Bulgarasi de ian-feb2013, capitolul 23
Raspunsuri - Pagina 11
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui majia Dankutza, bebe cum e ? E mare sau e mai mititel ? |
Dupa ultima menstra bebe are 19 sapt si 1 zi, dupa ultimele masuratori, are 19 saptamani fix, dupa greutate are 19 saptamni si 1 zi. Asa ca nu are retard de crestre.
Placenta are grad 0 de maturare. grosime maxima 19mm. Colul lung si inchis bine.
De aceea si banuieste dr ca de vina are o contractie vizibila si pe ecran, care posbil ca strangula fluxul pe acolo.
Am mai sunat ieri odata si i-am spus ca vreau sa vin sa-mi masoare inca odata IR-urile, poate ma prinde fara contractie. Si iar a spus sa stau linistita.
Astept parerea lui gine.
cu 18+ ... si am inceput luna a-V-a
dankutza spune:
Beblus nascut cu 244g care a spravietuit.
http://www.baby2see.com/Rumaisa_Rahman_LBW.html
Impresionant!
cu 18+ ... si am inceput luna a-V-a
mena1906 spune:
citat din mesajul lui dankutza Beblus nascut cu 244g care a spravietuit. http://www.baby2see.com/Rumaisa_Rahman_LBW.html Impresionant! cu 18+ ... si am inceput luna a-V-a |
Of Doamne!!! Trebuie sa recunosc ca am plans! Ma gandesc la puiu meu mic si imi doresc sa mai stea acolo in burtica macar o luna
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 24+ cu Eduard
In love with my little kid :X
carmen_76 spune:
Neata dragele mele .... am facut cafeaua si am luat si lapte pentru cine doreste in cafea
Poate unele stiti deja de pe FB, avem confirmarea ca e fata (a stat in toata splendoarea ei la pozat) ... deci sambata la BE poate gasim ceva de luat pentru bebelina.
Danku, ti-am scis in mesaj nr. de tel sa imi dai un mesaj pe tel sau un apel, ca sa am nr. tau, ca nu ma pricep sa imi activez PM si nici sa raspund cu comentariu ... am incercat, dar nu merge
Fetelor care merg azi la BE le urez spor la cumparaturi
O zi buna tuturor, chiar daca e asa mohorata!
Carmen 22s cu UM 24-04-2012; DPN 24-01-2013
mami_papatot spune:
Mys, merci pentru ponturi!
Bubblegum, esti o ! CXe bine-mi sade in listuta!
tweetisor, suna bine, cred ca ne bagam si noi, poate astazi, sa vad cum stau cu organizarea. Oricum, se strang ceva banuti. Noi am recoltat prima data cu CBC dar acum ne gandeam, ca oate ar fi mai bine ca la bb2 sa recoltam cu altcineva. Dar vad ca oferta este valabila doar daca nasterea are loc cu unul dintre medicii lor - ori eu vreau cu Parvu ... nici nu stiu ce sa fac ... oricum, pana la 25 saptamani este acel discount si as beneficia prin oferta de recolatrea gratuita de tesut...
Blue_sea,la semnare se achita integral? sau cat% ?
Pupici!
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 17+ cu Placintzica
Mys spune:
Neata fetiliii
Fost-am ieri la BE, cu H3elena(+ jr Edi) si Blue , aglomeratie si cald.
Cum scriam si pe FB, singurul avantaj la targuri pe care il vad e faptul ca vin mai multi vanzatori la un loc si nu stai sa-i cauti prin oras (ca la preturi nu prea am vazut modificari <la Z, AnneBebe, DaninaLine, Robaby erau aceleasi preturi ca in mag/pe site>, la celule Stem erau cateva oferte cu 800lei/200 euro reducere dk semnezi pe perioada targului, mult marketing, multa gargara
Eu am luat niste pampersi refolosibili pt a-l dezvata pe junior de pampers (aveau si pachete de 5 buc pt nou-nascuti/bbi mici ca sa ecoomisiti bani la scutece), niste carticele si lapte praf tot pt junior(oferta buna la milupa), si uscator de rufe de pus pe tavanul baii/balconului :)) m-am chinuit cu fiarele alea de 2 metri, s-a uitat chioras si taximetristul venit la comanda :D dar am ajuns cu bine acasa
M-am mai uitat pe la perne de alaptat = cea mai ieftina 145 lei ! mai bine iau de pe net cu 100lei, stiu ca ati pus aci vo 2 linkuri si mi-a placut ceva acolo.
Majia - sambata 29 venim! cum e vremea pe-acolo? Mai sunt ceva reduceri ca tre sa mai imi iau cate ceva pt gravi si eventual pt bb ???
Celor cu eco bune felicitari; nu va speriati de circulare, acum bb se intoarce mult si scapa sigur de cordon.
Danku - cand te duci la Haiduc?? Si eu tre sa merg la el, la spital astepti mult sa-l vezi?
lui Matei (15.12.2010) si 22+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
desert_rose spune:
Buna, fetelor!
Am citit o buna parte a mesajelor postate de voi (am cautat viitoare mamici care sa aiba aceeasi varsta de sarcina ca si a mea - eu sunt in aproape 22 saptamani) si mi-a placut mult de voi, sunteti atat de informate :)
Deranjez si eu cu o intrebare :)
Am morfologia de trim 2 programata pentru saptamana viitoare. Am facut o singura programare, la un singur cabinet. Credeti ca am procedat gresit? Am auzit la unele fete ca nu s-au vazut toate cele ce trebuiau vazute la aceasta ecografie / sau nu s-au vazut bine... sau nu statea bebe cum trebuie...
Trebuia oare sa fi avut mai multe programari, macar 2, la acelasi cabinet sau eventual la 2 cabinete diferite, pentru a nu risca ca raman cu buza umflata in caz de ceva? Mai ales ca programarile pentru asa ceva se fac din timp (eu am facut-o cu peste o luna inainte), iar acum am intrat putin in panica ca, la o adica, nici nu mai am timp pentru a ma programa in alta parte, ca si rezerva. Ce ziceti?
edit:
Precizez ca pe la inceputul sarcinii, nestiind multe lucruri, am pierdut morfologia de trimestru 1, tot dintr-un motiv legat de programare.
Nu mai zic ca sunt putin ingrijorata si de faptul ca la dr meu nu am mai fost de la inceputul lui august la un control sau ecografie si am avut unele dureri de burta in ultimele zile, plus ca pe bebe ba il simt, ba nu il mai simt perioade lungi de timp (nici nu stiu cum e bine sa il simt, cat de des... si cand ar trebui sa ma impacientez). Asta chiar ma sperie de cele mai multe ori, dar apoi incerc sa ma linistesc ca poate el de fapt misca atunci cand dorm eu..
Inca ceva: nu ma prea descurc cu forumul, mai postasem mai demult un mesaj, cand mi-am facut contul, dar nu mai stiu unde. Pe vremea aceea eram in Bucuresti, intre timp nu mai sunt acolo, sa vedem de unde schimb locatia din profil.
Mys spune:
citat din mesajul lui desert_rose Buna, fetelor! Am citit o buna parte a mesajelor postate de voi (am cautat viitoare mamici care sa aiba aceeasi varsta de sarcina ca si a mea - eu sunt in aproape 22 saptamani) si mi-a placut mult de voi, sunteti atat de informate :) Deranjez si eu cu o intrebare :) Am morfologia de trim 2 programata pentru saptamana viitoare. Am facut o singura programare, la un singur cabinet. Credeti ca am procedat gresit? Am auzit la unele fete ca nu s-au vazut toate cele ce trebuiau vazute la aceasta ecografie / sau nu s-au vazut bine... sau nu statea bebe cum trebuie... Trebuia oare sa fi avut mai multe programari, macar 2, la acelasi cabinet sau eventual la 2 cabinete diferite, pentru a nu risca ca raman cu buza umflata in caz de ceva? Mai ales ca programarile pentru asa ceva se fac din timp (eu am facut-o cu peste o luna inainte), iar acum am intrat putin in panica ca, la o adica, nici nu mai am timp pentru a ma programa in alta parte, ca si rezerva. Ce ziceti? edit: Precizez ca pe la inceputul sarcinii, nestiind multe lucruri, am pierdut morfologia de trimestru 1, tot dintr-un motiv legat de programare. Nu mai zic ca sunt putin ingrijorata si de faptul ca la dr meu nu am mai fost de la inceputul lui august la un control sau ecografie si am avut unele dureri de burta in ultimele zile, plus ca pe bebe ba il simt, ba nu il mai simt perioade lungi de timp (nici nu stiu cum e bine sa il simt, cat de des... si cand ar trebui sa ma impacientez). Asta chiar ma sperie de cele mai multe ori, dar apoi incerc sa ma linistesc ca poate el de fapt misca atunci cand dorm eu.. Inca ceva: nu ma prea descurc cu forumul, mai postasem mai demult un mesaj, cand mi-am facut contul, dar nu mai stiu unde. Pe vremea aceea eram in Bucuresti, intre timp nu mai sunt acolo, sa vedem de unde schimb locatia din profil. |
Buna Rose, bine-ai venit in clubul nostru!
Legat de morfo T2, o programare e suficienta, si de cele mai multe ori se observa tot ce trebuie la o singura ecografie; daca insa,nu se poate, te reprogrameaza in regim de urgenta (la o saptamana distanta sa zic) pt ca morfologia se face la 20-24 saptamani! nu mai tarziu (nu va trebui sa astepti cu lunile!)
Daca ai facut triplu-test, deja stii riscurile pt malformatiile genetice grave(down, trisomii), deci nu e mare pb daca ai ratat bitest/Morfo Trim.1; probleme pot aparea si de-acum incolo care se vor observa la eco morfo/ eco simpla.
Dupa ce faci morfologia, te programezi la gine care iti urmareste sarcina sa vada si el rezultatul si sa-ti dea probabil sa faci analizele de trim 2. Pe bebe il simti dar, fiind la prima sarcina, poate nu iti dai seama :) cel putin o data pe zi cred ca iti da un junghi sau o gadilitura prin burta. Daca ai dureri mari/sangerari suna-ti medicul si/sau urgent la spital!
Nu stiu ce sa-ti mai zic acum, daca ai intrebari posteaza-le si sigur se va gasi macar o graviduta sa-ti dea un sfat, o parere, insa daca e ceva medical doctorul tau e in masura sa-ti dea cele mai bune indicatii!
lui Matei (15.12.2010) si 22+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
mami_papatot spune:
Pup si bun venit pe partia noastra !
desert_rose , la morfologie e posibil sa nu vada sexul lui bebe daca nu il prinde cum trebuie -ceea ce te intereseaza mai mult sau mai putin, nu este ceva vital de aflat ... morfologia este extrem de importanta pentru masuratori care pot determina gradul de dezvoltare al bebelusului, parametrii care indica starea de sanatate a lui bebe sau a ta sau alti arametrii care impreuna cu resultatele dublului/trilului test pot fi relevante pentru diferite anomalii sau defecte genetice ... asta cu cuvintele mele de profana a domeniului ... una peste alta tu trebuie sa retii ca nu ai nevoie de 2 programari.
Despre dureri trebuie sa vorbesti cu medicul tau, cele care trebuie sa te ingrijoreze sunt cele acute, ersistente ... altfel, oate fi vorba de ligamentele uterului ( si eu am astfel de dureri si mi s-a sus ca sunt firsti dupa o nastere cu cezariana). dar revin, tu trebuie sa vbesti cu medicul tau pt ca fiecare este un caz individual.
pe bebe , la aceasta varsta nu este obligatoriu sa il simti tot timpul ... este inca mic si nu foarte fortos...dar iar, iuntreaba si medicul tau.
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 17+ cu Placintzica
mena1906 spune:
citat din mesajul lui desert_rose Buna, fetelor! Am citit o buna parte a mesajelor postate de voi (am cautat viitoare mamici care sa aiba aceeasi varsta de sarcina ca si a mea - eu sunt in aproape 22 saptamani) si mi-a placut mult de voi, sunteti atat de informate :) Deranjez si eu cu o intrebare :) Am morfologia de trim 2 programata pentru saptamana viitoare. Am facut o singura programare, la un singur cabinet. Credeti ca am procedat gresit? Am auzit la unele fete ca nu s-au vazut toate cele ce trebuiau vazute la aceasta ecografie / sau nu s-au vazut bine... sau nu statea bebe cum trebuie... Trebuia oare sa fi avut mai multe programari, macar 2, la acelasi cabinet sau eventual la 2 cabinete diferite, pentru a nu risca ca raman cu buza umflata in caz de ceva? Mai ales ca programarile pentru asa ceva se fac din timp (eu am facut-o cu peste o luna inainte), iar acum am intrat putin in panica ca, la o adica, nici nu mai am timp pentru a ma programa in alta parte, ca si rezerva. Ce ziceti? edit: Precizez ca pe la inceputul sarcinii, nestiind multe lucruri, am pierdut morfologia de trimestru 1, tot dintr-un motiv legat de programare. Nu mai zic ca sunt putin ingrijorata si de faptul ca la dr meu nu am mai fost de la inceputul lui august la un control sau ecografie si am avut unele dureri de burta in ultimele zile, plus ca pe bebe ba il simt, ba nu il mai simt perioade lungi de timp (nici nu stiu cum e bine sa il simt, cat de des... si cand ar trebui sa ma impacientez). Asta chiar ma sperie de cele mai multe ori, dar apoi incerc sa ma linistesc ca poate el de fapt misca atunci cand dorm eu.. Inca ceva: nu ma prea descurc cu forumul, mai postasem mai demult un mesaj, cand mi-am facut contul, dar nu mai stiu unde. Pe vremea aceea eram in Bucuresti, intre timp nu mai sunt acolo, sa vedem de unde schimb locatia din profil. |
Bun venit printre noi!!!
Daca omite ceva dr, o sa te vada printre paciente, doar nu te lasa asa cu buza umflata!!! Bebe al tau e poate mai finut sau poate tu nu il simti mereu ca esti ocupata . Mare grija insa la dureri! Sa vb cu medicul care te supravegheaza despre ele ca sa iti verifice colul, daca sunt modificari si sa iti spuna ce sa iei in cazul in care mai ai si alta data situatii de genul asta.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 24+ cu Eduard
In love with my little kid :X