Criza financiara
In ce directie o ia omenirea. Astazi am citit o stire ingrozitor de trista:
http://www.nytimes.com/2012/09/25/world/europe/hunger-on-the-rise-in-spain.html?_r=0
Oamenii au ajuns sa manance regulat din containerele de gunoi, in Spania, astfel ca autoritatile vor sa le sigileze pentru a preveni acest lucru. In acelasi timp sute de corporatii si banci megamiliardare sunt ajutate cu banii Statului (bani proveniti din taxele amaratilor care muncesc ca sclavii pe plantatie)
http://www.businessinsider.com/spanish-authorities-are-locking-up-trash-cans-2012-9
In povestea scrisa de New York Time femeie de 33 de ani lucrase la posta si acum era somera si nu avea unde sa-si gaseasca loc de munca. Sa nu incepeti cu vai dar daca ar vrea, pentru ca cine este la curent cu ce se intampla in Spania de atata timp ar trebui sa stie.
Si daca voua vi s-ar intampla asta ce ati face, nu ar trebui sa supravietuiti?
Pana cand vom accepta cu totii situatia asta oribila, in care omul normal ajunge saracit pana la limita.
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
...iar subiectul topicului este?
Nu vreau sa fiu lipsita de compasiune/empatie, insa cum putem concret ajuta oamenii din Spania? In Africa este foamete, SIDA, razboi si pt asta tot nu am ajuns sa contribui cu ceva. In primul rand, tb sa ma ajut pe mine si pe familia mea, pe urma pe din imediata apropiere. Si cred ca ajuta si faptul ca ma gandesc de la o zi la alta (nu stau sa ma gandesc in viitorul indepartat, caci altfel as intra in depresie).
tiusca spune:
Cred ca subiectul nu este numai despre Spania,ci despre tot ce se intampla in lume.Din pacate lupta impotriva marilor corporatii este pierduta din start,noi astia marunti trebuind sa purtam povara crizei.Dar sa nu uitam ca noi suntem 99 %,iar ei decat 1%.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 ...iar subiectul topicului este? Nu vreau sa fiu lipsita de compasiune/empatie, insa cum putem concret ajuta oamenii din Spania? In Africa este foamete, SIDA, razboi si pt asta tot nu am ajuns sa contribui cu ceva. In primul rand, tb sa ma ajut pe mine si pe familia mea, pe urma pe din imediata apropiere. Si cred ca ajuta si faptul ca ma gandesc de la o zi la alta (nu stau sa ma gandesc in viitorul indepartat, caci altfel as intra in depresie). Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Subiectul intr-adevar nu este unul concret, imediat, nu e vorba nici sa le dam de mancare spaniolilor ca e imposibil.
Credeam doar ca e mai multa lume care urmareste stirile de genul asta, fiindca nu numai in Spania este asa, criza este peste tot. In diferite grade. Evident. Ce este frapant este cum ajungem iarasi la o diferenta majora sociala, adica granita intre cei foarte bogati si cei care erau clasa medie acum ajunsa saracita.
Pe mine ma revolta asta, si nu sunt dintre cei saraci, dar ma revolta, as vrea cumva ca la un moment dat intreaga Europa, toti oamenii care muncesc din greu sa se revolte.
Sa zicem sa fie greva generala im intreaga Europa.
Sa zguduim un pic clasa politica care lucreaza in detrimentul omului de rand pentru a-i imbogati pe cei deja bogati. Mie personal nu-mi place ca un om sa umble in zdrente si sa manance din gunoaie, iar eu sa ma lafai intr-un Porsche. E doar un exemplu.
Mi-ar place ca toti sa aiba un minim de trai. Stiu ca pe unii asta ii lasa rece, dar stiu si multa lume care gandeste ca mine. Olandezii se revolta virtual de exemplu, ei nu au notiunea de revolta si solidaritate asa cum o au francezii, spaniolii, etc. Nu e in cultura lor.
Daca subiectul nu prezinta interes, vroiam doar sa vad cum vad altii situatia asta de pe un forum romanesc, poate fi inchis .
andacos spune:
Eu mi-am propus sa nu mai scriu la subiecte de genul asta!Nu mai scriu ca ma enrvez si n-are rost sa-mi creasca tensiunea,cind tot nu pot schimba nimic!
Am ajuns sa-mi doresc ,sa nu maie xiste bani,sa fie dom'le tichete ca pe vremea razboilui si poate rezolvam problemele!
Dana
saskia spune:
citat din mesajul lui andacos Eu mi-am propus sa nu mai scriu la subiecte de genul asta!Nu mai scriu ca ma enrvez si n-are rost sa-mi creasca tensiunea,cind tot nu pot schimba nimic! Am ajuns sa-mi doresc ,sa nu maie xiste bani,sa fie dom'le tichete ca pe vremea razboilui si poate rezolvam problemele! Dana |
Te inteleg si eu mi-as dori sa ne cultivam singuri rosiile, ceapa, sa crestem si vreo 2 gaini, dar nu se poate intotdeauna.
Stii de ce tot scriu (sunt masochista ca si mie imi creste tensiunea la subiecte d-astea)...pentru ca vor fi afectate generatiile viitoare, pentru ca drumul asta e gresit.
Pentru ca vor fi dependenti de banci, de comisioanele cerute, pentru ca vor trebui sa munceasca ca niste sclavi pentru a trai in societate, nu toti au viziunea si dorinta de a trai pe o insula pustie sau in varf de munte .
blackgirl0 spune:
Saskia, laudabil demersul, insa suntem prea mici. Si cam degeaba. Diferentele sociale si financiare vor fi mereu.
Asa cum eu in rezidentiat, la un salariu de 350 ron, ma uitam la colegul meu, din familie instarita, care se plimba cu Q7, pe acelasi salariu. Eu am un biet cabinet la care mai am de platit inca 5000 euro datorie, el are super clinica pe 3 nivele in centrul orasului. Noptile eu mi le pierd prin garzi (un ban in plus), el prin cluburi (ca doar ii place sa posteze pe FB ). Deci, las invidia deoparte ca nu-i constructiva in cazul acesta (niciodata nu voi avea banetul tatalui lui) si-mi vad de viata mea, cum sa o fac mai buna.
portocalia spune:
sigur ca ar fi frumos ca nivelul minim de trai sa fie asigurat, dar cum sa faci asta? in perioada de boom economic s-a putut, dar acum e criza si fiecare trage spuza pe turta lui. uita-te la masurile care se iau in franta - impozite pana la 75% la venituri de peste un milion de euro pe an. stii ce se intampla ca urmare a acestei masuri? o avalansa a cererilor de cetatenie belgiana, depuse de catre milionari francezi :).
saskia spune:
citat din mesajul lui portocalia sigur ca ar fi frumos ca nivelul minim de trai sa fie asigurat, dar cum sa faci asta? in perioada de boom economic s-a putut, dar acum e criza si fiecare trage spuza pe turta lui. uita-te la masurile care se iau in franta - impozite pana la 75% la venituri de peste un milion de euro pe an. stii ce se intampla ca urmare a acestei masuri? o avalansa a cererilor de cetatenie belgiana, depuse de catre milionari francezi :). |
Adica tu crezi ca asa se va salva Europa, cu impozit mic pentru bogatasi, care nu vor fugi dintr-o parte intr-alta?
Bine ca fug, crezi ca Belgia nu este in criza, ba da, si cand nu va mai ajunge sa produca nimic, atunci milionarii aia francezi nu o vor salva sa ne fie clar.
Da-i omului de rand bani sa consume si atunci creste si economia, ia-i, cum face Olanda acum si atunci adio, tine mana atenta pe portofel sa nu scoata banul.
Da eu sunt de acord sa-i impoziteze la sange pe cei bogati, fiindca daca eu platesc 60% dintr-o suma mare, tot am ce manca. Daca tipa de la posta ar plati la fel, adio haine pentru copii iarna, si uite asa.
Daca saracesti un popor, ala se revolta pana la sfarsit impotriva ta. Stii cum se spune, prosti (pentru ca asta si vor, un popor destept nu se lasa manevrat in halul asta) dar multi. Asta nu inteleg bogatasii astia care au cat nu pot cheltui intr-o viata.
saskia spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Saskia, laudabil demersul, insa suntem prea mici. Si cam degeaba. Diferentele sociale si financiare vor fi mereu. Asa cum eu in rezidentiat, la un salariu de 350 ron, ma uitam la colegul meu, din familie instarita, care se plimba cu Q7, pe acelasi salariu. Eu am un biet cabinet la care mai am de platit inca 5000 euro datorie, el are super clinica pe 3 nivele in centrul orasului. Noptile eu mi le pierd prin garzi (un ban in plus), el prin cluburi (ca doar ii place sa posteze pe FB ). Deci, las invidia deoparte ca nu-i constructiva in cazul acesta (niciodata nu voi avea banetul tatalui lui) si-mi vad de viata mea, cum sa o fac mai buna. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Deci daca asta s-a inteles din tot ce am scris. Ca evorba de invidie, ok, nu mai stiu sa ma fac inteleasa in romaneste si nici nu are sens sa discut aici genul asta de subiecte.
Rog moderatorii sa-l inchida! Cat mai repede!
marius spune:
Am inchis subiectul e drept cu tragere de inima pentru ca, personal consider ca era un subiect bun ca si discutii de principiu. O discutie nu trebuie sa isi propuna neaparat sa se transforme intr-o solutie, uneori (de multe ori) ne mai exprimam si mahnirea, dezamagirea, dezorientarea, sunt realitati dure si uneori prea putin spuse.
Regret ca pentru acest subiect a fost solicitata inchiderea, dar respect solicitarea.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa