Criza economica in lume

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

M-am uitat acum si la un tabel cu somajul in UE, se pare ca Romania sta foarte bine cu vreo 7% somaj, comparat cu Grecia, Spania care au vreo 25 %, Portugalia 16 % si Irlanda vreo 14.
Oare putem trage concluzia ca Romania are politicieni buni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

cum toate in RO se intampla cu intarziere fatza de restul Europei, mi-e frica sa nu se ajunga si la noi intr-o astfel de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Citat:
citat din mesajul lui ela_04
sau medicamente nici numai vorbesc. toate sunt produse pt noi, bulgari si rusi... sub licenta nemteasca, ungureasca etc...

aici te contrazic pana in panzele albe. nu exista asa ceva in piata farmaceutica. nimeni nu face formule diferite in tari diferite, ar fi o aiureala din vreo 6-7 ratiuni, care de care mai serioase.

Am o cutie de hidrasec in dulap pe care scrie numai in rusa... doar prospectul are si in ro. Tin minte ca acum 1 an sau 2 scria si in germana pe cutie. si cutia era altfel. La fel si paracetamol supozitoare.
Humana numai e importat de mult. e fabricat aici sub licenta germana.
Nu am zis ca formula e diferita... doar ca au vandut licenta si ii doare in cot de ce intra pe piata de est.

& +33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

adevarul e ca suntem o societate de consum. De proasta calitate cei drept... dar consumam.
Nu am mai vazut o tzoala de calitate de nici numai tin minte... pe toate scrie frumos pe eticheta (unddeva cat mai mic bineinteles...made in china). Stiu ca si cele din afara tarii au aceasi eticheta dar jur ca astea de pe la noi sunt de mai proasta calitate.
de creme sau medicamente nici numai vorbesc. toate sunt produse pt noi, bulgari si rusi... sub licenta nemteasca, ungureasca etc...

& +33

Nu pe toate, ela. Mai e si Made in India, Pakistan, Bangladesh...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nici gand asa ceva ptr medicamente. nu se vinde nicio licenta!
cutia este in rusa pentru ca se comanda cutii de la tipografii pentru toate statele in care se vinde produsul. normal ca cele mai mari tiraje in tarile cu cele mai mari vanzari, producatorul alege daca face cutii diferite sau alege una si pentru tarile limitrofe. conform legislatiei europene este obligatoriu prospectul in limba tarii in care se vinde produsul. daca nu ai asa ceva ai dreptul sa faci reclamatie.
iar asta cu cutia si prospectul in alta limba nu inseamna ca daca o primesti pe cea germana ai alta formula sau "alta licenta"
subliniez ca vorbesc numai pentru medicamente. si chiar stiu despre ce vorbesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cipcipcip, Nokia Jucu-Cluj a plecat. Da' am inteles ca vin Emerson, Bosch si DeLonghi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

M-am uitat acum si la un tabel cu somajul in UE, se pare ca Romania sta foarte bine cu vreo 7% somaj, comparat cu Grecia, Spania care au vreo 25 %, Portugalia 16 % si Irlanda vreo 14.
Oare putem trage concluzia ca Romania are politicieni buni?

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Sau ca ne vindem ieftin ?
Sa fiu corecta pana la capat: mai ieftin.

Mergi la inceput

Se poate Roxana. Dar pe mine nu ma poti convinge... sunt mai incapatanata decat un catar
si am trait in Germania si stiu inca ce gust are cafeaua jacobs acolo si ce gust are aici sub licenta... care o fi... autohtona probabil.
La fel si cu cremele. Si cu whiskey-ul.
dar bineinteles ca megaindustria farmaceutica nu face asa ceva?!?

& +33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pentru ca am subliniat ca stiu ce vorbesc si nu am chef de luat peste picior mai zic odata ca e vorba de o industrie reglementata la sange care nu se joaca cu chestii minore de genul celor listate de tine. nu ma intereseaza gustul cafelei jacobs si nici cremele sau whisky-ul nu fac parte din aceeasi categorie.
si departe de mine ideea de a convinge pe cineva, daca nu ai chef sa crezi e altceva.

Mergi la inceput

Citat:
nici gand asa ceva ptr medicamente. nu se vinde nicio licenta!

Ia uite ce zic astia de la UE. au si o legislatie pt licentele de medicamente...
http://europa.eu/legislation_summaries/development/sectoral_development_policies/l21172_ro.htm

& +33

Mergi la inceput