Malabsorbtia, regim alimentar

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

ML cel mai simplu pt tine ar fi sa iti faci niste teste.
Pt teste trebuie sa ajungi la un gastroenterocolog. Eu am ajuns pt ca am dureri de stomac si diaree mai mereu. Si asa am de cand ma stiu, am ajuns sa traiesc cu asta si sa nu mai bag de seama. Intr-o buna zi m-am saturat si am hotarat sa ma duc la doctorul gastro.
El mi-a dat imediat sa fac testul de gluten, se face din sange si apoi daca iese pozitiv, se face si o biopsie. Exista un "breath test" pt intolerante la lactoza/frunctoza/glucoza. Mi-a dat sa fac si colonoscopie, endoscopie.
Daca tu vei ajunge la specialist, si vei povesti simptomele tale, dar nu spune deja dianosticul pt care tu ti l-ai dat, spune-i simptomele, spune-i ca le ai demult. Nu spune malabsorbtie, spune ce te deranjeaza pe tine.
Tu in afara de faptul ca ai aceste deficiente chimice, ce probleme digestive mai ai? diaree, dureri abdominale, constipatie? Pt ca intolerantele astea vin la pachet cu niste simptome.
Iti va da sa faci teste, inclusiv de gluten....dar trebuie sa ajungi la specialist si sa spui ca aceste probleme dureaza demult si ca niciodata nu ai fost testata pt intolerante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusch spune:

Buna fetelor,fac si eu parte din pacate din grupul mamicilor care au copii cu malabsorbtie.La noi inca nu s-a depistat cauza.Stiu doar ca dupa o inf cu salmonella nu a mai digerat bine si face diaree destul de des( o data la 2 3 luni)cateodata chiar si 7,8 luni ii e bine.Acum de curand am facut niste analize la un lab in buc care trimit probele in Germania si i-a iesit o insuficenta de IgA secretor(adica imunitate scazuta la nivel intestinal)si o disbioza cu o tulpina de E-coli si clostridii(niste bacterii saprofite)Problema noastra este ca dupa ce am inceput tratamentul a facut o diaree groaznica si a trebit sa-l intrerupem.Acum suntem si mai dezorienati si suparati ca ne-am pus o gramada de speranta in acesta clinca si se pare ca nu merge tratamentul.Am o mare rugaminte la fetele care au avut copii cu astfel de probleme si au reusit sa-i trateze,sa-mi spuna unde si-au tratat copii la ce spital,la ce dr ca sunt disperata deja.Problema noastra dureaza de 3 ani jumate si nu mai pot sa mai stau asa fara sa stiu de ce nu se rezolva o data problema.O sa revin cu mai multe amanunte despre analize daca ma puteti ajuta,ca acum nu mai pot scrie.
Sarbatori fericite tuturor va doersc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

prof Ulmeanu Coriolan, gr alexandrescu, medsana,sanador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusch spune:

Multumesc mult de raspuns,am auzit de acest dr de la o doctorita de aici de la noi din oras,dar nu am incercat pt ca nu vorbisem cu nicio mamica,dar acum cred ca voi incerca si la d acesta ca efectiv nu mai stim incotro sa mai mergem cu el.

Mergi la inceput