De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu stiu/inteleg ce spune bird apropo de faptul ca fata ei a invatat in doua luni engleza. Pentru ca am trecut cu ambele fete prin asta...si nu cu engleza, ci cu suedeza . Nu e nicio minune, asta e mersul lucrurilor cand emigrezi.

Cea mare avea 11 ani cand ne-am mutat. A facut 3 luni jumate ore speciale de suedeza si apoi profele i-au dat acordul sa intre la clasa normala, cu copii suedezi. Eu ma stresam ca pierde materie, ca ccc cand o recupereaza, era a 5-a si primul semestru (noi am ajuns aici la o luna dupa ce a inceput scoala) a invatat numai suedeza. Ca apoi sa constat ca materia ce o fac aici in a 5-a e cam de nivelul celei de a 3-a si a 4-a la noi, la matematica ma refer, ca acolo era stresul :))...Fata s-a descurcat minunat, in primavara imediat au avut teste nationale la care a luat numai calificative maxime, inclusiv la suedeza . Si de atunci asa a mers, cu maxime la limba suedeza, ceea ce cam 1/2 din clasa nu aveau...de atunci la fiecare sedinta particulara cu profii aud ca nici nu le vine sa creada ca nu e nativa, la cat de bine se descurca.
Profesoarele care au invatat-o suedeza, exact asta au spus, ce zice si bird: a fost un mare avantaj faptul ca ea a mers regulat la scoala, ca stia sa citeasca si sa scrie, era foarte avansata si la engleza. Majoritatea copiilor ce vin aici, din alte tari, sunt din tari cu razboaie, care nu au mers la scoala...lor le ia minim un an ca sa invete suedeza, sa intre in rand la clasa. Dar restul copiilor, in 4-6 luni reusesc sa invete cat sa se descurce si apoi fiind intre nativi, avanseaza extraordinar de usor si de rapid.

Cea mica a intrat direct la camin, cu copiii suedezi, avea 4 ani. Statea agatata de gard cand plecam, cu ochii in lacrimi, ca nu pricepea nimic in jur...Din prima zi a preluat-o o educatoare care se ocupa o ora pe zi sa o invete suedeza...ii arata obiecte, ii spunea fetei cum se numesc in suedeza, ea repeta...apoi a luat unul-doi copii cu ea sa vorbeasca si sa se joace cu a mea...cam dupa o luna a primit sprijin de la profesoara de romana care asista cu ea la diverse activitati de doua ori pe saptamana si ii traducea in romana ce nu intelegea...iar peste 4 luni dupa ce am venit si-a dat drumul si la vorbit. Pana atunci nu a scos un cuvant in suedeza .

Inmultirea aici se incepe in a doua(cu 1, 2, 5 si 10) si se continua in a treia(restul), nu fac tot odata. Si nu sunt de acord ca adunarea repetata e invatarea mecanica a inmultirii, ci ceea ce am invatat noi, acea tabla a inmutirii pe de rost, e mult mai mecanica...adunarea repetata e de fapt logica inmultirii.

Dar desigur, nu am innebunit, nici nu am patit nimic ca am invatat toata tabla inmultirii asa pe de rost la 7 ani :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Oana, fetitei cumnatei mele i-a venit ciclul la 11 ani abia impliniti. Deci... in Romania ar fi fost in clasa a 4-a sau a 5-a, cel mult. Si nu a fost prima din clasa, la majoritatea fetelor le cam vine ciclul cam pe la 11 ani (in generatia mea, venea intre 12 si 14 ani, acum se pare ca vine un pic mai repede). Deci educatia sexuala se cam impune...important e cum e facuta si de catre cine (ia arunca-ti un ochi pe revistele pentru adolescenti si pre-adolescenti, sa vezi acolo cate stiu si mai ales cate fac copiii din ziua de azi)

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Oana- Pai nu te Mai vaita legat de Copiii dc tu ai ales sa le dai tone de medicamente si sa le slabesti imunitatea- antibioticele se dau si ele cu cap iar inainte de Sezonul rece se da Vit C s echinacea si spun eu ca rezista Mai mult si ajuta- ai mei is in colectivitate de la 15 Luni si stiu ca pot culege virusi dar le-am dat antibiotic la boil serioase nu la raceli si febra sub 39.
Oricum sa dai copilul la scoala la 8 ani cum spui tu e exagerat pt ca totusi literele si cifrele se invata lejer de la 5 ani,maxim 6- lasa tu frica si acorda credit copilului si gradinitei- Mai bine il duci la o gradi Mai Buna decat sa il dai de 8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

off topic
sa va spun o chestie care m-a lasat muta,a zis soramea ca in clasa a 4a au venit astia si au tinut ore de sexologie:)),cum arata un prezervativ ,de astea
in clasa 4-a?
D-zeule ,am avansat asa de mult in toate domeniile?
eu stiu ca ne tineau astia lectii dar prin a 8a ..
zau,in clasa 4-a nici nu stiu daca stiu de menstruatie sau ce inseamna sex..sau stiu?..eu vreau sa cred ca nu

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mey fara s-o iei personal,chiar te rog,dar zau ca unele mesaje de-ale tale ,parca-s asa...din alte vremuri!!!!!

Foarte bine ca s eface educatzie sexuala din clasa a 4 a,e ceva normal as spune,la generatziile inaintate de astazi!

Dana

andacos oi fi trait eu alte vremuri,nu prea departe de astea ,dar unele mi se par prea ...devreme
cum sa zic,parca e ca o incurajare,adica copiii ar trebui sa stie aceste lucruri la anii astia?

mie frica de vremurile ce vor urma:(as vrea sa-i protejez cat mai mult de lumea asta unde se vorbeste deschis despre orice,de la droguri la cum sa stii sa bati tu primul,sa-i tin intr-un glob de scticla asa cum mi s-a zis ca fac..dar stiu ca nu se poate:(
e prea crud ,se maturizeaza prea repede,vrem sa facem din copiii nostri niste oameni care isi iau viata in pipet prea curand..
da ,recunosc,imi este teama..o teama care ma-r face sa opresc timpul in loc daca as putea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Al meu n-a facut ore speciale de germana(de fapt avea o ora pe saptamina oferita de scoala),a intrat direct in clasa a doua,ne-am concentrat dor pe germana,in 6 luni a invatzat limba!Vorbit,scris,citit!(ma umflam in pene cind venea acasa cu calificative maxime la dictari)

Deci si eu sustzin ce spune Bird!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Si nu sunt de acord ca adunarea repetata e invatarea mecanica a inmultirii, ci ceea ce am invatat noi, acea tabla a inmutirii pe de rost, e mult mai mecanica...adunarea repetata e de fapt logica inmultirii.

Dar desigur, nu am innebunit, nici nu am patit nimic ca am invatat toata tabla inmultirii asa pe de rost la 7 ani :).

Asta spuneam si eu.
Pe vremea lui Ceasca pe mine invatatoarea, in a doua, m-a invatat inmultirea prin adunari repetate, nu ne punea sa o invatam pe de rost. Femeia considera ca trebuie sa stim de unde vin rezultatele.

Fix la fel a invatat si fiul meu la scoala.

Mergi la inceput

Oana, pentru ca ccc copiii sa stie sa se fereasca, e nevoie de educatie. E nevoie ca ei sa stie riscurile la care se expun daca fac sex neprotejat, daca iau droguri, fumeaza sau beau alcool. Nu e un indemn sa le faca, ci dimpotriva, sa stea cat mai mult timp departe de ele sau daca le incearca sa stie cu buna stiinta la ce se expun. Se face la scoala tocmai pentru ca sunt subiecte sensibile pe care multi parinti se jeneaza sa le discute cu copiii, sau gandesc ca si tine...ca e un indemn daca fac asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

pai Oana,nu prea se vede ca ai trait alte vremuri,nu prea departe de astea!

Gindesti mai ceva ca mamaie!

Inceteaza sa mai gindesti ...cu sufletul de mama,sa stii ca nu este absolut deloc in favoarea copiilor!

Grija e buna pina la un punct,tu deja depasesti puntul ala.

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Si nu sunt de acord ca adunarea repetata e invatarea mecanica a inmultirii, ci ceea ce am invatat noi, acea tabla a inmutirii pe de rost, e mult mai mecanica...adunarea repetata e de fapt logica inmultirii.

Asta spuneam si eu.
Pe vremea lui Ceasca pe mine invatatoarea, in a doua, m-a invatat inmultirea prin adunari repetate, nu ne punea sa o invatam pe de rost. Femeia considera ca trebuie sa stim de unde vin rezultatele.

Fix la fel a invatat si fiul meu la scoala.

Scuze, am recitit acum. intelsesem eu exact pe dos....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Oana- Pai nu te Mai vaita legat de Copiii dc tu ai ales sa le dai tone de medicamente si sa le slabesti imunitatea- antibioticele se dau si ele cu cap iar inainte de Sezonul rece se da Vit C s echinacea si spun eu ca rezista Mai mult si ajuta- ai mei is in colectivitate de la 15 Luni si stiu ca pot culege virusi dar le-am dat antibiotic la boil serioase nu la raceli si febra sub 39.
Oricum sa dai copilul la scoala la 8 ani cum spui tu e exagerat pt ca totusi literele si cifrele se invata lejer de la 5 ani,maxim 6- lasa tu frica si acorda credit copilului si gradinitei- Mai bine il duci la o gradi Mai Buna decat sa il dai de 8 ani.

Zambeste, si maine e o zi!

da ,eu am ales

Mergi la inceput