Varza - idei si retete
Raspunsuri - Pagina 10
ocebine spune:
Pling aici pe taste cu visinii...nici aici nu gasesc visine d-alea cu codita scurta, grasute si aproape negre la culoare...nu sint decit un soi palid si apos.
Chestiunile argicole sint contrabanda p-aici da zau daca n-as calca legea si as baga-o pa mama sa-mi aduca puieti de visin cind vine data viitoare in Romania.
De 2 ani de cind ne-am mutat "la tara" (nu-i tara, dar avem mai mult teren)...am pus si noi 2 pruni, 2 meri, un piersic si 2 ciresi...ii asteptam sa creasca. Am inteles ca dureaza citiva ani pina rodesc. Tare mi-as pune si niste visini
Rufus, Mihaela, Roxana, nu faceti un pustiu de bine sa bagati o reteta de placinta cu varza????
mihaela_s spune:
Reteta de aluat e simpla: cea de paine alba, normala (faina, apa si drojdie) la masina de paine, setata pe aluat. Cand e gata, iau cate o bila cam cat o minge de golf si o intind cu sucitorul pe blatul presarat cu faina din plin, sa nu se lipeasca. O intind destul de subtire si pun umplutura in mijloc spre o parte si trag aluatul liber peste, ii lipesc marginile apasand cu mana (nu pui umplutura pana pe margine, lasi cam 1-2 cm liberi), se face ca o jumate de placinta. Apoi o modelez cu sucitorul pana ia forma rotunda si o prajesc in tigaie cu ulei (nu mult, cat sa absoarba placinta si sa nu fie uleioasa).
Umplutura: varza alba calita, branza sarata (feta, ca altceva nu acem aici), varza murata taiata marunt.
Sunt curioasa cum o fac altii, eu am reteta de la matusa sotului, mereu au iesit tare bune.
Mik spune:
Mihaela, si eu am sa incerc cu varza dulce si calita.
(in Moldova se impacheteaza "poale-n briu" si se coc in cuptor, insa e mai mult aluat decit umplutura).
Vicky, am sa ma interesez daca Altassib-ul pleaca de la mine din oras. Cit dureaza traseul ?
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Rizi, tu rizi Harap Alb ! Aici se gaseste "cerise griotte" care sunt o varietate de visine, nitel mai albicioase, nitelus acre si ..atit. Si frunzele copacului nu-s din cele tepene si lucioase ca la visinii din Ro (nici nu au acelasi gust ). Asa ca am incercat ca "la gladiole" cum spui tu : plantat simburii de visine (si cu fruct si fara) in gradina si in mustul zapezii (inceput de martie) si mai tirziu. Si n-a rasarit nimic. Mama vine cu avionul, asa ca nu-mi poate aduce pui de visin in bagaj. Mik. |
ai putea incerca cu ramurele micute, ca alea le poate pune in bagaj lejer...
e un obicei...am pus si eu intr-un an... cand se pune grau la incoltit(de Sfantul Andrei) se pun si ramurele de cires... pana de anul nou fac mustati si chiar floricele...asa ca ai putea incerca sa prinzi din ramurele din astea...va dura mai mult decat cu puiet, dar e o incercare...
Marius poti sa razi, dar cand eram copil am avut in curte un cires iesit din sambure, a durat niste ani ce-i drept dar a apucat sa faca cirese, l-au bibilit ai mei de micut, tinut iarna sub borcan, plivit pe langa etc.... pana s-a facut copacel cam de 1m inaltime, atunci a facut prima lui cireasa
mcoca spune:
Mik, tu parca esti din Iasi? Astia aduna de peste tot, nu-ti face griji. Cred ca dureaza cam 3 zile. Eu i-as pune intr-o cutie mare de carton, cu radacinile invelite in carpa umeda. Oricum, poate sa intrebe la aia de unde ii cumpara. 3 zile e ok pentru ei ...
Vicky si Printzesone
marius spune:
Daca ii trimiti iarna nu conteaza nici 7 zile ca nu lucreaza pomul.
Daca e invelit si cu un pic de nisip umezit e super ok si arhisuficient.
@nadaflorilor
Daca ai ramurele(depinde de care) se pot altoi alti pomi(portaltoi) de exemplu prun cu altoi de visin. Sau visin salbatic cu altoi de visin domestic.... sau corcodus cu visin sunt mult posibilitati dar... trebuie sa stii sa altoiesti sa ai un portaltoi viguros si bineinteles altoi sanatos si... perioada potrivita (primavara - martie devreme)
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Reteta de aluat e simpla: cea de paine alba, normala (faina, apa si drojdie) la masina de paine, setata pe aluat. Cand e gata, iau cate o bila cam cat o minge de golf si o intind cu sucitorul pe blatul presarat cu faina din plin, sa nu se lipeasca. O intind destul de subtire si pun umplutura in mijloc spre o parte si trag aluatul liber peste, ii lipesc marginile apasand cu mana (nu pui umplutura pana pe margine, lasi cam 1-2 cm liberi), se face ca o jumate de placinta. Apoi o modelez cu sucitorul pana ia forma rotunda si o prajesc in tigaie cu ulei (nu mult, cat sa absoarba placinta si sa nu fie uleioasa). Umplutura: varza alba calita, branza sarata (feta, ca altceva nu acem aici), varza murata taiata marunt. Sunt curioasa cum o fac altii, eu am reteta de la matusa sotului, mereu au iesit tare bune. |
Mi-am adus aminte ca nu am scris de umplutura de cartofi: cartofi fierti, sfaramati ca pentru piure (nu se adauga lapte), se adauga sare si piper dupa gust. Se umplu placintele la fel ca si cu celelalte umpluturi.
Iar varza acra se caleste in ulei inainte.
andacos spune:
Mik,in zona mea(tot Moldova)poale-n briu se fac cu umplutura de brinza,se prajesc in ulei si s epresara cu zahar.
Dana