Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Mena, si noi te vom mosi pe tine, sa vezi galerie

Onutz 33+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Pentru fetele interesate, am pus aici un articol despre ligatura (legarea) trompelor uterine, mi s-a parut f clar si explicit.

Ligatura trompelor uterine se va practica in spital. In general in timpul unei sarcini se poate manifesta aceasta optiune. Veti comunica doctorului cu care veti naste si veti decide impreuna momentul interventiei. Unii medici practica ligatura trompelor imediat dupa nastere, altii considera ca este optim sa fie practicata la aproximativ 6 saptamani dupa nastere. Aceasta atitudine prudenta poate fi explicata prin faptul ca in aceasta perioada va veti asiura de sanatatea copilului nascut si veti decide daca doriti cu certitudine interventia. De asemenea unele femei ar putea regreta o ligatura trompelor uterine imediat postnatal si in aceste cazuri este bine venita o perioada de reflectare asupra deciziei.

Avantaje

Pe de alta parte ligatura trompelor imediat dupa nastere are urmatoarele avantaje:
- pacienta se afla deja internata si nu necesita o internare ulterioara,
- este deja pregatita pentru un act medico-chirurgical cum este nasterea,
- uterul se afla, datorita distensiei sale, cu portiunea sa superioara intr-o pozitie ascensionata facand mai usoara interventia,
- iar in cazul nasterii prin cezariana avem deja peretele abdominal deschis fara a mai fi nevoie de incizii ulterioare special pentru interventia respectiva.

Alte avantaje ale procedurii sunt:
- ofera o protectie permanenta impotriva urmatoarelor eventuale sarcini,
- efectele adverse sunt minime,
- libidoul nu este deloc afectat,
- protejeaza in mod deosebit femeile care au probleme de sanatate si care nu ar putea suporta o sarcina.

Dupa o nastere normala se va practica o incizie mica subombilical prin care se va patrunde in cavitatea peritoneala, se va evidentia fundul uterin si cele doua trompe uterine si se va sectiona o parte din portiunea istmica (situata in proximitatea uterului) si vor ligatura ambele capete libere. Astfel, se va desfiinta calea de comunicare a trompei uterine cu cavitatea uterina si ovulul nu va mai putea ajunge in uter. Interventia se poate practica si cu ajutorul laparoscopului - instrument de larga utilizare, care se introduce in abdomen printr-o mica incizie fiind prevazut cu un cleste special pentru cleme sau cu electrocauter.

Separat se introduce o microcamera printr-o alta microincizie si un tub prin care se va insufla un gaz pentru a se crea o cavitate de lucru in interiorul abdomenului. Interventia se va vizualiza pe un monitor. Se vor evidentia trompele uterine si se va practica fie sectionarea cu aplicarea ulterioara a clipsurilor, fie cauterizarea tubelor.
Operatia in sine nu dureaza mai mult de 20-30 de minute si de obicei in ziua urmatoare veti putea merge acasa. In afara interventiei clasice, ligatura tubei se poate practica si prin abord transvaginal, in aceasta situatie nu mai sunt necesare inciziile abdominale. O noua tehnica este cea de obstruare a trompelor uterine din interiorul uterului cu rezultate asemanatoare cu tehnicile clasice.

Dezavantaje

Dupa ligatura trompelor acestea se pot repermeabiliza printr-un procedeu laborios care implica anumite riscuri. Aproximativ 60-80% din femeile care au suferit o astfel de interventie prin care se incearca desfiintare unei ligaturi de trompe pot avea sarcini extrauterine cu sediu tubar. Din aceste cauze este bine ca decizia de ligatura a trompelor uterine sa fie irevocabila. Chiar in situatia in care s-a practicat sterilizarea femeii in acest mod, ea poate duce o sarcina fara a fi nevoie de repermeabilizare, prin fertilizare "in vitro". Acest procedeu consta din introducere in interiorul uterului a unui ovul fecundat in afara acestuia. In acest sens exista deja o experienta vasta, tehnica practicandu-se la scara larga.

