diferenta de termeni medicali

diferenta de termeni medicali | Autor: flavia maria

Link direct la acest mesaj

Intrebare: exista vreo diferenta intre termenul de "leziune tumorala infiltrativa" si "formatiune tumorala infiltrativa"?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

teoretic: formatiunea e formatiune = proliferare de celule, este o entitate fizica anatomica. leziunea este deterioarea tesutului - deci manifestarea unei degradari celulare - fizice si fiziologice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Nu exista nici o diferenta intre acesti doi termeni. Se refera la aceeasi formatiune tumorala. In oncologie se foloseste mai mult "leziune" dar nu se refera neaparat la ceva ulcerat/"lezat". Radiologii folosesc "formatiune".
Dar ambii se refera la acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

teoretic: formatiunea e formatiune = proliferare de celule, este o entitate fizica anatomica. leziunea este deterioarea tesutului - deci manifestarea unei degradari celulare - fizice si fiziologice.

Ca definitii pur teoretice si eu cred ca sunt doua lucruri diferite. Nu stiu d.p.d.v medical daca exista o diferenta. In general, medicii se pot exprima diferit chiar si atunci cand e vorba de aceeasi boala.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tonia Antonia

Nu exista nici o diferenta intre acesti doi termeni. Se refera la aceeasi formatiune tumorala. In oncologie se foloseste mai mult "leziune" dar nu se refera neaparat la ceva ulcerat/"lezat". Radiologii folosesc "formatiune".
Dar ambii se refera la acelasi lucru.

Multumesc!

Mergi la inceput