Abdomen Xtraplat (57)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna seara dragalaselor,

Vin si eu cand si cand, asa..cat sa nu ma dati disparuta..iar.
Eu sunt bine cu mancatul, mananc nu prea mult si ok. Astazi am fost la sala de dimineata, ora buna, frumoasa, total training, s-a simtit. Plus ca aveam febra musculara, daaaa, febra dupa nspe mii de traininguri, pentru ca antrenoarea de joi a fost chiar ca un fel de Shaun T asa :)

Astazi am mancat asa:
o supa de "cocosh" buna :) organica facuta de soacra-mea din cocosii din gradina :) chiar, eu de la ea am morcovi, dovlecei, oua, patrunjel, marar, toate miros superb si au gust, ce bine ca mai avem chestii din astea, si ca pietele sunt pline de lucruri cu gust! Organic de la mama lui.

Dupa, medalion de somon la gratar facut de mine, somon proaspat la gratar fara nimic pe el, un strop de sare ulterior. Si cam atat.
acum nu mi-e foame asa ca sar peste. Am fost la o prietena si am baut un gin tonic, se pune? :)

Citesc acum o carte, "The water Horse" - frumoasa, actiunea e de prin 1850 aprox, pe cand cu razboiul din Crimeea, pe vremea lui Florence Nightingale - care insa nu e eroina principala aici, ci pastorea asistentele in Turcia la munca.

ei, si in cartea mea, in acele vremuri, conditiile pentru britanica mea care pleaca sa devina nurse in Turcia erau crunte. Nu aveau mancare in spital (spitale ca niste fortarete fara geamuri, se dormea pe jos si nu aveau mancare/apa/medicamente/pansamente/paturi etc), nu aveau unde sa se spele, toti aveau scabie, mancau resturi si absolut toata lumea avea parti din corp albastre/vinete de la frigul constant. Si mureau cateva zeci zilnic...eiii, si in acest context cateodata imi dau seama cat suntem de norocosi si cata nevoie ar fi avut oamenii aia de un antibiotic, de un bandaj, de o mancare calda, de o patura..in fine.

Nici pe mine nu ma impresioneaza filmuletele de pe net..mai ales filmuletele pe care le vedem noi/le vad cei care nu au toate cunostintele necesare ca sa puna informatiile cap la cap. In fine, despre multe, prea multe lucruri am auzit ca sunt "eroul zilei" ca ulerior sa fie dusmanul de temut, inclusiv despre gluten.

De ex cu toate curatatoarele astea de colon...care promit ca iti fac si tenul curat etc. Daca esti constipat si ai probleme in acest sens, orice te-ar ajuta sa scapi de problema, va rezolva si cu tenul si cu tot. DAR daca NU ai probleme cu constipatia, interiorul colonului arata ca interiorul nasului :) este rosu si nu are nicio placa mucoida, nicio placa de niciun fel. Interiorul intenstinului unui om FARA probleme de constipatie nu are nicio depunere despre care vorbesc cei care vand prafurile de profil. Se poate vedea si orice colonoscopiile de adult neconstipat :).
La fel si cu "va scoatem viermii pe care sigur ii aveti, uitati aici filme" :)) sau uleiul care "trage" toxinele din corp de pe peste tot...din sange prin gura. In fine.

Eu nu am probleme cu tenul/hormonale, chiar deloc, ba chiar dupa cele 2 sarcini sunt reglata ceas pe toate planurile :) si mi-ar fi nasol sa reactioneze corpul meu radical la orice adaugire de branza/ciocolata etc. Sper consumand alimente cu/fara adaugiri nici sa nu am pe viitor.

Nu zic, incerc sa mananc sanatos dar sa imi dedic viata cautarilor la care nu am acces....oricum informatiile care ajung la mine sunt cele care sunt lasate sa ajunga, sunt cele de pe netul tuturor, nu am informatii din interior, bine, am specialisti aproape :). Si ce concluzii trag eu astazi legate de un aliment sau un mod de viata, sunt concluziile pe care le pot trage date fiind informatiile pe care le am. Ce concluzii voi trage maine...imi va arata doar cat de putine informatii am :) si ca ce era batut in cuie astazi nu mai este maine :) asa ca nu pot fi categorica in niciun sens. :)

am batut campii destul :) ma duc la culcare. Noapte buna si o saptamana/luna minunate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Alice. Suna f bine ce scrii tu acolo...

Marina, welcome back.

Xio, mai ai fund dupa aia 22 Km?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata si sa aveti o saptamana buna!

Eu am biciclit ieri la servici desi se anunta ploaie da raveam chef sa fac miscare. Ei, la venit a fost bine. La plecare insa mi-am luat inima in dinti si am plecat pe ploaia. Insa nu ploaia a fost partea cea mai rea ci vantul. Nu cred ca sunt mai mult de 2,5 km pana acasa dar zau ca imi tremurau picioarele cand am coborat de pe bicicleta. Trebuie sa mai repet experienta ca nu stau prea bine la capitolul rezistenta.

Iaca Xio, 22 de km. Au fost la deal ?

Alice, mersi de info legat de orez.
Reteta de varza nu e insa prea ok ca se prajeste ceapa. Insa da, rantasul face gustul altfel. Eu fac asemanator varza alba, insa fara cumin si morcov, ginger. Si pun rosii si foi de dafin.
Si imi place tare mult salata de varza, e si mai usor si mai rapid de facut .

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

salut fetelor,
daca tot suntem la tema GMO food si credibilitate articole, as arunca aici inca un link:

http://www.annualreviews.org/doi/pdf/10.1146/annurev.arplant.58.032806.103840

Cand e vorba de credibilitate si mai ales de studii, eu caut intotdeauna pe site-uri de specialitate. Exista in internet o baza de date cu studii de cercetare, medicale, etc a carui nume nu mi-l amintesc in acest moment (revin eu cu insa mai incolo) insa dau numai o sugestie: cautati intotdeauna Reviews (ca ala de mai sus, de ex). Reviews sunt mai accesibile catre "publicul larg", adica nu extrem de specializate, si omul de rand (ma refer la cei care nu sunt pe domeniu, pe cercetare) le poate, in oarecare masura, intelege. In plus, cum o spune si numele, ele sunt un fel de "literature survey" bazat pe ultimele cercetari stiintifice(implicit publicatii) pe o anumita tema.

Am pus acel Review de mai sus fara a apuca sa-l citesc(dupa o cautare google rapida), o sa il citesc mai tarziu, caci cu tema GMO m-ati "starnit" si m-ati facut curioasa. Ca om de cercetare (biochimist si bioinformatician prin formare, cu practica si pe biologie moleculara, chiar pe plante, ha!ha!) v-as spune ca sunt in moment pe partea cealalta a baricadei, adica cu "pro" pt GMO, insasi prin simplul argument ca hrana GMO nu are cum sa faca rau, caci noi avem puterea de procesa (denatura) orice ADN (material genetic) strain (exceptand virusi, aia e alta poveste), insa cealalta jumatate din mine zice sa ma tin deoparte, pana nu ma informez corect. Nu imi place sa imi dau cu parerea fara sa ma documentez/argumentez. E important de stiut insa de ce se fac aceste cercetari, ce scop au ele. Aici va las pe voi intai sa citit acest articol. Poate ca gasiti un raspuns.

Cat despre mine, ma voi informa si revin cu un raspuns pertinent (mai documentat adica).

pana atunci insa, numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Gata, mi-am adus aminte! siteul este:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Cautarea o puteti da insa direct aici:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/gquery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daaaa, ala nu a scazut din fericire
Nici macar nu am observat sau obosit, si nici febra musculara nu am. :))
a fost si urcare si coborare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice12 spune:

Aici e parte din articolul ala:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512005637

Cercetarea e facuta de francezi/italieni.


Panseluta, sa stii ca la un momentat dat ma gandeam ca GMO ar putea fi mai putin nociv pentru ca ar trebui sa aiba mai putine pesticide, sunt facute sa fie rezistente la boli...nu mai stiu cu siguranta nimic. Francezii de mai sus au descoperit ca GMO facea tumori in sobolani.

Otilia, incerc sa nu prajesc legumele in ulei mult, spreiez tigaile, mai bine zis pun cateva picaturi de ulei si apoi intind cu un servetel. Noi cumparam ulei non GMO si nu prea gasesc la spray.

Astazi am mancat oatmeal de dimineata, piept de pui, hummus si tortillas, salata de rosii la pranz si acum seara paste integrale cu sos de rosii, brocolli,dovlecei, parmezan si pepene.Si am mers pe jos 10 kilometri. Sunt moarta de oboseala, ma duc sa ma bag in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Eu cred ca informarea asta pe internet aduce numai beneficii. Nu suntem toti medicisau biologi dar pana la urma daca iti pica in fatza o informatie de genul "studiile pe sobolani au aratat ca cei care au consumat GMO sunt predispusi la dezvoltarea de tumori" nu poate decat sa te incite sa cauti mai mult si sa incerci sa iei o decizie cat mai informata. Poate riscul ti se pare prea mic in comparatie cu alte riscuri din viatza de zi cu zi, poate ca e ceva de care te poti dispensa usor si macar elimini o expunere. Dovedit sau nedovedit stiintific cred ca e putin irelevant, pana la urma fiecare isi ia propriile decizii si nu ar trebui sa demolam prea usor aceste studii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

in materie de raport, ieri o ora si jumatate muaythai si mancat aiurea aseara la 8:30 adica o ciorba adevarata fara paine si fara nimic doar cu ardei iuti si 2 prune. Mancarea in sine era ok, combinatia si ora au fost letale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Si tot eu ca sa vedeti cu ce va tot bat la cap in materie de sport. Incalzirea e aceiasi , exercitiile de tehnica sunt putin diferite, cele din videoclip sunt mai spre jujitsu, in muaythai folosim manusile de box si putintel mai multa lupta
http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=3QeTJqQ6hbU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D3QeTJqQ6hbU%26feature%3Dyoutu.be


Mergi la inceput