De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)
Raspunsuri - Pagina 5
mihaela_s spune:
Da, pai ma gandeam eu ca e ceva cunoscut, asta cu socotitul in limba in care ai invatat, ca prea se repeta la noi in familie .
ocebine spune:
Da, eu am avut 16 ani cind am plecat
Aqai, mie mi-a fost greu sa explic si regula de trei simpla in engleza copiilor...parca ma blocam
Ah, si am mai uitat ceva: chimia...foarte greu am reusit sa ma adaptez la formularea in engleza. Eu am plecat din Romania in clasa XI (da, aveam 16 ani - am fost data de mica la scoala) si cind am venit aici si am intrat direct in liceu (tot in clasa XI) cel mai greu imi venea la mate si chimie...stiam sa rezolv dar nu stiam sa explic. Amutzeam. Partea nasoala este ca trebuia sa arat cum ajung la rezultat si mie imi iesea rezultatul corect dar toate erau puse deaindoaseala :):):)
La facultate m-am corectat.
Letitia1 spune:
Citat: |
itat: citat din mesajul lui oanap85 off topic sa va spun o chestie care m-a lasat muta,a zis soramea ca in clasa a 4a au venit astia si au tinut ore de sexologie:)),cum arata un prezervativ ,de astea in clasa 4-a? D-zeule ,am avansat asa de mult in toate domeniile? eu stiu ca ne tineau astia lectii dar prin a 8a .. zau,in clasa 4-a nici nu stiu daca stiu de menstruatie sau ce inseamna sex..sau stiu?..eu vreau sa cred ca nu Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/ Mey fara s-o iei personal,chiar te rog,dar zau ca unele mesaje de-ale tale ,parca-s asa...din alte vremuri!!!!! Foarte bine ca s eface educatzie sexuala din clasa a 4 a,e ceva normal as spune,la generatziile inaintate de astazi! |
Si al meu tot la 10 ani a invatat despre sex si toate alea. Li s-au arat poze, li s-a explicat in detaliu ce si cum . De-abia a asteptat sa se termine cursul (a durat citeva saptamini bune) deoarece i s-a parut dezgustator. A zis ca nu se insoara intr-o mie de ani si mai ales n-o sa faca copii, ca sa nu trebuieasca sa faca "treaba aia". De atunci nu ne-a mai intrebat niciodata nimic de sex. L-au lamurit aia.
Aici procentul de mame f tinere (11-15 ani) e in crestere si foarte ridicat deja, de aia se grabesc sa ii invete cit mai de mici cum sa se fereasca si ce sa faca.
Mik spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Si mai amuzant e ca mama de ex. a facut scoala, inclusiv liceul, in limba maghiara (asa erau atunci in Ardeal, scoli numai de limba maghiara, ea fiind de nationalitate maghiara). Nu stie sa socoteasca decat in maghiara. Si eu clar numai in romana. Cea mare tot in romana face, dar stie si in suedeza daca sta mai mult sa se gandeasca. Cea mica stie in ambele limbi, ca noi lucram in romana acasa cu ea exceritiile. Insa multe lucruri ce invat la scoala acum, in suedeza, nu stiu sa le spun in romana. Chestii de specialitate ma refer. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Mihaela, eu lucrez numai in franceza, tinut cursuri, scris, tot.
Insa daca trebuie sa numar o fac numai in romana.
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Mihaela, eu lucrez numai in franceza, tinut cursuri, scris, tot. Insa daca trebuie sa numar o fac numai in romana. Mik. |
Pe mine ma amuza mai mult in copilarie, cand ne verifica la teme. Apoi m-am obisnuit dar nu pricepeam. Pana am emigrat .
buflea spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Si al meu tot la 10 ani a invatat despre sex si toate alea. Li s-au arat poze, li s-a explicat in detaliu ce si cum . De-abia a asteptat sa se termine cursul (a durat citeva saptamini bune) deoarece i s-a parut dezgustator. A zis ca nu se insoara intr-o mie de ani si mai ales n-o sa faca copii, ca sa nu trebuieasca sa faca "treaba aia". De atunci nu ne-a mai intrebat niciodata nimic de sex. L-au lamurit aia. |
Si eu m-am gandit la asta ... ca la 10 ani procesul asta de a face sex trebuie sa ii sperie rau ... Fiu-meu are 8 ani si cand ii vede pe aia la TV sarutandu-se este complet scrabit. A zis la fel ca baiatul tau, ca el nu are de gand sa faca asa ceva, ca de ce sa schimbe el microbi cu o fata. Si va dati seama ca la TV nu se vede exact cum se desfasoara sarutul ala.
Poate asta e si scopul acestor clase pe la 10 ani ... sa ii ingretzoseze. Abea pe la 12-13 cred ca incepe lor sa le miroase a "nuca verde"
Letitia1 spune:
buflea: Poate asta e si scopul acestor clase pe la 10 ani ... sa ii ingretzoseze. Abea pe la 12-13 cred ca incepe lor sa le miroase a "nuca verde" |
Daca asta a fost scopul, a fost atins cu siguranta.
Cred ca dupa 14 ani, incolo, o sa inceapa adulmecarea, ca acu are 12 ani jumate si tot nu vrea sa auda de fete!!!
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Daca asta a fost scopul, a fost atins cu siguranta. Cred ca dupa 14 ani, incolo, o sa inceapa adulmecarea, ca acu are 12 ani jumate si tot nu vrea sa auda de fete!!! |
A fost bun pina la urma si subiectul asta...ar trebui sa imi pun niste intrebari ca ai mei nu sint ingretosati delocsi nici n-au trecut prina faza asta...li se pare o chestia naturala...nu vocifereaza si nici nu se rusineaza cind vad in jur vrun sarut sau chestii "scandaloase" la TV. Chiar ne permitem sa mai facem si glumite "deocheate" Fetele nu-i sperie deloc...au amici si baieti si fete si nici nu se fisticesc. Cu mare regret ca nu imi pot aroga merite, dar il mostenesc amindoi pe sot - el e flirtul in casa
mihaela_s spune:
Haha, asa e cea mare a mea, cum ii descri tu pe baietii tai. ;-) cea mica insa, ingretosata si cand ne vede pe mine cu sotu ca ne pupam. Au vazut la scoala nasterea, filmata, anul trecut...avea 8 ani jumate. A venit acasa si a zis ca nu vrea copii. :-) am fost recent la o nunta si acum macar se marita. :-)
michelle-usa spune:
si eu socotesc in romaneste, dar numarul de telefon si adresa sub nici o forma nu-mi vine sa le spun in romaneste cand vb cu romani.
michelle