Menajera ne-menajera

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Hai ca nu m-am luat de tine,nu exagera.

pe mine m-a mirat foarte tare ca tzie tzi se pare ok cu 300 de euro pe luna,vezi afirmatzie"ieftin si bun","deci se poate".

Si ar trebui sa stim ca ieftin si bun nu prea se poate,si treaba s eface in raport cu ce oferi.

Dana

Exista o regula... de principiu:
Cine da 300 de euro pentru un serviciu i se pare mult si ideal ar fi daca nu ar da nimic.
Cine primeste 300 de euro pentru un serviciu i se pare putin si ideal ar fi daca ar primi dublu.

De obicei piata regleaza pretul in mod direct, cerere/oferta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da,da tot exploatare se cheama!

Ca-i in zilele noastre...e alta treaba,insa sa pui un om sa-tzi munceasca toata ziua cu 300 de euro...pentru mine e sclavagism modern!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sa vezi ce e in Africa! Acolo sclavagism in floare.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Si inca ceva,nu mai editez ca vad ca ai scris tu!

Mie atitudinea asta superioara(nu ma refer la Amonar aici,fac precizarea din start)de ...lasa ca-i din blocul ex comunist(echivalentul a fraier in mentalitatea unor occidentali lipsitzi de respect)poate foarte bine sa traisca cu 300 de euro...mi s epare infecta.

Respectul fatza de cel de linga noi ,e in cazul multora...lipsa!

editez:eu daca aflu de "exploatare"de asta moderna,denuntz imediat!(nu mi s-a intimplat insa dar daca "vrea "cineva sa faca pe "stapinul de sclavi"pe linga mine...pazea!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mie mi se pare firesc sa-i ofer menajerei un salariu decent ,mai ales daca este una buna.In cazul meu ,nu am avut noroc poate data viitoare:))

Marius are dreptate,cererea si oferta regleaza pretul unui serviciu.In Polonia sunt exploatati Ucrainiencele ,ele muncesc pentru un salariu foarte mic ,dar la ele in tara ar castiga doar jumate.
Sclavagismul a fost abolit de mult si sper sa nu revina,tin foarte mult la drepturile omului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Noi ne-am mutat in Polonia in luna August,atunci a venit si doamna din Romania .Scoala copiilor a inceput deabia pe 5 Septembrie,eram putin in ceata cand am ajuns la Varsovia:))

Multumesc pentru urari,asa este Polonia este surprinzator de frumoasa,ma asteptam la ceva diferit avand in vedere comentariile mamelor din Germania care mi-au vorbit doar negativ despre aceasta tara!

Citat:
citat din mesajul lui devoska

Daca ai tai copii merg la scoala internationala, scoala de regula are un ziar intern, chiar si online. "De regula" au si o rubrica cu anunturi: bone, menajere, soferi, apartamente/case, masini etc... Poti incerca si acolo. In decembrie e perioada de plecat=mutat pentru o parte (mica ce-i drept) de expati. Poti sa mai vorbesti cu mamicile sa-ti recomande pe cineva, daca nu gasesti pana atunci.
Sa aveti o perioada frumoasa in Polonia, e o tara minunata. In drum spre Ro, daca va aventurati cu masina vreodata, vizitati si Lviv-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Andacos, te-ai luat de mine in momentul cand ai atasat o anumita 'valoare morala'a mea personala la cuvantul 'se poate'. Daca as fi spus 'e voie', poate ca ai fi putut face o interpretare a valorilor mele morale. 'Se poate' in sensul 'realitatea de zi cu zi' este cu totul altceva decat:'hai sa va arat ce fac eu'.

Si poate te-ar soca faptul sa stii ca tu in casa ta mai mult ca sigur ai un element, un articol, o chestie de care s-a atins o manuta de copil sau a lucrat un chinez, un roman, un polonez in cadrul sclavagismului modern. Si chiar daca mi-ai spune ca tu ai Mercedes la usa si ca asta e 'scump, dar bun' ar trebui sa te dezamgesc si sa iti spun ca franele se fac la Timisoara, acolo unde romanul este platit cf. salariului minim tarii lui, deci absolut legal si justificat. Sa nu mai vorbim de haine de marca, de jucarii, de componente ale aparatelor electrice. Mi-e frica ca conform mentalitatii tale absolut 'luptatoare' pt cel umilit, ar trebui sa arunci multe chestii din casa. Sa ramanem putin cu picioarele pe pamant si sa realizam ca si noi toti putem cadea constient sau inconstient in 'mizeria' societatii de azi.

Mergi la inceput

Amonar,"unde dai si unde crapa"!cam asa si cu tine.

Pina una alta tzie tzi s-a parut corect 300 de euo pe luna si eu asta am comentat!Mai departe...sunt interpretari de-ale tale!Si filosofari...aiurea.

Ce am eu in casa e treba mea,insa eu n-am sa-mi bat joc de nimeni oferindu-i 300 de euro pe luna si apoi sa scriu pe forumuri ca"ieftin si bun"si " se poate si asa"!

Daca la scara macro(vezi exemplele date de tine)nu tzine d emine neaparat sa schimb ceva(desi eu sunt una care boicoteaza cu succes firma care practica sclavagismul modern),ceea ce e "sub nasul meu",nu scapa asa usor!

Am incheiat dialogul.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ionica, noua ne-a placut in Mexic insa numai pe jumatate. Nu am am face-o caci pretul e prea mare.

Adaptare placuta in Polonia !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Andacos: letitzia are drpetate ,normal si de drept au pair sunt tineri cu virste d emaxim pina la 25 de ani,care fac treaba asta pentru un ban i plus si perfectzinarea unei limbi straine!Legal au pair nu are voie sa munceasca mai mult de 6 ore pe zi ,cu o zi libera pe saptamina!

In uk s-a ridicat virsta la 30 de ani (era 25) si au weekendul liber. Daca se simt "expoatati" se pot plinge la agentia care i-a adus la familia respetiva si agentia intervine.

Dar una e au-pairul roman, care vine aici pentru un an in scopul de a obtine permis de munca dupa aceasta perioada si una e au-pair-ul francez care vine in scopul de a invata limba si nu accepta nici un fel de compromis si "exploatare". De aia sint preferati au pairi din est, ca se pling mai putin si muncesc mai mult pentru aceeasi bani.

Mergi la inceput