300 lei - capitolul 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ce bine ca cineva a reinviat subiectul! Ca eu iar am luato pe aratura.
Cheltui mult, prost si fara rost!
Am reusit sa pun in banca 3000 lei... si ce credeti? Sunt tot acolo! Aceasi bani. Ca alti nu am mai pus. Inca. sper eu.
Au fost sarbatorile si am chetuit de-a valma si acum iar mi-e greu sa ma opresc mai ales ca urmeaza si botezul. Alte cheltuieli!

O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ina, iti recomand eu pe cineva de pe Picasa pentru incaltaminte noua, la pret bun, daca doresti.

I-am luat Dariei de acolo o pereche de botinute imblanite (nu gros, gros, dar bune), elegante, parca 60 de lei au fost.

Eu i-am luat si SH, ca astea au fost vremurile.

Recomandari pentru pantaloni si incaltaminte barbateasca aveti? Ca al meu e de pus pe ziua de azi la subiectul meu, "Trasnaile sotilor nostri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ina, iti recomand eu pe cineva de pe Picasa pentru incaltaminte noua, la pret bun, daca doresti.

I-am luat Dariei de acolo o pereche de botinute imblanite (nu gros, gros, dar bune), elegante, parca 60 de lei au fost.

Eu i-am luat si SH, ca astea au fost vremurile.

Recomandari pentru pantaloni si incaltaminte barbateasca aveti? Ca al meu e de pus pe ziua de azi la subiectul meu, "Trasnaile sotilor nostri".



Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.







recomand si eu la schimb, daca ai FB.

Da-mi PM.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Pai de ce trebuie musai sa aduci borsul de acolo ca sa il tot umpli? Il incepi tu si gata.
Iti trebuie tarate, malai, apa calda, hot, dar nu chiar clocotita, daca intelegeti.
Daca ai si o crenguta de visin si niste leustean proaspat e super, daca nu, iese exceptional si numai malai si tarata.

Folosesti un borcan de muraturi cam de 3 sau 5 litri. Ca idee cantitatile de tarata+malai sa ocupa cam jumate din borcan. Tarata sa fie ceva mai multa decat malaiul.
Pui tarata si malaiul, versi apa aia fierbinte dar nu clocotita peste, amesteci cu un linguroi de lemn. Pui o farfurioara in cap. Initial, infofolesti borcanul cu ceva prosoape sau o paturica de bebei, ca sa nu se raceasca apa aia prea repede. Tii borcanul pe langa calorifer sau pe aragaz iarna. Vara nu conteaza ca e cald oricum.
Amesteci in el de cate ori iti aduci aminte.
La inceput se acreste mai greu. Cam 4 zile.
Dupa ce scoti borsul reumpli.
La un timp oarecare te prinzi, ca nu e standard (nu mai are gust borsul, etc) trebuie sa schimbi amestecul de tarata cu malai.
Inainte de a arunca tot maglavaisu' pastrezi nitel si pui in urmatoarea tura. Se va acri mult mai repede.

Gata.
Spor!

PeSe-u' - atentia vara, se acreste si dupa o zi pe alta si ar trebui tinut mai la racoare. Odata scos, ce nu se consuma se pastreaza la frigider in sticle bine umplute (sa ramana cat mai putin aer)
Tot la indicatii pentru vara, daca puneti leustean in borcan, va trebui sa schimbati amestecul mai repede. Eu il fac fara adaos de verdeturi. Prefer sa pun verdeturile in ciorba.

Cand viata iti ofera un vis care iti intrece de departe orice asteptari, nu e de bun-simt sa jelesti atunci cand se sfarseste.


multumesc foarte mult, eu stiam ca musai huste imi trebuie deci un bors vechi.
putinica bunicai e din nush ce lemn si de aia vroiam sa o iau, insa realizez si eu ca era prea de tot.
sau macar o oala din aia de lut sa fi luat.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

inca regret cu mare amaraciune ca m-am lasat convinsa de un sot inspaimantat sa NU caram la Bucuresti o "putinica" cu bors. Acu aveam in ce umple si eu altul.

Da lasa ca vine el Pastele.

De cate ori deschid fereastra...


Ina, daca ne iubesti, pune reteta ta de umplut borsul. (si cu ingrediente "de la oras" daca se poate si nu cu "tarite de la moara").
Data viitoare, luati o putinica pe jumatate, asa nu se mai varsa in masina.

Mik.


pai nici eu nu stiu, de asta doream sa imi deposedez bunica de putinica.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ina, ne-a scris Carmen cum prepara ea borshul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Voua ce vi se pare ca e mai ieftin: sa cumperi sucuri 'naturale' din magazin, sau sa cumperti un blender si sa le faci acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu exista natural la magazin.Ia fa tu suc de portocale si lasa-l intr-o sticla pe balcon....se acreste si fasaie.Cel mai bine...de facut acasa.Macar e numai fructul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Voua ce vi se pare ca e mai ieftin: sa cumperi sucuri 'naturale' din magazin, sau sa cumperti un blender si sa le faci acasa?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916



XIO, depinde ce intelegi tu prin "suc".
Cind am stat in Mexic beam in mod curent diverse "sucururi" care se chemau "agua de .." : mango, pepino (castravete), sandia (pepene), goyava .... Astea se faceau cu fructe blenduite, amestecate cu apa rece si filtrate, rectificate apoi cu zeama de lamiie verde si zahar (citeodata).
E clar ca un pahar cu suc de portocale obtinut prin stoarcere (exclusiv stoarcere) se face din 3 portocale si te costa mai scump decit unul din cutie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Si eu aveam mania sucurilor dar XIO, nu mai bine mananci un fruct cu totul, ca are pulpa deci fibra si daca ti-e sete bei niste apa.

Serios, ce tine mai bine de sete decat apa? Si ce e sucul de fructe decat un fruct zdrobit amestecat cu apa.

Daca chiar nu poti si nu poti, fa asa cum ai zis, cumpara fructele si fa acasa in blender unde il poti indoi cu apa, si il bei pe loc, proaspat. Si daca sa zicem 1kg de portocale e 1,50 euro...il folosesti mai cu grija, azi 2 portocale cu apa, maine la fel si cred ca te tine vreo 3-4 zile. Iesi mai ieftin daca ma intrebi pe mine.

Mergi la inceput