Cum se explica ?
Dupa o vara fierbinte, temperatura s-a mai domolit la capitolul pasiuni politice. Sau e doar linistea dinaintea furtunii ... alegerilor desigur.
Iata ce spun sondajele - am doua imagini care ne ajuta sa ne punem la curent cu optiunile alegatorilor, intr-un studiu comparativ de sondaje. Imaginile vorbesc de la sine.
www.evz.ro/fileadmin/multimedia1/2012/SEPTEMBRIE/18/ires_9.jpg" border="0">
www.evz.ro/fileadmin/multimedia1/2012/AUGUST/31/ires_3.jpg" border="0">
Si totusi, dincolo de procente, cum va explicati scaderea in sondaje a dlui Antonescu? Sa aiba de a face cu prestatia sa din timpul presedentiei interimare?
Si inca o intrebare la care nu am raspuns. Cum se explica ca anul trecut, acelasi procentaj de alegatori spuneau ca Romania se indreapta intr-o directie gresita? Din moment ce avem alta coalitie la guvernare, fundamental opusa cabinetului de atunci...??? Pana la urma ce directie doresc alagatorii romani?
va astept la discutie
sursa graficelor www.evz.ro/detalii/stiri/IRES-Antonescu-surclasat-de-Ponta-n-topul-oamenilor-politici-preferai-de-romni-1001367.html" target="_blank">aici.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
Deceneus spune:
Am vazut pe undeva ca 80% dintre romani nu au incredere in clasa politica, si acel 80% se regaseste si in graficele de mai sus.
Nu au incredere in alegeri ca vor fi corecte, si nici ca rocada le va schimba viata in bine.
Intr-un www.apd.ro/files/sondaj%20privind%20fraudarea%20alegerilor_mai-iulie%202009.html" target="_blank">sondaj din 2009 situatia increderii era urmatoarea
71% declara ca nu merg la vot, cu 15% mai mult in iulie decat in mai, din care:
- 53,1% cu studii primare,
- 64,3% cu studii medii, in cerestere cu 12,3% fata de luna mai
- 72,2% cu studii superioare in iulie fata de 44% in mai rezulta o crestere de 28,2% in trei luni.
Intr-un alt sondaj tot din 2009 inainte de prezidentiale la intrebarea, daca in turul doi ar candidat Antonescu si Geoana cu cine ati vota, 14% au indicat cu Antonescu si 35% cu Geoana, peste 50% au raspuns nu stiu sau nu particip.
In concluzie Antonescu nu a avut o cota foarte mare, si a si erodat-o prin iesirile tifnoase, care nu dau bine unui politician.
Rufus spune:
Dupa mine e chiar simplu.
Antonescu dadea ceva semne in timp ce era in opozitie. Formarea USL l-a "legitimat" sa ridice tonul si prestatia, fiind partener egal (si acum ma mir cum PSD a acceptat asta), insa avea totusi un subiect comun cu Ponta: Basescu.
Dupa ce au trecut la Guvernare, Antonescu s-a simtit dator sa preia conducerea. Discursul lui s-a radicalizat, in afara de Basescu s-a pronuntat irevocabil si in alte probleme comune, lucru care a starnit iritari. Electoratul PSD nu-l vede chiar un lider, ori el asta se vrea.
Pana la referendum s-a comportat isteric, dorind suspendare cu orice pret; a fost motorul, impingatorul, remorcherul, distrugatorul actiunii de suspendare, ca urmare actiunea s-a derulat calcand grosolan peste lege, etica, morala, adica exact ce s-a reprosat PDL-ului (nu-i vorba, aici Ponta l-a urmat cu succes).
A lasat impresia ca a ajunge presedinte cu orice pret, pentru orice perioada, chiar si o luna-doua, reprezinta tinta vietii lui. Ajuns presedinte, a procedat exact ca orice animal salbatic care-si marcheaza teritoriul: a concediat tot ce "mirosea" a Basescu (apropos: Vacaroiu a procedat in acest fel?), s-a comportat cum i-a venit lui mai bine, a spus explicit ca el se implica in politica interna, chit ca Basescu a fost criticat pentru asta, semnaland clar ca nu e presedintele tuturor romanilor.
Mai trebuie ceva pentru o reteta eficienta a insuccesului?
Despre parerea oamenilor despre directia Romaniei, iar nu-i o mirare prea mare; oamenii vor sa traiasca bine. Daca nu o fac, inseamna ca directia e gresita. Nu cred ca cineva are pretentia ca cei care au participat la sondaj sa aiba cunostiinte inalte in economie interna sau mondiala, politica interna si externa, managenent si, mai ales, incredere in politicienii romani.
Dovada: toate cifrele, precum si parerile expertilor (altii decat romani) sugerau ca guvernarea Boc a adus plusuri consistente; si totusi, PDL a fost sanctionat masiv pentru ca, in paralel cu masurile bune, s-au petrecut fapte de coruptie, s-a furat, s-a sfidat. Ei bine, si cu buzunarul gol si cu suturi in fund, e greu sa te culci seara linistit.
Citeam undeva de Teodor Stolojan care, ca premier, a spus franc: romani, nu e groasa; e foarte groasa. Asa ca...hai la treaba. Iar oamenii flamanzi s-au bucurat ca n-au primit suturi si nu l-au acuzat de nimic. Dimpotriva.
Acum, guvernantii sunt toti la fel, impart promisiuni goale si suturi cat cuprinde. Si atunci, cum naiba sa vezi asta o directie buna?
Rufus, Tora si iadele
lucialu spune:
Acuma sincer, cand aud comparatia cu Vacaroiu, caz nu e intaia oara...man, despre ce vorbim? pardon, cine?
Cat despre Antonescu(pe mine ma deranjeaza apelativul de KKrau), la un singur speech a parut vanos, apoi, nu ma pot hotara care ar fi 'mnealui: strumful vanitos (Vanity Smurf- caci de cate ori vorbestem, isi atinge cu dejtel coltul sprancenii:P ) sau Lazy Smurf, nu mai explic Stiu cine e insa Udrea:P
Ramonika spune:
nu ma mir ca Antonescu a scazut in sondaje, insa ma mir ca Ungureanu nu are un procent mai bun.
cat despre 80% nemultumiti, e clar ca romanii nu mai au incredere in mai nici un partid care ar putea veni la guvernare si daca totusi se obliga sa aleaga ceva, aleg pe principiul "raul mai mic"
ligeea spune:
Ma intreb;
De ce din toate sondajele lipseste optiunea monarhiei ?
Poate s-ar schimba situatia!
almo spune:
pe mine nu ma mira ca Antonescu a scazut in sondaje, d-ne feri, nu, romanii nu sunt atat de prosti sa nu fi vazut pana acum ce ii poate capul.
nu ma mira ca MRU nu a crescut mai mult, romanii sunt sceptici ca intotdeauna.
da ma mira enorm de mult ce a facut Ponta de a crescut atat de mult?! oare plagiatul sa il fi propulsat in halul asta, sau poate limbajul lui dublu, ori cei ce au facut acest sondaj sunt de-ai lui Ponta [:D. chiar nu-mi explic.