De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)
Raspunsuri - Pagina 20
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tilia De fapt, conteaza varsta. Citeam un articol care zicea ca cei mai destepti sunt copiii nascuti primavara - dar asta se masura prin notele de la teste, explicatia fiind ca cei nascuti primavara erau cei mai mari din clasa. PS - Oama are mentalitatea de la tara, sacrificiul unui copil in favoarea celorlalti. Da, si mie mi se pare ca il pune pe cel mare pe ultimul lor. |
ps asa fac cei de la tara?sacrifica copii?:)
si mai exact de ce ti se pare?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
andacos spune:
Hai ca eu is cu "limbarnitza",smotrul l-am terminat,am pus de-o chienzarie cu pruncu',asa ca ma forumesc un pic!
Si eu generatzie PTAP.(noi aveam si la scoala poligon)
Viviana,ca tu spuneai ce urite erau uniformele,eu strimtam panatlonii jos pe craci,asa ca aveam bufantzi de pTAP!
Madalina,pai semnaleaza si tu la Tehnice...eu n-o mai fac c-or sa creada oamenii astia ca am ceva cu ei!(si cu editaul ai drpetate,insa eu is inistenta!!!!
Dana
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
era de fapt PTAP. Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
nu, nu, era PTP si la materia aia coseam, faceam mancare samd, si baietii mestereau
mianna spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mihaela_s
Acum am ajuns la postul asta . Mianna, se vede ca suntem de-un leat. |
yeap, suntem am tras cu pusca si io. n-am nimerit tinta
Tilia spune:
Stii si tu cum e pe la tara.
Copiii cei mai mari, in special fetele, trebuie sa munceasca si sa aiba grija de fratii mai mici. Bunica, de exemplu, nu a putut sa mearga la liceu pentru ca a trebuit sa fie trimis fratelele cel mic (ea a trebuit sa munceasca o viata la colectiv, el e domnu doctor).
Personal - nota bene, eu nu te cunosc, deci concluzionez numai din ce s-a scris pe aici -, nu cred ca il tii pe cel mare acasa pentru el, ci pentru tine. Pentru ca, asa cum ai spus, nu ai avea timp sa faci temele cu el si sa ai grija si de el si de ceilalti copii. E mult mai usor sa-l mai tii drept babysitter inca un an.
Mik spune:
Ca sa raspund "on topic" si nu depanind amintiri din "epoca de aur".
Pe mine mama a decis unilateral sa ma dea la 7 ani la scoala si nu la 6 caci abia cintaream 17kg. Cind spun decis "unilateral" asta inseamna ca decizia a luat-o mama singura-singurica si pe mine m-a luat de o aripa si m-a dus la o serie de medici ca "de ce e asa de mica si slaba ? si o sa faca fata biata copila ?3. parerea doctorilor a fost clara : sa ma mai lasa in an la gradinita si asa am repetat grupa mare. In anul urmator, aveam cu 2 kg in plus si eram inca cea mai scunda din clasa, ma ajuta o vecina cu dusul ghiozdanului, deci mare filozoie n-a fost pe plan fizic anul acela in plus.
Eu nu am regretat nici o secunda, caci am avut o educatoare foarte faina (d-na Parfeni) care m-a invatat enorm de multe lucruri, inclusiv cum ne ducem sa cerem ceva la posta, cum intram in vorba cu cineva care lucreaza in gradina lui la sapat ...
Aici in Franta e cum a zis Marox : nivelul e dictat de anul in care e nascut copilul. Se mai intimpla sa fie pus copilul sa repete o clasa si nu se supara nimeni sau se mai intimpla ca invatatorii sa decida ca elevul sa sara o clasa. Atitudinea din Ro cu "nu-l dau ca nu-i matur sau destul de independant" mi se pare stranie. Si aici in Franta sa termini liceul la 16 ani e un titlu de glorie. La 20 nu e absolut nici unul.
Mi se pare pacat sa nu fie dati copiii la gradinita de mici si apoi sa urmeze cursul firesc.
Obligatia noastra de parinti e sa-i ajutam sa fie la nivelul celorlati copii de virsta lor : la 6-7 ani un copil trebuie sa stie sa se imbrace si sa se incalte, sa stie sa asculte pe cineva care vorbeste, sa stie sa tina un creion/stilou in mina.
mianna spune:
citat din mesajul lui XIO nu, nu, era PTP si la materia aia coseam, faceam mancare samd, si baietii mestereau |
la noi asta n-avea initiale, era pur si simplu "lucru manual"
oanap85 spune:
citat din mesajul lui Tilia Stii si tu cum e pe la tara. Copiii cei mai mari, in special fetele, trebuie sa munceasca si sa aiba grija de fratii mai mici. Bunica, de exemplu, nu a putut sa mearga la liceu pentru ca a trebuit sa fie trimis fratelele cel mic (ea a trebuit sa munceasca o viata la colectiv, el e domnu doctor). Personal - nota bene, eu nu te cunosc, deci concluzionez numai din ce s-a scris pe aici -, nu cred ca il tii pe cel mare acasa pentru el, ci pentru tine. Pentru ca, asa cum ai spus, nu ai avea timp sa faci temele cu el si sa ai grija si de el si de ceilalti copii. E mult mai usor sa-l mai tii drept babysitter inca un an. |
|"concluzionezi din ce s-a scris pe aici1!" de ce nu concluzionezi din ce am scris eu pe aici..!!!?
"asa cum ai spus"..cand am spus eu asta?
arata comentariul meu sa vad unde am spus eu asa ceva!!!!!!
acum ai sa spui ca doar n-o sa cauti nu stiu cate pag ....
si trage concluzii ptr tine,macar nu mai spune ce gandesti
Tilia spune:
Daca spuneai explicit, atunci nu mai era nevoie sa concluzionez.
Pur si simplu asta am inteles eu din raspunsurile tale. Nu m-as mira ca tu sa nu iti dai seama la nivel constient de asta.
oanap85 spune:
aa si nu are de-a face copiii de la tara cu copiii de la oras,diferenta vine de la parinti nu din mediu in care sunt...
cel putin in secolul asta asa e