De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)
Raspunsuri - Pagina 10
ocebine spune:
Buflea, ai sarit prea departe cu concluzia...oricum al tau va fii atit de super excelent la toate ca va fi prea obosit pentru activitati "extra-curriculare" Le trebuie timp liber sa se gindeasca la "prostii"
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea 2. sa fie confident si dominat - check - ca asa ii e firea |
slip of the tongue?
mianna spune:
citat din mesajul lui oanap85 cruis eu nu il compar,pe mine ma mira ce mai spun unele mame,ca invata tabla inmultirii la 7,8 ani ,,chestii de astea care eu nici nu am crezut ca un copil le poate invata asa devreme |
si totusi, ai repetat de vreo 3 ori ca numai geniile pot invata la 7-8 ani tabla inmultirii (zise un geniu care face parte tot din generatia data la 6 ani la scoala si cu tabla inmultirii invatata-n clasa a doua - chiar la inceputul ei, daca-mi amintesc bine), dar totusi, dupa parerea ta, la ce varsta crezi ca o poate invata un copil? crezi ca-i reuseste pana la liceu?
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
si totusi, ai repetat de vreo 3 ori ca numai geniile pot invata la 7-8 ani tabla inmultirii (zise un geniu care face parte tot din generatia data la 6 ani la scoala si cu tabla inmultirii invatata-n clasa a doua - chiar la inceputul ei, daca-mi amintesc bine), dar totusi, dupa parerea ta, la ce varsta crezi ca o poate invata un copil? crezi ca-i reuseste pana la liceu? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Nu pot invata tabla inmultirii sau mers la scoala la 6 ani ...... DAR po avea GRIJA de un copil de 3 ani si unul de 1 an jumate ........
Lala_D spune:
citat din mesajul lui mianna
si totusi, ai repetat de vreo 3 ori ca numai geniile pot invata la 7-8 ani tabla inmultirii (zise un geniu care face parte tot din generatia data la 6 ani la scoala si cu tabla inmultirii invatata-n clasa a doua - chiar la inceputul ei, daca-mi amintesc bine), dar totusi, dupa parerea ta, la ce varsta crezi ca o poate invata un copil? crezi ca-i reuseste pana la liceu? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Si pe mine afirmatia asta a Oanei m-a terminat nervos .
Din anii 70 ( si cred ca si inainte) si pana in 1994 sau 1996 ( nu retin exact cand au schimbat) inmultirea, in Romania s-a invatat in clasa a II a, adica de catre copii de 7-8 ani maxim. Asa era legea si programa scolara.
Adica zeci de generatii de copii au fost in stare... dar ea nu concepe ca e posibil.
ab5174 spune:
Noi facem cursuri de "protectia copilului" (in fiecare an ) in caz ca noua ni se pare ceva in neregula TRBUIE sa raportam in scris si verbal , la cel care se ocupa de asta ......in functie de gravitate se continua.
Oana , sper ca nu te superi dar dupa atitia ani de predare eu un astfel de caz il raportam.Este extrem de necinstit pentru cel mare.
bird70 spune:
citat din mesajul lui msl1
Eu cind vad exemple din astea pe mine personal ma face sa ma simt foarte frustrata,trista si si nici nu stiu sa ma exprim cum dar nu bine in orice caz pt ca fata mea la peste 6 ani nu stie citi, si oricit m-am straduit sa ii explic(in romineste ca in engleza nu stiu cum) nu pricepe; stie ceva zile a saptaminii dar nu le stie "functia" sa zic asa, iar de cintecele si poezii...n-am reusit sa o invat o poezie cind a fost mica nici cum in nici o limba.Doar cu cifrele se mai descurca cit de cit. Cu toate ca este cea mai mare din clasa este cea mai in urma; ba sa nu mint mai este un copil care nu stie sa isi scrie numele. |
Nu e corect ce scrii tu, pentru ca fetita ta are probleme . Scoala e gandita pentru copilul mediu fara probleme.
Si fata mea cea mica are probleme, nu academice dar are dificultati la scoala din cauza autismului. Nu pot sa vin si sa zic ca la 10 ani e exagerat sa ceri copiilor sa inteleaga sarcasmul sau jocurile de cuvinte din cauza ca fiica-mea nu le pricepe.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
citat din mesajul lui oanap85 mie copilul meu mi se pare ok,chiar de nu stie unele lucruri are timp sa le invete.. |
Daca petreci putin timp cu el iti garantez ca intr-o zi l-ai invatat zilele saptamanii si maxim 3 zile stie lunile. Dar daca el sta si se joaca si supravegheaza copiii mai mici NU ARE DE UNDE sa stie ce ar trebui sa stie la varsta lui. Tu te miri ca alti copii stiu atatea dar copiii aia merg la scoala, sunt cu copii de varsta lor, sunt stimulati conform varstei. Sunt sigura ca baiatul tau e foarte capabil, dar tot nu poate invata din aer, fara ajutor ce invata altii la scoala sau gradinita.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine
slip of the tongue? |
Hahahaha - aoleuuuu ... n-am vrut sa spun asta, normal ...
Siminaf spune:
citat din mesajul lui msl1
Eu cind vad exemple din astea pe mine personal ma face sa ma simt foarte frustrata,trista si si nici nu stiu sa ma exprim cum dar nu bine in orice caz pt ca fata mea la peste 6 ani nu stie citi, si oricit m-am straduit sa ii explic(in romineste ca in engleza nu stiu cum) nu pricepe; stie ceva zile a saptaminii dar nu le stie "functia" sa zic asa, iar de cintecele si poezii...n-am reusit sa o invat o poezie cind a fost mica nici cum in nici o limba.Doar cu cifrele se mai descurca cit de cit. Cu toate ca este cea mai mare din clasa este cea mai in urma; ba sa nu mint mai este un copil care nu stie sa isi scrie numele. |
Msl, eu lucrez si cu copii cu nevoi speciale si in veci nu m-as gindi sa fac astfel de comparatii. Ii iubesc mult pe copiii cei speciali, sint deosebiti, fiecare altfel si nu poti sa nu-i iubesti, cind si ei iti intorc iubirea.
Eu ma raportam la copii sa zic obisnuiti, cum am inteles ca e si copilul Oanei, altfel nu as fi zis nimic, si in nici un caz nu as fi comentat.