Bv Carina! Hai Andreea, Lulutza, Marikaki!
Raspunsuri - Pagina 7
marikaki spune:
Buna dimineata burtici, mamici si bobocei!
Felicitari proaspetelor mamicute chri70 si madaIulia! Sa aveti parte de multa sanatate si refacere rapida si usoara, iar bb sa fie papaciosi, sanatosi, voiosi si necoliciosi!
Noi suntem tot in formula 2 in 1, dar nu pentru mult timp.
Aseara nu am mai avut rabdare si am mers sa-l vedem pe bb. Este destul de maricel. Are 3,400 kg. Doctorul a spus ca nu mai trebuie sa astept ca bb sa se intoarca pentru ca nu mai are nici o sansa acum si ca va trebui sa merg urgent sa nasc. Asa ca miercuri dimineata vom merge la spital. Eu ma simt excelent, si bb este foarte activ. In timpul zilei suntem la plimbari, iar noptile nu avem somn. Incercam sa ne acomodam cu viitorul program
Luluta iti tinem pumnii ca Teodora sa isi faca mai repede aparitia
Va pupam dulce!
39w5d
Raul-Ciprian
Anaomaria spune:
Buna dimineata dragi mamici, bebici si bulinute
Eu iar am disparut o perioada.Va citesc in fiecare seara de pe telefon, dar mi-e f greu sa scriu de pe el ca nu e asa performant. Si la laptop nu gasesc o pozitie comoda in care sa-l folosesc si mi s-a stricat mouse-ul. In fine, diferite scuze.
Felicitari noilor mamici!!!Sa fiti sanatoase si voi si bebelusii si sa aveti o viata fericita.
Roxana sau raluca (), am citit ce conditii sunt in spitalele din Spania.Ei, cam asa e si la clinica la care intentionez sa nasc, dar numai ca aici costa o gramada de bani.Avea dreptate sotul cand zicea ca astea ar tb sa fie conditiile normale din spitale, nu sa platesti o caruta pentru ele.
Eu sunt pe ultima suta de metri si am o energie...nu-mi vine sa stau deloc. Cred ca de frica. Acum mi-a casunat sa fac o curatenie generala, ca parca nu e suficient cat am facut pana acum. Mi-e si teama sa nu depasesc termenul, ca dr a zis ca-mi declanseaza nasterea si am trecut prima data prin asta si sincer prefer sa mai astept o sapt sau doua decat sa repet experienta.Sau sa muncesc ca apucata si sa o declansez eu.
Fetelor, voi ce stiti despre epiziotomie? Mie mi-a facut la prima nastere si acum cand am intrebat daca iar imi face, a zis ca da. Parca Kytana zicea ca vrea sa nasca natural, adica fara inducere si fara epiziotomie. Asa as vrea si eu, ca nici asta nu mi-a placut, dar nu stiu de ce e determinata alegerea. E cam aiurea ca am senzatia ca dr vrea sa faca cum ii este ei mai usor si eu tocmai am zis ca, desi tb sa mai dau ceva bani in plus, sa o chem tot pe ea la clinica, asa, din loialitate ca m-a urmarit toata sarcina. Acum vom trai si vom vedea, dar as vrea sa stiu macar ce sa-i cer, sa nu ma mai taie degeaba.
Despre scutece, recunosc ca mi-a fost teama sa incerc altele decat pampers pt ca tot auzeam de copii care s-au iritat de la alte marci sau despre scutece care nu tineau nici macar pipi inauntru. Plus ca ar fi tb sa cumpar un bax si daca vedeam ca nu sunt bune sa-mi ramana pe cap. Dar de data asta poate voi incerca si alte marci, ca oricum bugetul e mult mai limitat.
Va pup pe toate si va doresc o zi minunata
39w2d Ilinca Teodora
nu_mai_stiu spune:
Buna dimineata !
Ce fac suratele mele?Spuneti-mi si mie ce e cu linistea asta aici?
Carmen,la mine se conecteaza aiurea pe contul comun,ori nu stiu eu sa intru.Eu cand ma lghez imi arata ca sunt anidaz.Daca pun o poza,imi zice ca e a adinei....nu stiu sa umblu.Ca scutece pt bb eu am luat pampers premium care...Asa stiu si eu ca ceaiul pentru stimularea lactatiei se bea din momentul in care nasti.Chiar azi ma duc sa-mi cumpar si eu
Felicitari MadaIulia,bine ai venit bebe Mihai Alexandru !!!
Lulutza,Lalu si cu mine suntem pe aceeasi lungime de unda.La nici una nu a vrut bebe sa iasa.Pai ce sa iasa saracii in lumea asta nebuna.Stiu ei ce stiu.Eu mi-as dori sa nasc saptamana viitoare ca bb Andrei sa fie balanta...
marikaki,succes pe miercuri!Sa ne transmiti si noua vestile bune !
Anaomaria,din cate stiu eu te taie atunci cand nu ai o dilatatie suficienta.Iar daca nu te taie ,te rupi sin ruptura se face in toate directiile,in zig zag.Asa ca ar fi de preferat taietura.Acum nu sunt 100% sigura de raspunsul pe care ti l-am dat.Asteptam si parerile fetelor mai cu experienta sau care au studiat problema mai in detaliu.
Eu va pupic,ma duc sa pap,apoi sa-mi beau ceiucul si sa sun la dr sa vad la ce ora sa ma duc sa ma vada .
Sa aveti o zi frumoasa !
ANDREEA 39+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
mami.ilinca spune:
Mirabela: imi place asa mult cand povestesti despre pustiul cel mare. Cum a fost in prima zi din spusele lui?
Bob:sunteti fetite mariasa visez si eu la pragul de 3 kg, dar mai am pana acolo pe cel de 2,5 kg.Sa cresteti mari si sa fiti sanatoase! Adriana a avut o idee excelenta cu pompele de san electice de inchiriat(), incearca, sincer e ..alta viata!Despre soacra ta ce sa zic, duca-se....
Chri 70,Madaiulia, felicitari!Sa va fie puii sanatosi si norocosi!
Kytana: medicul de familie iti da o trimitere catre spital iar cei de la serviciu o adeverinta ca ai platit CAS-ul.Altfel stiu ca se plateste spitalizarea si in spitalele de stat, asa e ''gratis''
Simonix: tare de folos imi este ce ai scris Pozele sunt superbe, bb sta pe o perna de alaptare si face naniu sau mi s-a parut mie?
Corinuka: nu neglija treaba cu ochiul, mergi la un control, of, prin cate ai trecut si tu sarcina asta....dar uite ca bb e la termen si cumintel ceea ce mi se pare esential!Dl sot m-a necajit.
Sandy:cercei o sa-i pun mai incolo, pe la 2-3 luni, costa in jur de 100 ron la medlife , inclusi fiind si cerceii medicinali de la ei.Asa am facut prima data.Intrebai de restrictie de crestere: noi am fost, partea buna e ca fiind stresati din burtica, se maturizeaza mai repede plamanii si restul din timpul sarcinii si fac fata mult mai bine dupa nastere .Asa m-a explicat neonatoloaga care o vede pe Ana.Pompa medela electrica am eu, am luat din prima farmacie care mi-a iesit in cale in drumul de la maternitate spre casa....dar nu stiam ca se pot inchiria.
Carmen:inca putin si vine juniorul.Scutece avem libero si huggies.Refuz sa iau pampers.Servetele umede avem de la dm, babylove.
Andreea: hai cu vestile de la dr!
Roxana:Doamne ajuta sa fiti bine, macar 2 saptamani sa mai stea puiul la caldurica!
Lulutza:tare bine ii e Teodorei in burtica! Dar cred ca si afara co sa fie tare alintata si iubita la cat e de asteptata!Sa ne mai zici cum e cu monitorizarile bblusei.
Marikaki:am inteles bine, maine e ziua cea mare?Tin pumnii si sa te refaci rapid!
Va pup pe toate
Olivette spune:
Neata,
Sunt chiauna! Azi noapte n-a vrut deloc sa doarma, m-a toncanit intruna
Sandy, cerceii sunt rotunzi si cu 4-5 pietricele una langa alta
Mirabelac spune:
Felicitari Chri70 si Madaiulia!
Sandy pe David l-am decalotat tarziu, undeva intre 2 si 3 ani, de fapt a facut-o singur, era in cada facea baie si a tras de putica in apa calda, ea s-a muiat si a fosr usor, apoi cand faceam baie tot el singur tragea de ea si o spalam. Eu stiu ca pana la 2 ani nu se decaloteaza decat daca apar probleme, fimoza adica.
Corina nu vreau sa te sperii dar asa am patit eu in urma cu cativa ani, am avut cateva episoade cand imi pierdeam vederea, am fost la oftalmolog si nu era de la ochi, apoi la neurolog, mi-am facut rmn si mi s-a descoperit un ghem de vase de sange la cap care nu-si faceau treaba, am luat vreun an aspenter si s-a imbunatatit starea. Acum sunt bine dar nu e de neglijat.
Simonix ti-am vazut copilasii, sunt absolut superbi, Radu este asa de expresiv, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!
Elfica eu am dat si la mana a doua pt ca dr mea nu era in spital, asta m-a preluat, controlat, echo, monitorizare,, perfuzii, etc, s-a purtat f bine cu mine si a meritat. A intrat in operatie cu dr mea si au facut o treaba de minune. Altfel nu as fi dat.
Carmen eu am baut ceai de lactatie de la Fares de a doua zi dupa operatie, insa acum de cateva zile am gasit ceai de anason, chimen si fenicul, separate si mi se par mult mai bune, nu stiu cat pt lactatie ca lapte aveam si inainte si acum insa e f bun pt burtik lui bb, Calin nu pot spune ca are colici pt ca nu plange, se frichine asa cateodata cand are gaze si vreau sa spun ca trage de-a parturi, chiar si cand doarme si e linistit, se vede clar ca il ajuta si pe el. La farmacie am dat 3.5 lei pe fiecare ceai, e planta curata, insa am gasit greu. Eu folosesc Pampers, servetele umede am luat Pampers Senzitive dar se pare ca nu le pot folosi, am incercat de 2 ori noaptea ca sa nu-l mai spal si s-a iritat de la ele. In mod normal eu il spal cu apa si sapun dupa kk, doar noaptea sau in deplasare servetele umede. Mai nou fac ceai de galbenele si cu vata umezita in ceai il sterg dupa kk daca nu-l spal.
Olivia si al meu ma suge noaptea de ma termina, la 2 ore dar e de ajuns sa mor de oboseala. E a doua noapte cand efectiv am cazut si am adormit in timp ce-l alaptam, acum vreo 2 zile m-am trezit cu fata in sus dormind si el langa mine dormea dus, dar ma tem sa nu ma urc peste el, am un somn adanc si nu ma pot controla. Azi noapte la fel, am cazut si am adormit, noroc ca s-a frichinit si m-am trezit, nu stiu ce sa fac sa nu mai adorm, la David nu mi s-a intamplat niciodata insa eram cu cativa ani mai tanara si nu aveam inca un copil pe langa mine...
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Mirabelac spune:
Ilinca i-a placut la scoala, era foarte incantat, insa ieri a fost doar deschiderea si a stat putin, vedem azi.
Ma tot chinui sa va mai spun ceva, daca e neaparat nevoie sa dati ceai la bebei si nu-l accepta neindulcit, exista varianta de indulcire cu glucoza, se gaseste la farmacie sub forma de pudra sau fiole, este acceptata pt bebei mici.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Simonix spune:
Mami Ilinca - da, il culc ziua uneori pe perna de alaptat, este f faina, ii place mult si lui. Noaptea evit, pentru ca vreau sa il obisnuiesc in patutz si sa ii fac programul noapte = noapte si zi = zi. Deci noaptea e diferit, avem alte ritualuri: mancat, vorbit putin, schimbat, ragaiat si apoi pus in patutz. Ziua insa il tin ori in landou, cu noi in sufragerie, in zgomot si lumina, ori pe perna de alaptat, unde doarme de nu se mai scoala Daca am chef sa dorm si eu cu el il pun in patul mare pe perna de alaptat si eu dorm langa el - asa dormeam in maternitate, il aveam langa mine, nu era risc sa ma urc pe el ca era pernoiul mare. Si mie mi-e frica sa dorm cu el langa mine in patul mare.
Piticul meu a inceput sa stea treaz mai mult timp, din pacate s-a sculat azi pe la 5 dimineata si nu se mai culca, statea singur in pat cu ochii in tavan ... eu am incercat sa ma culc dar m-am simtit mama denaturata sa il las asa singuratec cuc Asa ca pana la urma il pusei pe pern,a de alaptat langa mine si il mai mangaiam asa... A fost din vina mea, ca l-am schimbat de tot azi noapte, body etc si l-am trezit de-a binelea, trebuie sa fiu mai discreta noaptea.
In rest fusei la doctor cu el, 2 900 deja, problema noastra este insa buricul, nu a cazut inca, e f inflamat, deja ii dau de 5 zile cu Fucidin, o crema cu antibiotic, pt ca nu arata deloc bine ... Trebuie neaparat sa il mai vaza pediatrul nostru. Uf cu buricii astia, stiu ca si la Robert m-am stresat ...
Fetel, cu putze de baieti - si la noi la fel, se decaloteaza dupa 1 an daca e cazul ...
Multumim de complimente, intrčadevar, Robert e fix asa cum mi-l doream, foarte atent si bucuros, il mangaie si ii canta fratiorului, il iubeste de numa :) Multi amici imi zisesera ca vaaai sa vezi crize de gelozie si sa am grija sa nu il bata pe bebe etc - uite ca nu e cazul, am simtit asta mereu si sunt happy. De fapt na, asta si-a dorit el: un bebelush. Acum abia asteapta sa fie si el tatic si sa aiba copiii lui
Gata, fug sa ma joc cu piticul mare, nu l-am dus la gradi azi ca il doare urechea, cred ca e o otita mica ceva. Are niste muculoi oricum ... dupa doar 2 sapt de scoala uf :D Asta este, crestem noi mari ;)
Kytana spune:
Buna fete dragi!
Nu am mai apucat sa va scriu. Va pup pe toate cu drag!
Intru de pe tel sa va spun ca Steluz e acs, cu dureri de la operatie dar bine si va pupa cu drag pe toate!!
Siiiiiiiii a nascut Corinuka!!!
felicitaaari Corinukaaa!!!
a nascut prin cezariana dupa ce aseara la orele 11 i s-a rupt apa si au lasat o ceva in travaliu... Dar acum sunt amandoi bine!
Eu sunt in vizita, cum ajng acs incerc sa actualizez.
Va pup cu drag!
37+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-