felul de stats inutile, BMI, si alte celea, depresante nu gluma!
Ma sui pe cantar si fac infarct, 15 pounds in plus, nu 10 cum zise cantarul ce ma cunoaste bine, ca fuse cu mine prin toate cantaririle, de la balena la ballerina :)

Well, ce e de facut? Miscare nu am cum sa fac... Vara e simplu, vin de la munci, ma schimb in izmenele alea sexi de alergat, si bag macar, macar 5 km, adica jumate de ora de alergat... Cu pruncu pe biclicleta dupa mine, baiat cu apa...
Deci miscare nu merge, asa ca mai putina mancare...
Cum la jobul cel nou am un temp care ma trainuieste, ceva mcdreamy asa, fara scrubs, dar cu accent englezesc, am inghitit in sec cand am trecut pe langa resto-urile din cladirea unde am biroul, peste cele multe food truckuri de la alee... ah viata mea... Si am instalat un app pe telefon care tine cont de calorii...
Rapostez azi 7 pounds date jos, cantarul nou a scapat ca prin urechile acului sa vada walmartul din nou... si mergem inainte.
Maine zisesera astia ca vor fi 8-9 grade... Asa ca planuiesc o jumate de ora de alergat pe la pranz, si ca premiu ma duc sa imi iau bilete la Beethoven...
Ah, si ajuta enorm ca toti in jurul meu fac sport, inclusive sefa mea cea noua, care si ea e alergareata!

gata raportul, roger and out!

Mergi la inceput