Riscuri

Aproximativ 1/1000 din femeile care recurg la aceasta interventie dezvolta o complicatie. Acestea includ:
- reactii la anestezie
- infectii ale micului bazin
- lezari de vase sanguine cu sangerari ulterioare
- lezari ale vezicii urinare sau ale unor anse intestinale, etc.
Dezavantajele se refera la riscurile oricarei mici interventii chirurgicale: existenta unei perioade de disconfort postoperator, faptul ca nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, este de principiu definitiva (desi exista posibilitatea de reimplantare a trompelor sau de fertilizare "in vitro") si exista riscul razgandirii cu privire la dorinta unei sarcini ulterioare.

Masuri postoperatorii

Dupa procedura sunt recomandate o serie de medicamente ce vor avea efectul de a reduce disconfortul abdominal. Este posibil sa apara ameteala, fatigabilitate, greata si senzatie de balonare. Daca interventia s-a practicat laparoscopic este posibil sa resimtiti un disconfort la nivelul umerilor si gatului ca raspuns normal la insuflarea de gaz in cavitatea peritoneala, ascensionarii si iritatiei diafragmatice.

La circa 8 ore dupa operatie, majoritatea femeilor se pot mobiliza, deplasa normal, se pot alimenta si isi pot vizita nou-nascutul (in cazul in care procedura se va practica imediat postnatal). In perioada urmatoare se va putea merge acasa si in cateva zile pacienta isi va relua activitatea normal.
Existenta trompelor ligaturate nu elimina necesitatea de a va face consulturile periodice, testele Papanicolau, etc. in scopul depistarii precoce a unor eventuale afectiuni. De asemenea trebuie stiut ca aceasta interventie previne doar viitoarele sarcini si nu ofera si protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

32 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Iulia, Irilac, Onutz, Angelique, Mena, Gina2-multumeeeesc, va pupacesc, -si noi suntem mandri si fericiti de dolofanel

Doura, -asa si aici,- cred ca daca ar avea cineva vreo tentativa sa dea cumva ceva vreunei asistente sau vreunui dr, astia nu numai ca s-ar cruci si nu ar lua, dar cred ca s-ar uita la tine cu un dezgust total!Aici nu exista asa ceva.De asta insa si cezarienele nu sunt facute ni-cio-da-ta "la cerere",nu exista asa ceva-aici daca esti ok si sarcina buna si colul tinde sa se dilate-gata, nasti natural, clar!-numai daca ai mai avut cezariana, sau ai probleme, sau pozitia bebelui o cere o fac- altfel nu se pune problema de ceza.

Intr-adevar, conditiile sunt super ok si as fi nedreapta sa ma plang, mai ales ca m-am linistit mult dupa ce am vazut ce si cum si unde va fi..E atat de mare salonul ala in care stai doar tu cu sotul pe timpul travaliului si cand vezi ce intensitate au contractiile sau e vreo problema si nu sunt f ok bataile inimii lui bebe,- pac, apesi pe buton si vine asistenta imediat-plus ca ea oricum vine si te verifica tot timpul..imaginati-va ca am fost 12 perechi in unul din saloanele alea- deci 24 de persoane + asistenta-si ar mai fi intrat inca pe atatia si toata lumea statea super comfortabil..A asezat si o graviduta pe pat la monitorizare si i-am tot urmarit inima lui bebe al ei:), ce sa mai, a fost incurajator..Paturile sunt super moderne, se desfac nu stiu cum, se inlatura jumatate -si, cand bebe e gata sa iasa-se ataseaza la jumatea aia de pat masa de nastere

Iar aici nasterea e gratuita, nu platesti nimic.

Am platit noi ecografiile de ne-au uscat -cea de ieri a fost 175$-insa recuperam acum, cand vine Nicholas la marea intalneala:)

Angelique, scumpa, felicitari pentru schimbarea cifrei! incet incet ne prinzi din urma! Mai e un pic si apare si Mena dupa noi!Gina2, si tu mai ai putintel de toooot!
Si hi hi, deci nu sunt numai eu infricosata de chilotzaroii aia, bleah!

Sa stiti ca nici mie nu imi vine sa cred cum a trecut timpul si cred ca toate avem sentimentul asta!Mai e atat de putin, fetelor!!
Wow, ce sarbatori cu casa plina o sa avem anul asta! Eu i-l pun pe bebe lui Alinu in ciorapul cu ren si i-l pun sub brad, am zis!!

Mena, pai doar am declarat deschis la inceput ca am un cozonacel pus la dospit, nuuuuu? Hai ca vine si pestisorul tau, sa vezi in ce delfinas de transforma!!
Si stai linistita, ca nu incheie nimeni Odiseea si nu trece nici un pas mai departe pana nu e formatia de bebei completa, adica Delfinasul azuriu prezent in catastif, sanatos si voios si mancacios de laptic de la mami lui!

Si ne mosesti tu pe noi, dar sa vezi cum va fi ca noi toate o sa te mosim pe tine si o sa ai numai mamici sfatoase si nerabdatoare alaturi!!

Mica draga,cauta sa gasesti si timp pentru tine, ideal ar fi sa nu intri obosita praf in marile inceputuri in ale meseriei de mamica..
Ai grija de tine si nu te amari, ca mai e destul timp de cumparaturi! si eu tot luna asta rezolv cu toate si cu bagajul de spital..

Macarie, uite aici ceva de incercat, sper din toata inima sa iti foloseasca:

Pentru a scapa de nesuferitele dureri de dinti, exista doua trucuri:
- aplica pe obraz, in zona dintelui bolnav, un cub de gheata invelit intr-un pansament steril. Mentine-l timp de 15 minute.
- de asemenea, incearca sa pui, intre mucoasa interna a gurii si gingie, o bucatica de slanina proaspata, nesarata. Durerea dispare dupa aproximativ un sfert de ora.
- un alt remediu natural este usturoiul. Curata un catel de usturoi si preseaza pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural si eficace care actioneaza imediat;
- pune intr-un pahar cu apa calduta o jumatate de lingurita de sare si clateste gura cu aceasta solutie la interval de cateva ore, de cate ori este nevoie;

Te rog mult, incearca,nu te grabi sa scoti maseaua, mai ai cateva saptamani, mai stai un pic,poate o pacalesti si trece asa- Onutz are dreptate.

Este 20.30 si am o pofta nebuna de clatite, asa ca zbor in bucatarie! V-am pupat si va trimit si voua cate o portie, ok?

32 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu a mers cu nimic... cartofi cu spirt, otet, ulei de menta...
cred ca m-a tras curentul. cu o seara inainte sotul a inchis geamul iar cand m-am trezit transpirata am deschis geamul ba chiar am iesit un pic afara sa ma racoresc.
Am si dormit vreo 2 ore dar tot cu durerea de cap m-am trezit. Asa ca seara am luat un paracetamol, sosete cu otet, masaj cu otet infasurata bine azi sunt ok
Macarie, eu zic sa te duci la dentist ... nu o sa-ti faca nimic care sa afecteze fatul. In cel mai rau caz o sa-ti bage noua placa ... "ne pare rau dar nu putem sa ne asumam raspunderea. va rog sa va sunati medicul care va urmareste sarcina"

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Bubu si Onutz, ce scumpe sunteti. Va .
Azi am mai castigat o saptamana(26) si puiul mamei loveste si isi scoate piciorusele prin burtica de numa numa. Face deja valuri, asa micut cum este. Ma inghionteste ori de cate ori ma pun sa dorm si eu ca o gravida constiincioasa pe partea stanga. Aia e a lui, domleeee.
Am o "buba" . Mor de pofta de must. Imi e atat de ofta incat visez noaptea ca beau must. Dimineata asta m-am trezit plangand ca eu vreau must . De unde naiba procur o cantitate industriala ca sa imi fac pofta?
Se vede ca am . Dupa ce ca mananc bataita zilnica de la el acum vrea si must (si pastrama si altele de sunt mai usor de gasit decat mustul) .

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 26+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

'Neata, fetelor

Azi suntem matinali, desi am dormit 4 ore
Piciu' meu s-a trezit cand a aparut ta-su in peisaj de la serviciu, adica la 7 si ceva. De atunci cauta ceva pe sub coastele mele, deci adio somn Acu' l-a luat sughitzatu'- il simt departe, langa col

Mena, nu gaseste soatza ta must pe nicaieri? Nu are nimeni de la serviciu, nu are in drum vreo crasma? Mie mi se tot ofera, dar ma lasa rece, ca-s mai obsedata de felul meu asa- nu beau vin cumparat pentru ca se stie ca nici unul nu e natural, fara sulfiti si alte chestii care nu cresc in pomi, nu beau must pentru ca nu sunt nici cel mai mare fan, nici pofticioasa de fel si cand imi aduc aminte cum se facea la mine la tara nici nu vreau sa aud nici de vin, nici de must. Struguri mananc daca sunt spalati de mine, mother sau iubs- desi la mother si iubs am dubii .

Onutz 33+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata fetele

Bubule, si tu ai ditai bufleiul acolo! Asta e, o sa am eu singura matza lesinata din gradina. Desi avand in vedere cum imi pleaca burta la plimbare, prea lesinata n-as zice ca e.

Onutz, medicii sunt obsedati de firmele de medicamente care-i recompenseaza la nr de retete date pt produsele lor

Macarie, eu mi-am scos o masea de minte fara anestezie si pot sa-ti spun ca a trebuit sa ma ia dentista in brate ca am plans ca una mica de doi ani. Nu eram gravida, dar la mine anestezicele lor clasice nu prind neam; am trei interventii la activ facute cu doza dubla de anestezic, fara nici un efect.

Mena, incearca intr-o piata ceva. Sigur tre sa fie niste oameni care au si must.

Ieri am fost la control, taaare neplacut, ma intrebam cat de lung e spatiul ala in care tot baga doc mana (parca eram vaca la monta). Concluzia: col inchis si zdravan, demoazela tot pe diagonala, nici o sansa sa ma apuce mai devreme de termen (desi v-am zis ca io tot am un feeling ca o sa vina mai devreme).
Inca nu stiu cum o sa nasc, sunt bombardata cu tot felul de opinii; pana si barbatii de pe langa mine au pareri, numai eu sunt complet pe langa subiect. Am citit doar ce s-a scris aici pe forum, capitolele legate din nastere din cartile mele le-am evitat cu eleganta si inca nu-mi vine sa ma interesez ce si cum. Doc-ul mi-a spus ca si daca o sa ma hotarasc la ceza (fara sa fie neaparat nevoie de ea), asteapta sa se declanseze travaliul (cred ca asta ar fi cezariana la cald). N-am facut exercitii, nu m-am omorat cu miscarea si nu m-am pregatit nici fizic si nici psihic. Stiu doar ca mi-e o frica de mor de momentul respectiv. Si inca merg pe varianta ca nu vreau sa stiu nimic inainte, sa faca doctorii ce-or vrea (tot nu s-a inventat teleportarea, m-am interesat aseara).

A treia zi de stat acasa, inca nu m-am plictisit . Azi e la rand camera copilei, proaspat zugravita luni. Aspirat, spalat pe jos si lustruit dulapurile; apoi asteptam sa le duca ta-su pe pozitiile initiale (ceea ce-i va lua minim o saptamana, ca deh, lenea e mare).

Deci ziceti voi ca tre sa ma apuc sa-mi "construiesc" tampoane?

