indemnizatia mamelor
Raspunsuri - Pagina 3
oana_s spune:
Mda...fi-miu implineste 1 an pe 11 oct, o sa ma imbogatesc, pacat ca n-am timp sa ma distrez de ei, ca luni incep munca.
M-ar fi avantajat sa se fi revenit la perioada de 2 ani cu 85%, chiar si cu 75%, asa...eu personal n-am castigat nimic.
alinuk spune:
din pacate scot ochii cu revenirea la 85%.
cifra asta ramane ca fiind uriasa in perceptia publica
in fapt... ce conteaza ca procentul a crescut de la 75% la 85% daca ramane plafonul de 1200 pt cele care aleg 2 ani de ex
la fel si pentru mamele pt care 3400 e un plafon limitativ raportat la 85% din veniturile lor
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
De dragul Artei
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
bebelusi spune:
Alinuk dar eu daca sunt pe legea veche, mi se mareste la 85%???, sau ma limiteaza si pe mine la 1200???ca eu pe legea veche nu eram limitata?
alinuk spune:
daca ai ales 2 ani... iti maresc pana la plafon de 1200
daca ai ales 1 an...pana la 3400
asta inteleg eu din com de presa:
"Stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, cu mentinerea limitelor maxime reglementate īn prezent, de 1200 lei pentru concediul pāna la īmplinirea de catre copil a vārstei de 2 ani si 3400 lei pentru concediul pāna la īmplinirea de catre copil a vārstei de 1 an;"
singurul castig ar fi ...daca inainte de 2 ani te intorci la munca primesti oricum 500 lei ...(pana acum doar mamele care alegeau 1 an)
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
este o situatie intr-adevar neclara vis a vis de mamele care au nascut inainte de 01 ianuarie 2011 si care primeau 75% din venituri timp de 2 ani ... fara plafonul de 1200
fac acum o solicitare catre Ministerul Muncii sa intreb
sper din suflet ca au luat in calcul si varianta asta la modul favorabil si ca nu le vor scadea fetelor indemnizatiile
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
asteptam raspuns la asta:
In urma anuntului si comunicatului de presa remis ieri vis a vis de subiectul indemnizatia mamelor si de revenire la procentul de 85% din veniturile nete, va rugam ca in baza legii 544/2001 a liberului acces la informatiile publice, sa ne furnizati raspunsuri urmatoarelor intrebari:
1. Ce se intampla in cazul unei mame care a nascut inainte de 01 ianuarie 2011, si care are o indemnizatie de 1600 lei de ex pt o perioada de 2 ani ( adica 75% din venituri dar pe 2 ani, caci avea copilul nascut inainte de 01 ianuarie 2011 - momentul de aplicabilitate a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 132/2011 si Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile ulterioare).
2. Cum se vor aplica noile reglementari avand in vedere ca pentru perioada de 2 ani exista acest plafon de 1200 lei?
3. Exista posibilitatea ca unei mame care se afla in aceasta situatie sa i se reduca indemnizatia urmare punerii in aplicare a noilor reglementari?
Va rugam sa ne furnizati raspunsurile pana astazi, 26 septembrie ora 15.
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
marius spune:
Gresit.
CF OG 111/2010 nu exista astfel de situatii.
Toate persoanele aflate in CIC ori au 2 ani de CIC si valoarea nu poate depasi 1.200 lei ori au pana la 1 an si valoarea nu poate depasi 3.400 lei.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
1. Incepand cu 01.01.2011 i s-a redus CIC la 75% din baza dar nu mai mult de 1.200 lei net/luna. Asta deja de 1 an si jumatate
2. Nu are sens intrebarea
3. Nu exista pentru ca deja se aplica de 1 an si 9 luni.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
alinuk spune:
Marius
zic sa te mai uiti inca o data pe materiale
Mamele care au nascut la 30 dec 2010 de ex, inainte de 01 ian 2011... primesc 75% timp de doi ani / a fost o derogare cumva in urma protestelor si nemultumirii generale de la mom respectiv
e cazul unei mamici de aici
ea are 1600lei indemnizatie timp de doi ani
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
deci mamica in cauza mai are de primit indemnizatia aceasta timp de 3 luni
oct, nov, dec
edit, e vorba chiar de mamica de mai sus, vad ca a scris si aici
de Bebelushi
si ca ea mai sunt desigur
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!