Varza - idei si retete
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_s spune:
Foaia e destul de subtire, daca cauti printre verze, ca sutn si cu foaie groasa. Dare tare indesata, beton asa, ca nu se preteaza decat la salata...suedezii insa fac si sarmale si mai gasesc si varza mai "aerisita" .
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa varza au gratin cu brinza la cuptor michelle |
Cum o faci pe asta?
Eu sunt fan varza cu taietei!
andacos spune:
Mihaela la mine nu exista decit varza de asta cu foaie groasa si vene multe!
Am vazut varza ca a noastra in magazinul rusesc si o singura data in cel turcesc!Dar nu prea-s in drumul meu!
Eu am pus catsravetzi la murat in galeata,anul asta vreau s apun conopida cu mrocov si sfecla rosie,chiar azi am d egind sa merg sa cumpar.
Mik,cum mey sa intrebi de salata de varza?
Eu tai varza fidelutza(la mina bineintzeles ca nici-un progres tehnic nu m-a multzumit,ori prea mare ,ori prea mica9,o freci cu sare in miini(procedeul asta o moaie si ii scoate si sucul ala din ea,care daca vrei il potzi scurge,e cam daunator pe la diverse organe)si apoi amesteci cu ulei si otzet,dupa gust.desupra eu presar piper proaspat macinat!
de multe ori folosesc aceto balsamico ca-mi place mie aroma,desi culoarea cam lasa de dorit!
Uneori mai pun maioneza in ea,iese iar foarte buna!
dana
andacos spune:
hai ca trec la punctul 2,ardei umplutzi cu varza:
Foarte buni si astia,eu nu fac ca nu gasesc soiul ala de ardei din tzara.insa mai pun la borcane dor umplutura.
Deci se toaca varza marunt,care s eamesteca cu morcov,tzelina verde si patrunjel ,se sareaza si cu amestecul asta se umplu ardeii.Ardeii s epun intr-un vas incapator(vezi galeata de 10 l)peste care s etoarna saramura!(o lingura de sare mare neiodata la 1l de apa)
Sa stii ca sunt foarte buni,aoleuu ce pofta mi s.a facut!
Dana
Mik spune:
Mey, Dana, eu intrebam de salate de varza mai sofistcate.
Asa o fac si eu simpla si buna (nu, nu mi-e pofta fix in momentul asta ca am burtica umpluta de varza calita si pilaf de orez), insa intrebam de alte combinatii mai exotice sau mai nu-stiu-eu-cum.
Sa sa nu fiu copil rau :
Salata de varza murata
-------------------
Varza murata se taie, se scurge bine, se amesteca cu ceapa taiata la fel de marunt, se stropeste cu ulei si se pun masline. eventual se presara putin chimen (pentru cine ii place si are) sau marar uscat.
ocebine spune:
Mik, nu stiu cum fac altii salata de varza dar eu o fac in doua feluri:
1) still romanesc: toc varza fin de tot, un praf de sare, piper, muuuuuuuuult marar tocat marunt, ulei si otet (ori alb ori de mere).
2) asiatic: varza fin tocata, un ardei iute maruntit, morcov julienne (chibrituri), ginger (ghimbir) cit un deget maruntit, o ceapa mica rosie feliata subtire, citeva fire de ceapa verde feliata (pe bias). Intr-un castron amestec ulei de susan, mirin, otet, un pic de zahar brun, un pic de sos de soia, un strop de sare, zeama de la o lamiie si un catel de ustuori bine pisat. Torn peste varza si o dau la frigider citeva ore pina se "amesteca" aromele bine de tot
Mik spune:
Merci, Ocebine !
Mirin-ul e sosul de baza in bucataria japoneza ? (ca sa vorbim de acelasi lucru)
ocebine spune:
da, ala e.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirin
Eu pun deasupra coriandru proaspat (ador aroma), dar am invatat ca nu multa lume percuteaza la coriandru
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Eu cer explicit ca-s fara jena : - retete de salata cu varza cruda - reteta de ardei/gogosari umpluti cu varza si murati Va trimit flori cu anticipatie ! Despre varza murata : la mine in Moldova mea se pune neparfumata doar varza, apa si sare. Se acomodeaza dupa cu una-alta : piper, foi de dafin, marar, chimen, etc. Marius, mersi de idea cu ziarele si varza pastrata inauntru. Am sa incerc. Mik. |
salata de varza cruda...simplu, amestec varza alba cu varza rosie si adaug morcov ras, sare,ulei masline si otet balsamic. se pot adauga nuci si/sau stafide
revin cu restul de retete
michelle
ocebine spune:
Mai am o reteta (eu sint plina de retete ciudatele):
Varza tocata fin (combin rosie cu alba)
Morcov julienne
Ardei gras rosu julienne
www.google.com/imgres?imgurl=http://www.hort.purdue.edu/ext/senior/vegetabl/images/large/celery.jpg&imgrefurl=http://www.hort.purdue.edu/ext/senior/vegetabl/celery1.htm&usg=_O7Lx4z7VCaG0jClfMNdlJMXv9s=&h=640&w=480&sz=67&hl=en&start=2&zoom=1&tbnid=MErRZ8xGRxhrcM:&tbnh=137&tbnw=103&ei=oP9qULylHOP40gG78IH4AQ&prev=/images%3Fq%3Dcelery%2Bstalks%26hl%3Den%26sa%3DX%26rls%3Dcom.microsoft:en-us%26tbm%3Disch&itbs=1" target="_blank">Celery Stalks julienne - nu stiu cum le zice.
Intr-un castronel amestec tahini cu zeama de lamiie si usturoi si torn peste salata. Sare si piper dupa gust.