plata concediului prenatal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_cata spune:

ma avut doar pe mine ca angajat,eu am ramas insarcinata in ianuarie iar in august am intrat in concediu prenatal de drept,in locul meu a adus pe cineva dar inca nu a semnat nici un contract cu acea persoana,cred ca nu vrea sa imi dea cei85% din salar insemnand concediul meu,si din cate stiu ea o parte din banii astia ii da statul inapoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nadafolrilor,nu exista cum e firma.Concediul de sarcina este un medical care se plateste de catre firma la salariu(in loc de salariu) ulterior banii fiind decontati de catre casa de sanatate.Plata altfel este ilegala,asta precizata de mine este singura modalitate corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu este adevarat. El are obligatia sa plateasca sumele respective sau sa le scada din ceea ce datoreaza catre casa si sa le plateasca asiguratei la momentul platii salariilor.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

poate nu e cazul...dar depinde si marimea firmei si de numarul de angajati.....nu o fi avut din ce sa deduca suma pe care ar trebui sa o plateasca...zic si eu...

Nina,mami de,

Nu are importanta - se constituie creanta in raport cu CASS

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Nadafolrilor,nu exista cum e firma.Concediul de sarcina este un medical care se plateste de catre firma la salariu(in loc de salariu) ulterior banii fiind decontati de catre casa de sanatate.Plata altfel este ilegala,asta precizata de mine este singura modalitate corecta.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

eu nu am zis ca sa e legal sau nelegal, eu am spus ca se intampla, si da se intampla in cazul firmelor cu 1, 2 angajati, pentru ca firmele astea au un contabil care opereaza trimestrial sau ce stiu eu cand...patronul plateste angajatul lunar cum s-au inteles ...dar e cumva plata la negru, reglandu-se ulterior si in acte..scriptic.. acu daca patronul asta a angajat alt "om" pentru munca respectiva i s-au cam dublat cheltuielile....trebuie sa plateasca si salariul noului angajat si medicalul celuilalt ...am cunoscut un caz asemanator si si-a recuperat banii pe medical cu taraita, in functie de cati bani mai avea prin buzunare patronul...ca in contul firmei avea 0lei si a spus ca atata timp cat nu are incasari nu are de unde sa plateasca la termen, iar din buzunarul propriu nu a vrut sa plateasca medicalul a asteptat decontarea de la CASS

eu nu stiu care e situatia de fata, dar pana aici se pare ca e asemanatoare...o sa isi primeasca banii, dar trebuie sa insiste sa fie platita sau poate sa il reclame la ITM

Mergi la inceput