Felicitari Mada! Hai Ramona, Ana, Raluca!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare fetele,

Sa vedem ce-mi mai aduc aminte din ce am citit.

In primul rand felictrari noilor mamici si nastere usoara celor ce urmeaza la rand!

Lulutza draga ce te-ai mai chinuit. Theo mica nu vroia sa plece de la mami din burtica!

Mihaela, eu am 25 de zile de la nastere si inca mai am scurgeri galbui-portocalii, cand si cand. Asa din alea enervante de trebuie sa-mi pun tampon toata ziua ca nu stiu cand ma apuca.

Bob, cred ca tu esti cea mai chinuita cu colicii astia nenorociti! Imi pare rau sa aud asta! Unde faceti botezul si cat costa meniul? Include si bauturile? Si noi vrem sa facem pana pe 15.11, dar inca nu ne-am interesat, spre rusinea noastra.

Dani, ma bucur ca ati rezolvat cu actele!

Kytanutz, ce ti-era tie frica de nasterea inainte de termen! Uite ca saptamana asta ai ajuns la 40!

Tot vreau sa o scot pe mandra prin parc si ne tot frichinim. Am schimbat-o de haine si s-a trezit si a inceput sa planga! M-am dezbracat, i-am dat tzitzi si acum a apucat-o scremutul si a facut kk. Iar o trezesc cu dezbracat, spalat, imbracat. Parca vad ca apoi iar vrea tzitzi. Mai apucam noi sa iesim la pastele cailor! Nici asa cu rahatelul la fund nu vreau sa o scot! Hai ca ma duc sa o spal si revin cand mai pot sa va zic si ce am facut ieri la moasa!

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Fetele, mai am o intrebare!

Rares al meu face maine 2 saptamani... pana acuma l-am scos de 2 ori pe zi, cumulat cam 30 de minute. Asta in jurul casei si pe strada din fata casei. Credeti ca e prea mult pentru el sa-l duc la o plimbare in parc (care necesita si un drum cu masina de 10-12 km dus intors) + sa stam minim o jumatate de ora in parc?

Mergi la inceput

Asaaaa, deci am fost ieri la moasa. Am stat vreo 2 ore acolo, femeia foarte draguta si dedicata, dar sincer parca mai mult m-a zapacit iar, si de-abia simteam si eu ca m-am linistit si asta mica la fel, isi facuse un program, manca bine, dormea cate 3 ore, ieseam prin parc de 2 ori pe zi. Btw, consultatia a costat 200 lei.

Deci, s-a utat la tzitzi si a zis ca am lapte destul pentru ea, textul pe care il stiam si eu: ca sanii produc atat cat e nevoie pt copil. S-a trezit pitica, am pus-o cate 10 min la fiecare san, am stimulat-o intruna sa nu adoarma si pana la urma a adormit.
Am utilizat pompa mea Medela cateva minute sa vada moasa cum merge. Curgea incet, pic cu pic (eu ma mulg vreo 30 min si de-abia scot 30 ml). A zis sa folosim pompa ei, dubla si super profi. Sincer, curgea tot cam ca la pompa mea. M-a masat, mi-a pus comprese calde si a bagat iar pompa. Intr-un final, dupa 2 incercari, am ajuns la un total de laptic muls de .... ghici cat? 12 ml! Mda, pe bune acum, vi se pare suficient? Ca nici cand suge bb nu cred ca iese mai mult! Moasa mi-a zis ca bb sigur se satura, ca suge de 3-4 ori mai bine ca orice pompa. Ok, accept asta, dar de plange si vrea sa mai manance? Pai se pare ca primele 8 saptamani sunt haotice si bb suge, doarme si 10 minute apoi iar suge, poate dormi 20-30 min apoi iar sa suga.
Am intrebat-o cum isi explica faptul ca dupa ce suge san si adoarme si pare satisfacuta in conceptia mea, cu laptic curgand pe obrajori, mai bea si 80 ml LP. A zis ca asta nu inseamna ca ii e foame, ca bbilor daca le dai, ei tot papa. Sincer nu cred chestia asta, ca ei papa cat le tot dai. Ca asta mica uneori suge doar 20 sau 40 sau 60, nu tot biberonul. Si daca ii dau doar 20 plange. Cand se satura imi arata ea: inchide gura si nu mai vrea deloc biberonul.

Hai ca am spalat-o, a supt din nou cum banuiam si a adormit. Incerc sa fug cu ea afara pana nu se trezeste iar. Revin.

Mergi la inceput

Victorie! Am ajuns in parc si inca doarme! Sper sa o mai tina o ora. Ca daca se trezeste dw foame ne stie tot cartierul pana ajungem acasa. Le admir pe cele care alapteaza in public, dar eu nu pot!

Mihaela, eu pe Maya am scos-o de la o saptamana de 2 ori pe zi cate 30 minute, apoi incet-incet am ajuns la o ora, o ora jumate de 2 ori pe zi (acum are 3 sapt jumate). La o saptamana am dus-o la pediatru, ceea ce la traficul din Bucuresti inseamna cate o ora cu masina dus-intors. Cand mi-a scos firele la o saptamana, la fel, am luat-o cu mine cu masina.

Revenind la moasa. Deci mi-a zis sa renuntam la LP si sa-i dau san si sa ma mulg si eu la o ora dupa supt, sa stimulez productia. Ok, ajung acasa, la ora 12 se trezeste mandra si o pun la san si suge si plange si o mut de la un san la altul, de pe perna de alaptat lungite pe pat si iar pe perna, iar lungite. Pana la ora 17.30 cand am cedat nervos si i-am facut o sticla de lapte praf pe care a halit-o imediat si apoi a adormit 3 ore. Acum pe bune, sunt eu nebuna? 5 ore jumate de supt si ea tot plangea!

Si-am mai facut o nefacuta ieri. Imi zice moasa ca pot sa mananc orice (asta stiam si eu, dar ma feream de ceapa, usturoi, fasole, varza). Ca pot sa mananc si ceapa si usturoi ca daca le-am mancat in sarcina bb e obisnuit si chiar daca se schimba gustul laptelui, unor bbi le place si un alt gust. Si plecam noi de la ea si mi se face foame. Mi-as fi luat 2 merdenele, sotul vroia un falafel (locul e curat si de 14 ani luam falafel de acolo). Tot stateam in dubii daca sa-mi iau di eu unul, ca toata sarcina nu mancasem. Pana la urma zic hai sa iau, ca e cu naut si nu cu cine stie ce carne. Si avea si usturoi, si ceapa, si varza, si castraveti acri. Si cine credeti ca a facut crize de plans aseara de la 8 pana la 1? si azi dimineata smiorcaita la fel! Ca tot ne laudam noi ca de 4-5 zile n-a mai plans de burta! Falafel i-a trebuit lu' ma'sa!

Revenim la moasa. Ii zic ca acum are si ea scaune normale (pp normal si kk galben mustar si consistent). Inainte avea pp cam portocaliu si kk verde apos. Imi zice de meconiu, ok, stiu ca se elimina in primele zile, dar la 3 sapt sa fie kk tot verde nu mi se pare ok.

Ii zic de greurate, ca in 17 zile a luat doar 200g. Imi spune ca in primele 10 zile copiii tot scad si ca de fapt daca scadem primele 10 zile mai raman doar 7, si 200 g in 7 zile e excelent! Hmmm... Ii zic ca de cand am trecut-o pe LP in 4 zile mi-a luat 200 g si a ajuns si ea sa aibe 400 g fata de iesirea din spital.

Cam asta e experienta cu moasa. Sincer, o sa o alaptez cat pot, dar o sa ii dau si lp, ca o iau razna daca o las sa ma suga non-stop si nici ei nu cred ca-i face bine sa fie mereu agitata, plangacioasa si sa nu doarma deloc.

Aseara n-am mai trezit-o sa suga. Am lasat-o pe ea sa-si faca program. S-a trezit pr la 4, a supt 5 min, la 6.30 10 min si la 7.30 a fost trezirea finala. Bbii vostri cat dorm si sug noaptea?

Mergi la inceput

Olivia, nu stiu daca are legatura cu faptul ca Rares a fost prematur, nascut la 35 de saptamani, dar am un baietel exemplar. Noaptea nu plange deloc, se trezeste sa manance intre 11 si 12, apoi pe la 3-3.30, si apoi intre 6 si 7 dimineata. sta treaz maxim 30 de minute, cat il schimb si papa, apoi doarme mai departe. Ziua are cam acelasi program, doar ca are momente cand plange de dureri de burtica.
Asa ca eu deocamdata sunt o mamica destul de odihnita :).

Cat despre falafelul ce l-ai mancat, mie medicul mi-a spus ca pot sa mananc orice nu-mi cade mie greu la stomac. Ca daca-mi cade mie greu, si bebe va avea dureri de burtica. Am mancat orice pana acuma, cu exceptia cepei, usturoiului si fasolei. Ma rog, ceapa cruda n-am mancat, ca-n mancare gatita da. Si cat de curand vreau sa mananc un peste cu mujdei, mi-e asa dor... Am mancat usturoi in timpul sarcinii, cateodata il varsam, cateodata nu, deci nu stiu daca in laptic il va tolera bebe.

Mergi la inceput

Felicitari Ramona pentru micuta Natalia, sa creasca mare, sa fie sanatoasa, sa va umple de bucurie. Iar tie refacere rapida.

Mergi la inceput

Mai am un stres cu ea. E fornaita de ma scoate din minti. Scoate niste sunete cand doarme si cand suge de parca se chinuie sa respire. I-am pus ser fiziologic - nimic, am incercat cu pompita manuala - nimic, a incercat sotul cu o batista si a tras el cu gura (stiu, suna Yeak, dar de disperare faci orice) - nimic, am luat batistuta bebelusului (cea pe care o fixezi pe aspirator), a functionat de 2 ori, dar in rest, nu iese nimic si ea tot scoate sunetele alea de parca ar avea nasul plin de muci. Ce sa-i mai fac?

Mai nou de cateva zile am si eu o stare naspa, ma doare capul, corpul, parca si gatul. Iau oscilo de 3 zile cam degeaba si beau ceai cu lamaie si miere, dar tot cam la fel imi e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Ce frumos ca VIOIKA e din nou insarcinata, speram de data asta sa mearga totul bine.
Si noi am gasit ieri buricul in pampers asa ca aseara a facut baie in cadita, nu pot spune ca i-a displacut total, a plans putin.
Mihaela, ce bine ca ai timp liber, eu cu furia asta a laptelui, tot timpul somnului lui mi-o petreceam cu dusuri, comprese,masaje si tras cu pompa.
Felicitari Ramona, sa auzim de bine cand revii acasa.
Mihaela si eu locuiesc la casa, ieri Paul a stat in scoica pe terasa vreo 2 ore, terasa e acoperita, afara era cald, nu batea vant, a dormit tun. Astazi are o saptamana. Si eu astept sa ies in parc, numai ca nu sunt inca eu asa de breaza de iesit. Mai astept.

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Olivia mare chin ai tu cu micuta...nu am reusit sa citesc din urma,dar am citit mesajele tale.Fornait este si al meu.Ii pui in nasuc ser fiziologic sau laptic de-al tau.Ei inca mai au secretii din burtica.Eu zic sa nu te stresezi la capitolul asta.
Intr.adevar asa stiu si eu ca daca ai mancat in timpul sarcinii cea+pa si usturiu ,poti sa mananci si cand alaptezi.Falafel e cam mult...nautul e egal cu fasolea si umfla.Trebuie evitate muraturile,fasolea,mazarea,varza...
Cat despre LP,poate chiar nu ai,d
ar uneori din grija prea mare le dam LP,crezand ca nu se satura si le marim stomacelul,iar la tzitzi nu le mai e destul lapticul...

Eu cu bebe suntem bine.Sambata am facut o saptamana.Ieri a venit preotul si ne-a citit de 8 zile,am facut si o masa cu socrii si parintii si tot ieri ne-a cazut si buricul.Momentan nu are colici si am mancat orice pana acum.

ANDREEA,mami de Andrei (22.09.2012)
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Olivette, ma bucur ca ai fost la moasa. Ma bucur ca a incercat si ea tot ce putea sa incerce.Sunt de acord cu tot ce ti-a zis mai putin cu chestia ca bebelusul mananca oricat i-ai da si niciodata nu e satul.Asta o stiam la caini, fara suparare, dar cum zici si tu, nici Sophia nu mai trage din biberon daca e satula. Acum suntem in faza cand ii prepar 100 ml (90 apa+ 10 praf) si are dati cand se opreste la 50-60...deci chestia ca ei mananca pana termina mi se pare foarte dubioasa, ca sa nu zic falsa.

Eu zic sa faci cum esti tu linistita.Din punctul meu de vedere ai facut ce era posibil sa alaptezi exclusiv.Eu nu prea cred in treaba cu 'nu ai lapte', am vazut multe mamici care o folosesc ca pretext ca sa doarma noaptea (si incerc sa o zic fara nici o urma de repros, ca inteleg si asta ).Nici eu nu am avut si m-am chinuit mult pana sa pot alapta exclusiv.Am reusit cu ceva sacrificii si dupa oarece disperari ca nu am...Dar daca se punea problema sa aleg intre sanatatea mea mentala si alaptat, alegeam prima varianta.Oricat de egoist poate suna, copilul are nevoie de o mama cu toate tiglele acasa.Si o zic eu care desi nu alaptez acum , am alaptat prima data 3 ani.Deci nu sunt chiar din categoria ''strugurii sunt acri''
Dar daca la tine asta e situatia reala, asta e,....mergi inainte, o sa fie o fetita sanatoasa si asa si o sa aiba si o mamica nestresata si care sa se bucure de ea si nu sa se ingrijoreze de greutatea copilului

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput