Aspirante optimiste .(808) Felicitari Isa!
Raspunsuri - Pagina 15
moni05 spune:
Buna fetelor!
I'm finally back, am terminat cu examenele, de fapt pe ultimele nu le-am mai dat, iar aceasta este prima seara libera dupa mult timp.
Valicutza, Domnul fie cu voi in aceste momente, sa va intareasca si sa va ajute sa treceti peste aceste momente atat de grele.
Felicitari noilor gravidutze, si sarcini usoare viitoarelor mamici!
Ramayana, gabyv si miki never lose hope! Un sut in fund un pas inainte!
Vom deveni mame, veti vedea, mai deveme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, toate aspirantele vom deveni mamici! :)
Monique, ceea ce ati decis sa faceti este minunat! Mult succes, sunt convinsa ca veti gasi un copil minunat indiferent de varsta pe care o are! :)
M-as bucura mult daca si sotul meu ar imbratisa ideea adoptiei.
Noi am inceput investigatiile, din nou, de data asta mai detaliate.
Am facut pachetul II de la Synevo pentru trombofilie, iar la rezultate a iesit MTHFR, mutatia C677T, genotip heterozigot.
Deocamdata nu am facut si PAI si factorul XIII.
Martea viitoare m-am programat la dr hematolog Saguna Carmen.
Am inteles ca este un dr bun.
Din pacate stau foarte prost la capitolul timp si deocamdata imi este greu sa ajung la dr Uscatescu.
Am fost la dr Cocei, de care ne-a placut tare mult, explica tot, raspunde la toate intrebarile, este foarte rabdatoare si calda.
Ne-a dat analize foarte detaliate, mi-a spus ca este posibil sa am endometrioza, la cum arata chisturile de pe ovare este posibil sa aiba in continutul lor endometru.
La eco transvaginala in ziua 11, endometrul era f subtire.
De luna viitoare vom urmari ovulatia prin eco.
Ce pot sa va mai spun este ca dupa ce am cazut in butoiul melancoliei cand am aflat rezultatele de trombo, si am plans o seara intreaga, am ridicat capul si sunt pregatita sa infrunt orice obstacol si analiza care nu vor iesi asa cum vrem noi.
Acum mai am cel putin doua seturi de analize de sange de facut, pentru a mai economisi bani, voi face o parte la stat la spitalul militar si restul cel mai probabil la Synevo.
Am facut si antibiograma completa la secretii, astept rezultatul.
Sunt ziua 17, nici nu imi vine sa fac caci am o scurgere maronie de cand am facut recoltarea pt secretii, pare-se am colul putin inflamat si am sangerat, iar de atunci am o secretie dubioasa. Bine ca ne-a ramas macar cheful intact! :p
Am citit majoritatea post-urilor din urma, si trebuie sa spun ca sfaturile, mergi in vacanta cu sotul si deconecteaza-te ca vei ramane gravida, nu merge la toata lumea.
Am primit acest sfat timp de aproape 3 ani, si culmea l-am cam si urmat si degeaba, am avut multe vacante f relaxante si frumoase si bb nu a aparut.
Ceea ce conteaza este efectuarea unor analize amanuntite din sec 2 in care te decizi sa ramai insarcinata!
Un dr i-a spus unei prietene care a pierdut sarcina ca 80% din femei pierd prima sarcina, si e normal,iar ea saraca are trombofilie.
De ce sa treci prin niste suferinte cumplite cand le poti preveni?!
Motiv pentru care voi initia o campanie care sa faca publice analizele basic (care sa contina analizele genetice de trombofilie, analiza de identificare a endometriozei, sindromul ovarelor micropolichistice, etc) inainte de a incerca sa ramana insarcinate!
Cine are idei si sugestii de initiere a acestei initiative, astept mesajele voastre. :)
Va pup dragelor, sa avem o seara minunata!
velvet spune:
moni,idee buna cu campania! si eu spun tuturor sa faca tot ce tine de trombofilie,ca de aici se pierd cele mai multe sarcini.sa faca barbatii spermograma la o clinica RUAM,pt ca 50%din cazuri e infertilitate masculina,etc...dar se pare ca nici doctorii nu recomanda si nici femeile si barbatii nu sunt toti sau macar majoritatea receptivi...
moni05 spune:
velvet poate vor fi receptivi, daca ar fi facute publice cauzele infertilitatii si modalitatea de identificare.
Acum la un pahar de vin am decis cum voi incepe campania.
Un blog! cu rubrica de analize care trebuie facute, povestile fetelor care au reusit sa ramana insarcinate (sub anoninamt bineanteles, cele care vor sa impartaseasca).
Poate facem un brainstorming. Ce ziceti fetelor va bagati?
Cred ca ar trebui sa fac un topic separat unde sa dezbatem acest subiect!
Ma simt foarte motivata si determinata sa fac aceasta campanie, si vad ca sotului ii surade ideea si ca vrea sa ma ajute cu blog-ul(ar fi culmea sa nu ma ajute, avand in vedere ca este it-ist). :)
Asa macar, eu cel putin simt ca iese ceva bun din suferinta si lupta noastra!
MeAlex spune:
Cauzele infertilitatii se cunosc, modalitatile de investigare, de asemenea. Problema e ca extrem de multe femei nu au acces, dau chiar daca au, nu se informeaza pe internet. Si apoi, cand le explici, multe spun ca nu au ele asa ceva...Ignoranta naste o stare de seninatate...
Exista forumul SOS Infertilitatea, dar sigur, nu strica sa mai existe un blog. Importanta e reclama, ca sa ajunga cat mai multe fete acolo.
Poti sa faci chiar singura un blog, pe blogspot de exemplu.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
moni05 spune:
Asa este ai dreptate.
Dar dupa cum ai spus inca un blog nu are cum sa strice. :)
In ultima vreme sfatuiesc femeile din jurul meu inclusiv sora mea care incearca si ea de un an sa ramana insarcinata, ce analize trebuie sa faca, si incerc sa le explic de ce este bine sa faca aceste analize.
Pentru ca ai dreptate aceasta este mentalitate, ca nu au ele asa ceva.
Voi face acest blog si sper sa fie multe initiative care sa ii trezeasca pe oameni din amorteala, si sa inteleaga din ce in ce mai multi importanta investigatiilor inainte de a incerca sa aiba un copil.
Multumesc alex!
MeAlex spune:
Moni, ! E foarte important sa explicam femeilor din jurul nostru lucrurile astea, si pe un blog, dar si prin viu grai...am intalnit atatea care spun ca daca nu raman, fac un fiv la 40 de ani si pac, vine bebe...ca ce, tipa aia care a facut copil la 65 de ani cum a putut?
velvet spune:
neata
alex,exact asa zic-ca fac ele copii si mai tarziu,aia cum a facut la 40 de ani?si ailalta?....si mereu le zic.oricui zice sau amana sa faca copil.poate pe cineva ajut.
moni05 spune:
Buna dimineata fetelor!
Va invit la o cafeluta aromata!
Si o ca sa avem o zi minunata!
Stiti cumva cum imi pot introduce o semnatura?
Si hai ca mai am o intrebare asa de dimineata, daca am mutatia MTHFR C677T genotip heterozigot exista sanse mari sa am mutatie si pe PAI sau XIII?
Nu stiu daca sa le fac luna aceasta sau daca pot sa le mai aman o luna, caci tare scumpe sunt.
V-am .
Didi81 spune:
Moni, super idee, te sustin
Nu te intrista pt rezultatul analizelor, mai bine ca ai gasit ceva ce poti trata, asi zice. Eu nu par sa am probleme cu infertilitatea, la prima sarcina am ramas insarcinata imediat, iar la a 2-a dupa 4 luni. DAR la prima sarcina a fost reterd de crestere intrauterina, iar a 2-a s-a oprit in evolutie la 7 sapt. Acum fac si eu analizele de trombofilie si parca mai degraba asi vrea sa depistez ceva pe care sa pot da vina, decat sa stau in ceata si sa las totul la voia intamplarii, sa risc sa mai am o sarcina oprita in evolutie sau cu un retard de crestere care ar putea fi mai mare de data asta... De asta imi e mie teama.
Pe mine ma pasioneaza mult medicina, si in special genetica, de cate ori am putin timp mai citesc ceva din domeniu
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
MeAlex spune:
Neata, fetelor!
Moni, sunt sanse. S-a descoperit ca o mutatie MTHFR se asociaza foarte frecvent cu mutatii de gena PAI, nu mai stiu daca si de Factor XIII.
Eu as zice sa faci PAI-ul.
MTHFR hetero singur nu e mare branza, dar probabil e asociat cu altceva.
Pentru semnatura, intri la Contul meu/Profil personal/Editeaza profil apoi o sa iti ceara userul si parola si ti se deschide o pagina cu multe campuri. Mergi la Optiuni si apesi pe + ca sa vezi caseta pentru Semnatura.