Ce facem cu uleiul folosit?
Raspunsuri - Pagina 6
ni-na spune:
Continui off topic-ul....si la tara la mine intotdeauna curat vasele cu apa fiarta de resturi,apoi le mut intr-un vas cu detergenti.Orice rest ajunge la porci(inclusiv cojile de fructe samburii si cotoarele legumelor).Si in oras strang orice rest(inclusiv uleiul folosit)in galetuse de la masline ,in frigider ,iar in week-end acestea ajung la porci.
Alt off topic......de uleiul de porumb ce parere aveti?Am cumparat si nu vad diferenta de gust fata cel de floarea soarelui.
lavi02 spune:
Oana, da, daca reincalzesti uleiul folosit care o data s-a racit, obtii ceva produs toxic sau ma rog, nesanatos. De-asta nu e bine sa refolosim uleiul.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Oana, da, daca reincalzesti uleiul folosit care o data s-a racit, obtii ceva produs toxic sau ma rog, nesanatos. De-asta nu e bine sa refolosim uleiul. |
lavi asta stiu:) intrebam daca si atunci cand faci gogosi nu e cam acelasi lucru?daca uleiul ala arde acolo mai mult timp...?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
Ramonika spune:
da, asa e, la tara prima oara se clatesc vasele (oale, farfurii) doar cu apa si se pun intr-o galeata de zoaie pt. porc si apoi se spala vasele cu detergent.
Mik spune:
Ni-na, sa-ti raspund la off-topicul tau.
In Ro mai consumam ulei de porumb si nu parea foarte diferit de restul (asta era prin anii '80 .
In Mexic, am re-descoperit uleiul asta. Gasesc ca are un gust excelent la cartofi prajiti si la orice minacre gatita. Merge si pus in dulciuri (daca o cere reteta). Pentru salate mi se pare "gras".
roxanaz spune:
am cazut in butoiu cu melancolie Mik. mi-am adus aminte de recipientii verzi de aluminiu, metal, in care era uleiul de porumb
histamina spune:
atentie la uleiul din germeni de porumb presat al rece,ca la acela cred ca faceati referire!
e super sanatos,dar..........e de baza in dietele pt malabsorbtie,deci se depune straturi, straturi pe burtica!
altminteri, pus in mamaliga e genial,sau pus in ciorba la final.e bine sa fie consumat crud,dar cu riscuri la cantar.
sa nu ziceti ca nu v-am spus.