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

maseaua de minte creste orizontal ???ti-a zis doc ca trebuie scoasa?daca nu...stai asa si rezista ..are si aia rolul ei plus ca extragereanu e prea placuta, stiu de la sora mea....mai esti si gravida...mie imi cresc 3 dar vertical..imi fac probleme 1 data la 3 luni dar rezist...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Neata
Am avut o noapte nasoala. Andreea nu stiu de ce s-a tot fatait si chirait, cred ca a stat vreo 2 ore treaza, cu mici pauze de liniste. Asa ca eu de la 2 la 4 am facut sluj si acum sunt treaza si nu prea
Aseara am spalat prima tura de hainute pt Sofi, e si acum afara la uscat. Abia astept sa le vad pe toate in dulap aranjate si calcate.
Aici ploua de azi-noapte, e vreme urata si automat nici burtoiu' meu nu e in apele lui. Sper sa nu am iar parte de dureri si contractii.
Ieri nu v-am mai spus ca medicul meu de familie a fost cam ingrijorat de rezultatul hemoleucogramei mele, banuieste o infectie pe undeva, dar nu stie pe unde ar putea fi. Pana la urma nu a mai zis nimic si bine-nteles ca mintea mea incepe sa se ingrijoreze si ea nu de alta, dar se apropie nasterea si mi-e teama de o infectie nedescoperita, mai ales ca fac si cezariana, care e totusi o operatie destul de mare. Incerc sa ma linistesc gandindu-ma ca daca nici gineco si nici asta de familie nu au cerut alte investigatii o fi ok pana la urma.

Bubu am citit articolul ala de cateva ori, ca tot peste el dai cam pe toate site-urile. oricum Pe mine ma intereseaza acele efecte pe termen lung despre care nu se pomeneste prin nici un articol gasit, dar de care am auzit zvonuri. Link-ul dat de Alina a fost ok, ca era de la un alt forum unde discutau mamicile care au facut asta. Se pare ca e, totusi, ok sa faci asta atata timp cat esti convinsa ca alt bebe nu mai vrei (eu nu ca nu as vrea, dar nu mai prea pot; riscul ar fi prea mare). Si partea cu ingrasatul e, clar, un mit!
Soacra-mea daca mai vrea nepoti sa-si puna fiul cel mare, adica cumnatul, sa-i faca. Ei sunt mai de moda veche si la inceputul sarcinii tot ziceau ca acuma o sa fie baiat si socru-miu si acum ma intreaba (dupa 3 eco in care s-a vazut clar ca e fetita) ca ce fac daca e baiat? Si i-am zis ca putin imi pasa atata timp cat e sanatos, ca asta e tot ce conteaza. Si ma cam enerveaza chestiile astea, ca din cauza ideilor astora tampita ca daca nu faci baiat nu esti barbat, sotul meu a fost cumva dezamagit cand a aflat ca vom mai avea o fetita. Intre timp i-a trecut si acum gandeste la fel ca si mine. Dar prin ce o fi trecut sufletului lui nu stiu, ca el saracul se simtea vinovat ca nu a facut baiat. Si asta numai din cauza unor idei idioate!

Mena, stai linistita ca nu vei ramane fara galerie

Pauza de scris ca s-a trezit terorista cea mare

Gina 35 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Buna dimineata!

Eu am avut o noapte cu insomnii, de pe la 1 pana la 4 nu am putut dormi. Dimineata la 7 a venit V. sa ma trezeasca. Astazi e sarbatoare aici, totul este inchis, sotulica are si el liber.

Ieri am primit si caruciorul, e superb, m-am indragostit de el.
Tot ieri am fost la control, totul este ok, col inchis, bebe 1580 g, nici un motiv de ingrijorare. Urmatoarea programare o am peste 4 saptamani. Si tot fetita a ramas, ma bucur mult.

epopeasca fa o urocultura, infectiile urinare sunt dese in sarcina, poate asta e....
Sotulica al meu cred ca e singurul barbat care de la inceput si-a dorit o fetita. Nu o sa uit niciodata dezamagirea de pe fata lui cand am aflat ca V. va fi baietel. Era convins ca o sa fie fetita. Din fericire i-a trecut repede si s-a obisnuit cu gandul. Acum e fericita ca o sa aibe si o fetita.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 29+

Mergi la inceput