Trebuie sa merg in Romania(Bucuresti)sa reinoiesc pasaportul romanesc. Sunt casatorita in US, si imi trebuie transcriptul certificatului de casatorie ca sa pot face pasaportul. Stie cineva in cat timp transcriptul este gata la primarie? Consulul romaniei la Chicago m-a cam bagat la sperieti zicand ca dureaza o luna. Stie cineva daca este adevarat? In romania stau mai putin de o luna jumate si imi este teama sa nu am probleme...
Va multumesc anticipat!
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 8 luni.
Trimite actele de casatorie inainte sa le depuna careva din familie (pt asta nu e nevoie de procura dupa cate stiu eu), cand ajungi tu sa te duci doar sa ridici certificatul de casatorie, ca si pasaportul nou dureaza ...
La mine a durat 3 luni cu totul incepand de la declarat casatorie ,skimbat buletin pe numele nou ,carnet de conducere si pasaport.Certificatul de casatorie dureaza intre 1 luna si 2 luni .
Buletinul cam 1-2 saptamani iar pasaportul si ala cam pana intr-o luna.Iti urez noroc.Poate daca ai da in stanga si indreapta se misca ceva mai repede nu stiu.