Vrem sa facem actele pt un apartament al parintilor, dar nu am vrea sa dam o caruta de bani pt taxe. Care e diferenta intre un contract de vanzare cumparare sau donatie, pt care din ele platesti mai putine taxe? Cat costa taxele pt un contract de vanzare cumparare si cat pt donatie?
Multumesc.
eu stiu ca pt. donatie se plateste mai putin, insa ai grija sa nu existe posibilitatea ca donatia sa fie contestata. adica dupa moartea parintilor, daca ai frati/surori care ar dori o parte din apartament, se poate face contestatie. nu stiu daca e un pericol real, insa ti-ar da ceva batai de cap.
despre preturi, cel mai bine e sa intrebi la un notar. pretul e in functie de valoarea declarata a apartamentului. daca declari valoare mica, platesti mai putin, insa nu poti declara nici 2 lei, pt. ca exista o suma minima ce poate fi declarata, in functie de zona, nr. camere etc.
Nu neaparat numai frati/surori ci orice terta parte (ne)indreptatita la mostenire. Vin ei - nepoti/nepoate...etc. si mai si castiga cu usurinta.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa