FIV in Ungaria 168
Raspunsuri - Pagina 4
DaniellaSM spune:
Buna Dimi fetelor
Va doresc un weekend placut ,din pacate noros aici!!
5 Fivuri nereusite - 2008-2012(London & Szeged) , urmeaza deep tests.
Vine soarele si pe strada mea , adevarat intr-o zi!
mona19 spune:
Salutari!
Am reusit sa apar din nou!
Povesteam mai demult de recomandarea ce mi-au facut-o 3 medici (un endocrinolog si doi ginecologi) pentru un HSG. Prima recomandare o am inca de anul trecut. Singura persoana care mi-a zis nu ar trebui, a fost doar PK. Eu pauza, ca stiam ca totul e OK. La ultima verificare de trompe de prin 2008, totul era OK. Insa, mi-am luat inima in dinti si mi-am zis: sa ma doara de sar pe pereti ca trebuie s-o fac si pe asta. Am reusit sa ajung miercuri la dr. Chiroiu la Spitalul de Recuperare. La dansul am avut si una dintre cele 3 recomandari. Procedura a fost foarte OK, fara pic de durere. Ba chiar am si ras in timpul procedurii la o glumita de-a d.nei asistente. Rezultatul: trompa stanga blocata cam dupa 2,5 cm de introducere a substantei de contrast, iar cea dreapta cu mici obstacole la iesire, dar functionala.
I-am povestit de FIV-ul de anul trecut. M-a intrebat cum am inceput FIV ul fara cel putin un HSG si o histero inainte de a incepe tratamentul FIV? I-am zis ca am mers pur si simplu pe mana medicului.
Mi-a abservat si asa zisii polipi, sau ce-or fi ei pe acolo. I-am zis ca deja m-am programat pe ciclul urmator la histero. Mi-a zis ca e bine ca inainte de a incepe un nou FIV sa fac obligatoriu o nou histeroscopie de diagnostic, pentru a verifica daca zona e OK pentru un eventual culcus.
Mi-a mai explicat ca foarte putini medici se ocupa cu adevarat de problemele de fertilitate. Despre doctorul din partea cui am avut recomandarea, mi-a zis ca sunt pe maini foarte bune, garantat.
Oi trai si oi vedea. Ca deja la cati ginecologi am fost, nu mai imi ajung degetele de la o mana.
Si-am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.
mona19 spune:
Anaasta - Tinem pumnii stransi sa fie bine pana la capat!
Floryma - S-aveti un concediu cu final fericit. Peste vreo 9 luni de zile sa povestiti ceva de genul: "si cum a fost conceput primul nostru bebe".
ImiMS - Daca te-am suparat cu ceva, ! Sa fie noiembrie, luna mult asteptata pentru realizarea visului:!
Olimp - M-as bucura tare mult sa vad ca vii cu vesti bune! Hai ca azi e vineri! Doamne ajuta!!! Iti voi trimite un PM in cursul zilei de azi.
Lara - Bine-ai revenit printre noi!!! Esti un pic accidentata? Nu-i nici un bai, ca pana o sa-ti arate ala mic fetisoara lui reala, o sa fii bine. Si daca tot povestiseram de casute, prin capitolul trecut, sa ai si tu un culcus cald si primitor pentru embrionasii care-i vei pune luna viitoare!!!
Daniella SM - No, dara ca n-am vazut! Da nu-i bai ca ii mai veni tu prin zona si oi fi si eu mai atenta!!!
Eni, Gretta, Samira33 -
Un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Brr! La noi e frig si ploua mohorat, de nu-ti vine sa mergi nicaieri!
Lara27 spune:
Na, hop si io iar la voi, ca doar, sunt si eu "unguroaica"..
mona, hai ca, ma mananca limba app de dr acela de la Spitalul de Recuperare Cluj, care, nu mai retin ce specialitate are de fapt, ca, el oricum mai e expert si in numeroase specialitati medicale, altele decat cea proprie..azi, de exemplu, pe infertilitate si RUAM
app HSG - de ce, DD iarta-ma ar trebui sa faca cineva HSG (verificare trompe radiologic (-> iradiere zona(!!) - stii ca sunt fete care, evita inainte de fiv si o banala radiologie de masea) inainte de FIV, cand FIV-ul in sine, este tocmai procedura care, elimina trompele din intreg procesul de conceptie???..adek, macar de trompe scapi la fiv
PK & Co, la eco (inainte de fiv) se uite la trompe (in caz ca cineva le mai are) doar ca sa excluda un eventual hidrosalpinx, pe care, in mod normal, e indicat sa-l elimini inainte de inceperea procedurii fiv..in rest ele sunt neimportante..
HSG e standard doar ca si investigatie de infertilitate (a doua in ordine, dupa hormonale, in mod normal): la proba Cotte negativa vine si indicatia-> FIV
cu histero e asa o chestie - depinde de la caz la caz; nici asta nu-i standard; in primul rand e o procedura invaziva, pp anestezie, bloc operator (ca nu se face ambulant pe scaunul de gine..) etc...
inainte de un prim fiv, unde cauza infertilitatii e una tubara (sau masculina, sau anovulatorie) si la eco uterul pare curat, histero e facultativa (e de preferat, de exemplu, o sonohisterograma salina, care e light si minim invaziva)..cand, dupa SOE, chiuretaj, un numar de fiv-uri nereusite, etc., incepi sa te cauti si in dinti de posibile motive, da, e recomandata..
deci, din partea mea, salutari doftorasului glumet, de la Sp. de Recuperare Cluj..
le: bine te-am (v-am) (re)gasit!! sunt putin mai mult accidentata decat cred ca-ti inchipui (mi-e chiar botzita rau mutrisoara - altfel, tare simpatica, sa stii..)
fetelor, WE fain va doresc!
to be continued..
DaniellaSM spune:
Lara27,sweetness, Nu cred ca e nevoie sa mergem pe Harley Street,stiu un plastic surgery bun!!sper ca nu . sorry I know I am proper B..tch!!
ImiMS spune:
Mona...cu ce Doamne iarta-ma sa ma fi suparat????????? Nici vorba de asa ceva...tu nu cred ca ai putea sa ma superi vreodata cu ceva...Suntem aici sa discutam, sa impartim parerei, sa dam sfaturi...nici vorba de supararea si chestii din astea.Stii ca te iubesc,nu?
Lara...ma bucur ca mai dai pe la noi...mie una imi prind tare bine sfaturile tale.
Olimp...nu ne dai nici o veste????????????????????
Dani...hai te rog ia vremea asta la voi...ca nu e de Romania,da? Weekend placut...mi-a placut faza cu B...tch...esti totala
Flory...deci,cum stai cu injectarea??????
Ana...cum a fost azi la eco???
Eni...ti-a venit zana? Cand incepi??????
Weekend placut fetelor!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
FIV2...urmeaza in toamna...cu PK
MTHFR C677T heterozigot
MTHFR A1298C heterozigot
olimp spune:
la 19 merg la doctor va scriu cand vin
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
ImiMS spune:
Olimp...nu ma misc de la calculator pana nu te intorci!!!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
FIV2...urmeaza in toamna...cu PK
MTHFR C677T heterozigot
MTHFR A1298C heterozigot
DaniellaSM spune:
ok , am sa incep cu sorry de rigoare!! dar "nu ma pot abtine" cred ca stiti melodia!!eu cred ca am devenit sau sunt in devenire an english b..tch with stupid humor.
poate e de la vinul care l am baut cu sefu acu la lunch!! sorry am uitat sa va spun seful meu e gay " super baiat "doar Vinerea pay day!!
Imi, da mi vremea de la voi ca , I can cope no prob ca aici de aia se bea in nestire ,ca lumii sa nu i mai pese de vreme!!ca toata lumea e in Pub!!
DaniellaSM spune:
Olimp, si eu stau si astept ,vreau vesti faine ca sa incep weekendul cu bine.
Si daca tot m am luat de seful meu gay,ca sa fac meniul complet deseara merg la Elton John concert at Wembley arena!hot invitation!!
Fetelor am invitatii , poftiti !!Va pe toate!