Varza - idei si retete
Raspunsuri - Pagina 8
Mik spune:
Vicky, daca cauti hrean se mai gaseste (foarte rar), in piata la producatorii de legume sau in magazinele mici de fructe-legume (primeurs).
Pe urma, pe linga Lyon ai magazine "Le Grand Frais" si poti (ai o sansa din 5 ) sa gasesti hrean. Tot intr-un magazin din asta eu gasesc ardei interesanti si marar/coriandru proaspat si fructe exotice.
mcoca spune:
Merci Mik. In piata nu am gasit, o sa vad la Grand Frais. Mie imi place hreanul la nebunie , si asa ras gasesc la Auchan sau la magazinul rusesc.
Vicky si Printzesone
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz placinta cu varza adica. machedoneasca, sau nu varza (cruda, sau murata, nu conteaza) taiata fin fin de tot in ulei, cu cimbru si marar, pana se inmoaie bine de tot. aluatul e cel de paine - apa, faina, drojdie, un strop de ulei. se coace in cuptor, unsa cu ou deasupra, sau hipercalorica, prajita in ulei. cu vin rece, alb si sec sau cu bere |
Aaaa...placinta cu varza...
Da, sunt mai multe denumiri si metode...eu o stiu pe cea din Ardeal, varza e usor calita, placinta e prajita in ulei.
E clar: o trec pe agenda
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roxanaz
haha, da, din pacate doar eu sunt asa.... |
Du-te, maaaa....
Edit: n-o credeti!
Rufus, Tora si iadele
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Puiule... e simplu de tot. 1. Castravetii ii speli frumos. 2. Cureti hrean si il tai in fisiute cat mai subtiri 3. Cumperi boabe de piper negru si boabe de mustar si frunze de visin si boabe de porumb. 4. Sare de sac. Incalzesti apa si pui la cati litri de apa tot atatea linguri pline varf de sare sa se dizolve. Amesteci pana se dizolva. Iei borcanele si le speli sau galetutele sau in ce vrei sa le pui. Asezi castravetii in picioare pana la refuz si in timp ce ii pui bagi si hrean. La sfarsit arunci boabe de piper si de mustar. Tips: Daca faci rost de boabe de porumb si de frunze de visin e si mai perfect. Le pui si pe acestea. Cand este totul asamblat pui apa cu sare pana acopera totul. Vezi sa iti lasi apa de rezerva ca va trebui completat. Acoperi cu capac sau o farfurie dar fara sa fie ermetic inchis. Lasi la temperatura camerei si nu agiti deloc. Dupa o perioada o sa inceapa sa se tulbure. Dupa ce se aseaza poti sa inchizi ermetic si sa le treci la rece. Sau sa le consumi. Cheia este sarea de sac, hreanul din plin si frunzele de visin. Succes! |
De boabele de porumb si de frunzele de visin la castraveti aud prima data. Am retinut!
adi2003 spune:
Ca tot vorbim de muraturi, matusa-mea avea o reteta de gogosari cu struguri. Dar e vorba de strugurii albi cu boabe mari.
Am gustat o data de la ea, foarte buni!
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Aaaa...placinta cu varza... Da, sunt mai multe denumiri si metode...eu o stiu pe cea din Ardeal, varza e usor calita, placinta e prajita in ulei. E clar: o trec pe agenda Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Machedoneasca nu stiu sa fac (suna bine, poate o incerc! ) dar ardeleneasca DA! Cu varza, cu branza, cu cartofi...ah ce dor imi e, n-am facut demult, daca nu prea sunt pe acasa....
roxanaz spune:
Mihaela, din ce am vazut la rudele prin alianta (ca de acolo stiu reteta machedoneasca :)) singura diferenta ar fi ca se prefera varza cruda nu cea murata, si ca rar se prajesc. eu le prefer pe alea prajite....
Rufus hahahaha adica ce, ai mei nu-s slabi?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi2003 De boabele de porumb si de frunzele de visin la castraveti aud prima data. Am retinut! |
da frunze de visin,stiam de astea(eu nu pun ca aici nu cresc visini)ins aboabe de porumb stiam ca s epun la varza.
mccoca,eu am luat acum vreo 2 zile hrean,am dat 2,99 euro pe una bucata(vreo maximummm 20 de cm dar s afiu generasoa),si usor mucegait,dar erau doar citeva bucatzi,n-am avut d eunde sa aleg.
In magazine se gaseste pasta,buna d emincat.
Dana