Concursul "Micul matematician"
hello
vreau sa va intreb daca au participat copilasii vostri la acest concurs si de unde v-ati cumparat culegerile de exercitii? se gasesc de cumparat inainte de concurs sau apar editiile doar dupa concurs si antrenamentele se fac pe culegerea ce contine subiectele de anii trecuti?
merci
Raspunsuri
mussette spune:
buna
da, culegerea se gaseste de cumparat de la librarie- dar se poate comanda si prin scoala (noi asa am facut)
Noi am participat doar in clasa a II a dar ei primeau teme obisnuite pentru clasa din aceasta culegere pentru ca exercitiile erau prea puerile si le putea face toata lumea
mussette
sorana spune:
Si noi am cumparat culegerea prin scoala, la fel ca la Mussette, le dadea teme din ea. Acum se numeste "fii inteligent la matematica" si este de la ed. Nomina.
La concurs esti inscris automat daca iei culegerea, asa ca anul trecut a participat toata clasa la concurs.
Ca si grad de dificultate este cel mai usor concurs la care a mers fi-mea, este mult sub arhimede si destul de mult sub nastasescu (evaluare in educatie). Dar este ok pentru mers cu "toata clasa".
Mai simpatic si parca un pic mai dificil mi se pare echivalentul la romana "comunicare. ortografie".
Dorsilia spune:
da, inteleg, multumesc mult. Daca e asa usor, nu-i vad neaparat relevanta pt ca la clasa au o culegere destul de greuta dupa care lucreaza, si cand spun greuta, chiar e greuta pentru ca uneori si eu am nevoie de cateva secunde sa recitesc o data sa pricep cerinta. Euclid stiu ca e usor, i-am scos niste fise anul trecut.
Danu a participat la Smart, si la Cangurasul matematician in clasa I. Anul asta vad ca invatatoarea ii va duce la concursul asta unde spuneti ca poate merge toata clasa in grup. E bun pt moralul lor daca e asa usor :)
lavi02 spune:
Smarturile mi se par cam prostii, nu sunt in concordanta cu programa, n-am mai inscris-o la Smart si la Eurojunior. Culegera Micul Matematician mie imi place, are probleme si mai usoare si mai greute.
sorana spune:
Mie imi place ideea asta a lor de a nu plati concursul. Cumperi culegerea si esti inscris automat la concurs. E firesc asa.
Edit: Copiii, mai ales cand sunt micuti, gresesc si la concursuri usoare. De fapt fi-mea greseste in special la subiectele usoare, pentru ca nu le da importanta.